درآمد سرانه ملی ایران از ۱۳۶ کشور جهان بیشتر شد

۱۳۹۷/۰۶/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۹۵۷۸

ایران با درآمد سرانه ملی ۱۹ هزار و ۱۳۰ دلاری در سال ۲۰۱۷ رتبه ۵۳ بین ۱۸۹ کشور جهان را به خود اختصاص داد. به گزارش تسنیم، برنامه توسعه سازمان ملل در بخشی از گزارش توسعه انسانی 2018 به بررسی میزان درآمد سرانه ملی در 189 کشور جهان از جمله ایران پرداخته است. این گزارش درآمد سرانه ملی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال 2017 را 19 هزار 130 دلار اعلام کرده است.

ایران از نظر میزان درآمد سرانه ملی بر اساس شاخص قدرت خرید در سال 2017 رتبه 53 جهان را به خود اختصاص داده است. به عبارتی درآمد سرانه ملی 136 کشور در این سال از ایران کمتر بوده است. جمهوری آفریقای مرکزی کمترین و قطر بیشترین درآمد سرانه ملی را در سال 2017 داشته‌اند. درآمد سرانه ملی جمهوری آفریقای مرکزی در این سال 663 دلار و قطر 116 هزار 818 دلار برآورد شده است. از جمله کشورهایی که درآمد سرانه ملی کمتری نسبت به ایران در سال 2017 داشته‌اند عبارتند از: عراق، مکزیک، بلاروس، چین، تایلند، برزیل، اندونزی، مصر، اکوادور، اردن، فیجی و هند. برخی کشورهایی که درآمد سرانه ملی بیشتری نسبت به ایران دارند نیز عبارتند از: کویت، نروژ، سویس، امریکا، عربستان، اتریش، استرالیا، کانادا، بحرین و ژاپن.

همچنین سازمان ملل در جدیدترین گزارش از سلسله گزارش‌های توسعه انسانی از ارتقاء یک پله‌ای ایران در رده‌بندی جهانی توسعه انسانی خبر داد.  سازمان ملل از ارتقاء یک پله‌ای جایگاه ایران در رده‌بندی جهانی شاخص توسعه انسانی خبر داد و اعلام کرد توسعه انسانی ایران بیشتر از ۱۲۹ کشور جهان از جمله ترکیه، برزیل و چین شده است  در این گزارش آمار و اطلاعات مربوط به شاخص‌های توسعه انسانی 189 کشور جهان از جمله ایران ارایه شده است.

گزارش توسعه انسانی 2018 که بر پایه آمار و اطلاعات مربوط به سال 2017 تهیه شده است نشان می‌دهد کیفیت توسعه انسانی در ایران طی این سال نسبت به سال قبل رشد محسوسی داشته است. نمره ایران از نظر شاخص توسعه انسانی در این سال 0.798 برآورد شده که نسبت به نمره 0.796 که برای سال 2016 ثبت شده بود رشد 0.002 واحدی داشته است.

شاخص توسعه انسانی ارقامی از صفر تا یک را دربر می‌گیرد که هرچه این رقم برای یک کشور بیشتر باشد دلالت بر توسعه یافتگی بیشتر آن کشور در حوزه انسانی دارد.