اخبار

۱۳۹۷/۰۶/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۸۴۰۸

برگزاری قرعه‌کشی بانک آینده

قرعه‌کشی نخستین دوره هشتمین باشگاه مشتریان بانک آینده، برگزار شد.

در مراسم قرعه‌کشی مرحله نخست این دوره که با حضور نمایندگان معاونت بازاریابی و امور شعب، معاونت بانکداری الکترونیکی، مدیریت امور کنترل داخلی و بازرسی، مدیریت امور روابط عمومی و اطلاع‎رسانی، اداره بازارافزایی و باشگاه مشتریان، در روز یک‌شنبه، چهارم مردادماه سال 1397، انجام شد؛ برندگان خوش شانس چهار جایزه 500 (پانصد) میلیون ریالی این مرحله، مشخص شدند.

سیدعلی چاووشی مشتری شعبه تهران – دو راهی یوسف آباد (255)، آیت حسینی مشتری شعبه تهران - میرداماد (228)، عزیزاله علیزاده مشتری شعبه تبریز – چهارراه آبرسان (2012) و حسین کشاورز مشتری شعبه شیراز – خیابان ملاصدرا (5218)، چهار برنده خوش شانس جایزه 500 (پانصد) میلیون ریالی بودند. شایان ذکر است؛ هشتمین دوره باشگاه مشتریان از 10 خردادماه 1397 آغاز و تا پایان شهریورماه سال جاری، ادامه دارد. تمرکز این دوره از باشگاه مشتریان، بر حساب‌های پس‌انداز قرض‌الحسنه، جاری و کیمیا در بانک آینده بود که میزان سپرده و مانده آنان، امتیازآور هستند. موجودی سپرده‌های پس‌انداز قرض‌الحسنه و جاری و همچنین، استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی بانک آینده، در این مرحله از هشتمین باشگاه مشتریان، حائز اهمیت و دارای امتیازآوری بیشتری بوده است. قابل یادآوری است؛ حداقل امتیاز برای شرکت در قرعه‌کشی، 4500 امتیاز بود که تا پایان مردادماه سال جاری، تعداد 70هزار نفر از باشگاه مشتریان، با کسب حداقل امتیاز، در این دوره، در قرعه‌کشی، شرکت داده شدند.  گفتنی است؛ 15 (پانزده) میلیارد ریال جوایز ارزنده برای این دوره از باشگاه مشتریان در نظر گرفته شده است و مشتریان عزیز می‌توانند؛ تا پایان شهریورماه امسال، با افتتاح و افزایش موجودی سپرده پس‌انداز قرض‌الحسنه، با دوبرابر شدن امتیاز خود در باشگاه، شانس برنده شدن خود را در این دوره، افزایش دهند.

ویترین بانک‌ها جذاب شد

به دنبال فرصتی که بانک مرکزی در اختیار شبکه بانکی قرار داد تا سپرده‌های مشتریان را تمدید و یا تغییر دهند آنها نیز در این فاصله‌ چند روزه اقدام به افزایش نرخ سود برای جذب سپرده و نگه داشت منابع قبلی کردند؛ بطوری که نرخ سودی که این روزها به مشتریان پیشنهاد می‌شود بین 20 تا ۲۳ درصد است و ۸ درصد بالاتر از نرخ متعارف ۱۵ درصدی مصوب شورای پول و اعتبار است.

به گزارش ایسنا، در حالی نرخ سود بانکی در تیر ماه ۱۳۹۵ با مصوبه شورای پول و اعتبار به ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد که با توجه به انحرافی که بانک‌ها از این نرخ داشتند در شهریور ماه سال گذشته بانک مرکزی طی دستورالعملی بانک‌ها را مکلف به کاهش نرخ سود به ۱۵ درصد کرد. اما قبل از اجرای این دستورالعمل در فاصله اول تا ۱۱ شهریور ماه فرصتی ایجاد شد تا بانک‌ها بتوانند سپرده‌های با نرخ بالا جذب کرده و یا حساب‌های کوتاه‌مدت را به بلندمدت تبدیل کنند، از این رو اکنون و در زمان فرا رسیدن سر رسید حساب‌های سال گذشته نگرانی از عدم تمدید حساب‌ها و خروج سرمایه از بانک‌ها برای حرکت به سمت بازارهایی همچون سکه و ارز و ایجاد التهاب در آن موجب شد تا شبکه بانکی به سمتی پیش برود که تا حدی مانع از خروج سپرده شود. بر این اساس اخیرا بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها اعلام کرد که سپرده‌های در فاصله دوم تا یازدهم شهریور ماه را تا مدت یک ماه تمدید کند.

اما در زمان تمدید حساب‌ها، گذری بر شعب بانک‌ها و بررسی نرخ‌های سودی که به مشتریان پیشنهاد می‌شود از این حکایت داشت که اغلب بانک‌ها نرخ سود را تا ۲۳ درصد هم افزایش داده‌اند؛ به گونه‌ای که پیشنهاد متفاوتی برای مشتریان داشته و برای تمدید حساب‌های قبلی و یاگشایش حساب‌های جدید نرخ سود بین حداقل ۱۸ تا ۲۳ درصد متغیر است. کارکنان شعب می‌گویند با توجه به فرصتی که از سوی بانک مرکزی در اختیار آنها قرار گرفته تا در این چند روز که احتمالا تا ۱۱ شهریور ماه خواهد بود بتوانند به هر ترتیبی شده از بیرون رفتن سپرده‌ها جلوگیری کنند، از این رو برای سپرده‌های با مبالغ متفاوت نیز سودهای مختلفی در نظر گرفتند. برخی از بانک‌ها برای سپرده‌های کمتر از ۱۰ میلیون تا ۲۲ درصد سود پرداخت کرده و مبالغ بالاتر از این رقم تا ۲۳ درصد سود در نظر گرفتند. یکی از بانک‌ها که حتی بدون در نظر گرفتن کف مبلغ کلا ۲۰ درصد سود پرداخت می‌کند، دیگری ۲۲ درصد برای سپرده‌های مدت‌دار در نظر گرفته و بانک دیگر تا سقف ۵۰ میلیون ۲۰ درصد و بالاتر از آن را ۲۲.۵ درصد سود می‌دهد. برخی از بانک‌ها نیز به جای حساب‌های سپرده صندوق‌های سرمایه‌گذاری را تقویت کردند و در آن سودهای ۱۸ تا ۲۰ درصدی پرداخت می‌شود، اما پیشنهاد می‌کنند که به جای صندوق به سمت حساب‌های سپرده بروید، دلیل هم مشخص است و می‌خواهند پول حداقل یک سال در حساب بانک‌ها بماند چرا که در صندوق امکان برداشت وجود داشته ولی برداشت از حساب سپرده با جریمه همراه می‌شود.  در این میان هستند برخی بانک‌های بزرگ که به حساب سپرده دست نزده و همان ۱۵ درصد را پرداخت می‌کنند. جالب اینجاست در پاسخ به اینکه در رقابت با بانک‌های دیگر سود را تغییر نداده‌اند، عنوان می‌کنند که افزایش نرخ سود سپرده با ریسک بالایی برای آنها همراه بوده و در قیاس با سود تسهیلات ۱۸ درصدی که اکنون پرداخت می‌شود در نهایت به ضرر بانک و منفی شدن تراز نامه آنها منجر می‌شود.