روایت زندگی سه نسل در ۱۱۸ سال
کارگردان «تجربههای اخیر» با اشاره به دور تسلسلی که در این نمایش و در روایت زندگی سه نسل از یک خانواده جریان دارد ویژگیهای زنانه متن را دلیل اصلی روی صحنه بردن آن عنوان کرد.
سارا داروفروش کارگردان نمایش «تجربههای اخیر» که در خانه نمایش مهرگان روی صحنه است با اشاره به استقبال خوبی که از اثرش شده است به خبرنگار مهر گفت: این اثر نمایشی که از اول مهرماه اجرای خود را آغاز کرده است تا به حال با بازخوردهای مناسبی روبرو شده و به دلیل همین استقبال امکان دارد کار تا پایان مهرماه تمدید شود.
او درباره انتخاب این نمایشنامه برای اجرا توضیح داد: نمایشنامه امیررضا کوهستانی آنقدر متن چندلایه و خوبی است که علاقهمند به اجرای آن شدم. این نمایشنامه رویکردهای مختلف اجتماعی، روانشناسانه و حتی فلسفی دارد که مخاطب را به چالش میکشد اما اصلیترین دلیل اجرای این اثر رویکرد زنانه و فمینیستی که در متن جریان دارد، بود چون از علاقهمندیهای من پرداختن به معضلات و چالشهای زنان است و در این متن نیز بهشدت به چالشهای احساسی و روانشناسانه زنان پرداخته شده است. علاوه بر پررنگ بودن وجوه زنانه در این نمایشنامه مساله اضمحلال پیوندهای خانوادگی و سست شدن بنیان خانواده و همچنین پرداختن به روابط پدر و فرزندی و مادر و دختری در این اثر مطرح شده است.
داروفروش متذکر شد: همچنین توجه به چالشهای اعتقادی در افراد و در حد کمرنگی پرداختن به مساله تناسخ از دیگر ویژگیهایی است که در نمایشنامه مطرح میشود. در واقع من این متن را مثل منشوری دیدم که به بسیاری از مسائل جدی میپردازد و مخاطب در طول یک ساعت میتواند نقبی بزند به این مضوعات و به صورت مختصر و مفید از آنها اطلاع یابد اما در نهایت زنانه بودن متن بر دیگر ویژگیهای آن غالب است.
این کارگردان تئاتر درباره داستان نمایش گفت: در این نمایش ۱۱۸ سال از زندگی سه نسل از یک خانواده ورق میخورد. داستان از ۱۹۰۰ شروع میشود و زمان به سرعت میگذرد تا جایی که ما مقهور و مغلوب زمان میشویم و گریزی از آن نیست. در نمایش اینطور به نظر میرسد که یک دور تسلسل جریان دارد و نسل جدید تجربیات گذشتگان و پدربزرگ و مادربزرگشان را تکرار میکنند.