اخبار
ورود «صندوق در صندوق» به بازار سرمایه
با توجه به اهداف و استراتژیهای سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر ایجاد بسترها و ابزارهای نوین در بازار سرمایه، نوع دیگری از صندوقهای سرمایهگذاری به بازار سرمایه کشور معرفی میشود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از تصویب مقررات صندوقهای سرمایهگذاری (Fund of Funds) در بازار سرمایه خبر داد و گفت: با توجه به اهداف و استراتژیهای سازمان مبنی بر ایجاد بسترها و ابزارهای نوین در بازار سرمایه، نوع دیگری از صندوقهای سرمایهگذاری به بازار سرمایه کشور معرفی میشود.
شاپور محمدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن بیان مطلب فوق جزییات مقررات «صندوق در صندوق» را تشریح کرد و به سنا گفت: پیش از این صندوقهای سرمایهگذاری، حداکثر مجاز به سرمایهگذاری 5 درصد از ارزش کل داراییهای خود در سایر صندوقهای سرمایهگذاری بودند. این در حالی است که صندوقهای جدید میتوانند کل داراییهای خود را در سایر صندوقها، سرمایهگذاری کنند.
به گفته رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با آغاز به کار این صندوقها، امکان سرمایه گذاری در داراییهای متنوع فراهم میشود.
دبیر شورای عالی بورس با بیان اینکه ساختار این صندوقها میتواند از هر دو نوع صدور و ابطالی یا قابل معامله در بورس (ETF) باشد، گفت: مدت فعالیت این صندوقها نامحدود است و حداقل سرمایه لازم برای ایجاد آن 500 میلیارد ریال تعیین شده و مدیر صندوق ملزم است همواره حداقل 85 درصد سرمایه جذب شده از طریق این صندوقها را در سایر صندوقها، سرمایهگذاری کند.
رییس سازمان بورس با بیان اینکه بطور قطع بازار سرمایه نقش کلیدی در توسعه اقتصاد کشور ایفا میکند گفت: سازمان بورس با ایجاد بسترهای نوین سرمایهگذاری، جذب حداکثری نقدینگی سرگردان جامعه را در دستور کار خود قرار داده و صندوقهای سرمایهگذاری (Fund of Funds) نیز با توجه به اهداف و استراتژیهای سازمان مبنی بر ایجاد بسترها و ابزارهای نوین در بازار سرمایه راهاندازی میشود.
شیوع دفاتر غیرمجاز خدمات بازار سرمایه
معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران در خصوص افرادی که فاقد مجوزهای لازم برای انجام امور مربوط به کارگزاران هستند و وجوه مازاد بر هزینههای سازمان بورس را برای انجام معاملات اخذ میکنند، هشدار داد.
بهنام محسنی به برخی فعالیتهای انجامشده در حوزه بازار سرمایه از سوی دفاتر غیرمجازی که عمدتا توسط بنگاههای معاملات ملکی اداره یا معرفی میشوند، اشاره کرد و گفت: طی بازدید صورت گرفته از این دفاتر که در پوشش کارگزاران دارای مجوز اغلب در حاشیه شهر تهران و برخی از کلان شهرها مشغول هستند، مشاهده شده که تحت عنوان خرید و فروش تسهیلات مسکن و سهام، ذیل یک کارگزاری اقدام میکنند و از هر مشتری مبالغی را به عنوان کارمزد مازاد بر وجوه معامله و کارمزدهای مصوب دریافت میکنند.
به گفته وی مشتریان با مراجعه حضوری یا مجازی به این دفاتر اقدام به احراز هویت، اخذ کد بورسی و خرید و فروش اوراق تسهیلات مسکن و بعضا سایر اوراق بهادار کرده و بابت خرید اوراق از هر مشتری مبالغی را به عنوان کارمزد مازاد بر وجوه معامله و کارمزدهای مصوب دریافت میکنند. همچنین در صورتی که برای مشتری به صورت اعتباری خرید انجام شود، مبالغی به عنوان بهره این اعتبار از سوی این دفاتر اخذ میشود.
معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران بار دیگر یادآور شد: با توجه به موارد مذکور، اهمیت موضوع از بُعد اخذ وجوه مازاد بر هزینههای مصوب سازمان بورس برای انجام معاملات توسط افرادی که مجوز انجام امور مربوط به کارگزاران را اخذ نکردهاند قابل هشدار است.