پنج روز از قرمزپوشی شاخصها گذشت
گروه بورس | پس از اتمام معاملات روز گذشته، بازار سهام برای پنجمین روز متوالی با ریزش قیمتها مواجه شد و شاخص کل بورس نیز با ۱۲۰۰ واحد افت به کانال ۱۷۵ هزار واحدی رسید.
بر اساس آمارهای معاملاتی روز گذشته، شاخصهای بورس با ریزش مواجه شدند بطوری که شاخص کل با (۱۲۳۳) واحد ریزش شدید معادل (۰.۷۰) درصد به ۱۷۵ هزار ۱۸۵ واحد، شاخص قیمت «وزنی - ارزشی» با (۳۶۰) واحد کاهش معادل (۰.۷۰) درصد به ۵۱ هزار ۲۰۱ واحد، شاخص کل «هم وزن» با (۶۱۵) واحد افت معادل (۲) درصد به ۳۰ هزار و ۱۸۹ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با (۴۳۵) واحد کاهش، معادل (۲) درصد به ۲۱ هزار و ۳۳۶ واحد، شاخص آزاد شناور با (۱۲۵۴) واحد ریزش، معادل (۰.۶۶) درصد به ۱۸۸ هزار و ۴۸۰ واحد، شاخص بازار اول با ۱۴۲ واحد رشد معادل ۰.۱۱ درصد به ۱۳۲ هزار و ۲۹۸ واحد و شاخص بازار دوم با (۷۵۱۰) واحد ریزش معادل (۲.۲۰) درصد، به ۳۳۳ هزار و ۳۵۰ واحد رسید.
از سویی دیگر در روز دوشنبه، ۲ نماد « فارس با (۴۳۶) واحد و جم با (۱۴۴) واحد» افت، بیشترین تاثیر منفی و ۵ نماد فولاد با ۲۶۳ واحد، کگل با ۱۹۵ واحد، ومعادن با ۱۸۲ واحد، کچاد با ۱۶۵ واحد و شپنا با ۱۴۵ واحد رشد، بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس بر جای گذاشتند. همچنین در این روز اکثر شاخصهای صنایع تالار شیشهای با نوسان مواجه شدند بطوری که شاخص صنایع «اطلاعات و ارتباطات با (۷) واحد افت معادل (۳.۴۸) درصد به ۱۹۴ واحد، حمل و نقل با (۱۷۵) واحد کاهش معادل (۳.۷۹) درصد به ۴ هزار و ۵۷۸ واحد، سایر مالی با (۱۱۹) واحد افت معادل (۳.۷۹) درصد به ۳ هزار و ۲۸ واحد، خودرو با (۹۰۱) واحد کاهش معادل (۴.۱۱) درصد به ۲۱ هزار و ۴۸ واحد، محصولات چوبی با (۶۳۲۲) واحد افت، معادل (۴.۹۶) درصد به ۱۲۱ هزار و ۲۲۶ هزار واحد، زراعت با (۴۷۰) واحد کاهش معادل (۴.۹۹) درصد به ۸ هزار و ۹۵۸ واحد، سایر معادن با (۹۴۷) واحد ریزش معادل (۴.۹۹) درصد به ۱۸ هزار و ۳۸ واحد» رسید.
به این ترتیب، در پایان معاملات این روز در ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ نوبت معاملاتی، ۳ میلیارد و ۲۶۹ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۱۱ هزار و ۸۴۹ میلیارد تومان در بورس معامله شد و ارزش بازار به ۶۶۸ هزار و ۲۲۶ میلیارد تومان رسید.
اصلاح «آیفکس» ادامه دارد
معاملات فرابورس در روز گذشته با افت 40 واحدی شاخص این بازار به پایان رسید و حجم و ارزش معاملات نیز با کاهش همراه شد.
در میانه این هفته کاری در فرابورس ایران علاوه بر معامله یک میلیارد و 79 میلیون ورقه بهادار به ارزش 4 هزار و 410 میلیارد ریال در مجموع بازارها، نماد معاملاتی شرکت بیمه نوین نیز پس از ارتقا از بازار پایه به بازار دوم با قیمت هر سهم 1299 ریال گشایش یافت.
در ادامه روند روزهای قبل بازارهای سهام که با ریزش قیمتها و شاخص کل همراه بود، در روز دوشنبه نیز نماگر فرابورس ایران اگرچه با شتاب کمتر اما تحت معاملات منفی در نمادهای مختلفی از جمله «ذوب»، «هرمز»، «سمگا»، «دماوند» و «میدکو» افت 40 واحدی را تجربه کرد و در نهایت در ارتفاع 1980 واحدی قرار گرفت. در این میان البته برخی نمادها نیز با افزایش قیمت رو بهرو بودند بطوریکه رشد قیمت «تلیسه» و «تاپکیش» به 5 درصد هم رسید و در طرف مقابل نماد «سمگا» با کاهش قیمت 12درصدی صدرنشین جدول افت قیمت شد.
معاملات سهام در بازار اول با دادوستد 119 میلیون سهم به ارزش 466 میلیارد ریال به پایان رسید و بازار دوم در روزی که گذشت میزبان جابهجایی 235 میلیون سهم به ارزش یک هزار و 148 میلیارد ریال بود که نماد «سمگا» با جابهجایی بیش از 65 میلیون سهم به ارزش بیش از 276 میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملاتی را از آن خود کرد.
همچنین بازار پایه در روزی که شاهد بازگشایی نماد معاملاتی شرکت سرمایهگذاری ملت «وملت» و معامله سهام آن در قیمت 263 ریال در تابلو ج بازار پایه بود، به استقبال خرید و فروش 684 میلیون سهم به ارزش یک هزار و 353 میلیارد ریال رفت.
در سمت دیگر، بازار ابزارهای نوین مالی (شامل معاملات اوراق تسهیلات مسکن، اوراق بدهی و ETF) در روزی که نماد «اعتماد» مربوط به صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله با ارزش معاملات 494 میلیارد ریالی بیشترین ارزش معاملاتی را در میان تمامی بازارها به خود اختصاص داده، میزبان دادوستد 41 میلیون ورقه به ارزش یک هزار و 443 میلیارد ریال بود.
در این بازار تابلو اوراق تسهیلات مسکن با تغییر مالکیت بیش از 81 هزار ورقه اوراق تسه و تملی به ارزش 50 میلیارد ریال روبرو شد و در شرایطی که اغلب نمادهای مورد معامله در این بازار ریزش قیمتی را تا سطح حداکثر 4.71 درصد تجربه کردند، قیمتها در بازه 487 هزار تا 635 هزار ریال نوسان کرد.