ایرانشهر

۱۳۹۷/۰۶/۰۴ - ۰۰:۵۲:۵۳
کد خبر: ۱۲۸۲۹۵

پیشنهاد افزایش آب بها در تهران

یک عضو شورای شهر با تاکید بر لزوم توجه به بحران آب در تهران، در یک چشم‌انداز دراز مدت گفت: بهای آب در تهران باید منطقی شود.

به گزارش ایلنا، سیدآرش حسینی میلانی، عضو شورای شهر تهران درباره احتمال خشک شدن آب دریاچه چیتگر گفت: اینکه در کوتاه‌مدت دریاچه چیتگر خشک شود، چنین چیزی اتفاق نمی‌افتد، اما احتمال کاهش حقابه دریافتی از کن به دلیل تغییرات اقلیمی وجود دارد و در این زمینه لازم است مطالعات دقیقی انجام شود.

عضو کمیسیون سلامت، خدمات محیط زیست شورای شهر در راستای احتمال وقوع خشکسالی در شهر تهران تصریح کرد: وقوع خشکسالی با ابعادی که شما بیان می‌کنید، احتمال اندکی دارد اما حتما باید تاب‌آوری شهر را در برابر آن افزایش داد. 5 سد در حال حاضر تامین‌کننده آب شرب تهران هستند و آب زیرزمینی نیز به عنوان پشتیبان عمل می‌کند. موضوع بحران آبی در تهران را باید در یک چشم‌انداز دراز مدت نگاه کنید البته به نظر من، مقام‌های مسوول باید در خصوص اظهارات‌شان در زمینه اتمام آب، کمی ملاحظه کنند و باید بیشتر به سمت اجرا و عمل بروند. نکته بسیار مهمی که درخصوص کنترل میزان مصرف آب در تهران وجود دارد مباحث مربوط به آب‌بها است. قیمت یک لیتر آب شرب شهری پنج ریال است.

عضو شورای شهر ادامه داد: منابع آب ماهیت محلی دارد و برداشت آب از سفره تهران باید با توجه به نیازهای همین منطقه ارزیابی شود. کمک به سیستان و بلوچستان هم نباید فراموش شود اما به‌طور مستقیم این دو موضوع به هم مرتبط نیستند.

وی ادامه داد: وقتی که آب شرب را به قیمت تقریبا مفت و با ۱۰۰ درصد تامین به پایتخت اختصاص می‌دهید، مشخص است که از شهرهای دیگر به تهران مهاجرت می‌کنند اما سوال این است که مگر می‌شود برای تهران آب تامین نکرد؟ نکته مهم و قابل توجه این است که همانطور که قیمت اجاره‌بها و مسکن در تهران بالاتر از بقیه نقاط کشور است، بهای آب نیز باید از بقیه نقاط بالاتر باشد. بهای آب در تهران باید منطقی شود و این واقعیتی است که نمی‌توان آن را انکار کرد و فقط از این طریق می‌توانیم بگوییم عدالت برقرار شده است. این به معنای سلب مسوولیت از دولت نیست اما شهروندان هم باید سهم خود را بپذیرند.

عضو شورای شهر در رابطه با مصرف آب توسط شهرداری‌‌ها گفت: از نظر حقوقی شهرداری باید مبلغی را به اداره آب پرداخت کند. هم‌اکنون برای شهرداری منطقه ۲۲ صورتحساب چند میلیارد تومانی به خاطر استفاده از چاه‌های آب صادر شده اما مساله این است که میزان آبی که توسط شهرداری برای آبیاری فضای سبز مصرف می‌شود، ۱۰ درصد میزان مصرف آب توسط شهروندان تهرانی است. پس می‌بینید که باز هم مصرف‌کننده اصلی همین شهروندان تهرانی هستند.

پیش بینی ۱۵ هزار قبر برای مواقع بحران در تهران

زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر با بیان اینکه تهران به دلیل حادثه‌خیز بودن باید آمادگی لازم را برای وقوع بحران داشته باشد، گفت: حدود 15 هزار قبر برای مواقع بحران در نظر گرفته شده است.

به گزارش فارس، صدراعظم نوری با بیان اینکه یکی از وظایف شهرداری طبق قانون شهرداری‌ها این است که در زمان فوت افراد در آرامستان‌ها شرایط لازم برای تدفین را ایجاد کنند، ‌در زمان وقوع بحران یکی از ماموریت‌های اصلی در این باره برعهده شهرداری‌هاست که ساز و کار دفن کشته‌شدگان را فراهم کنند.شهر تهران به دلیل حادثه‌خیز بودن باید آمادگی لازم را برای وقوع بحران داشته باشد.

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه باید ساز و کارهای لازم را در بهشت‌زهرا پیش‌بینی کرد، گفت: ‌البته در حال حاضر قطعاتی را در نظر گرفته تا در هنگام رخداد حادثه در آن قطعات تدفین صورت گیرد.اکنون تعدادی فضا در نظر گرفته شده البته با توجه به رشد جمعیت و طولانی بودن مسیر امروز فقط نمی‌توانیم یک نقطه را در نظر بگیریم و باید برای نقاط دیگر هم برنامه‌ریزی کنیم.

نوری در پاسخ به اینکه چند هزار قبر برای مواقع بحران در نظر گرفته شده گفت: حدود 15 هزار قبر برای مواقع بحران در نظر گرفته شده است.رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که این تعداد قبر برای بحران کفایت می‌کند، گفت: پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته البته ما نمی‌دانیم بحران در چه حجمی است .