امریکا در بلندمدت قادر نیست به سیاست‌های ضدایرانی خود ادامه دهد

۱۳۹۷/۰۷/۲۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۱۷۴۰
امریکا در بلندمدت قادر نیست به سیاست‌های ضدایرانی خود ادامه دهد

گروه ایران|

برای نخستین‌بار روز یک‌شنبه و در مراسم آغاز به کار دانشگاه‌های کشور بود که رییس‌جمهوری از جلسه دیدار با اقتصاد دان‌ها خبر داد؛ جلسه‌ای که روحانی اعلام کرده بود « قرار است، به صورت رو در رو درباره پیشنهادات اساتید اقتصاد دانشگاه‌ها درباره حل مشکلات اقتصادی صحبت کنیم و راهکارهای موثری برای گذار از مشکلات پیدا کنیم.» به فاصله یک روز بعد از این اظهارات؛ رییس‌جمهوری و مردان اقتصادی دولتش در جلسه‌ای اقتصادی ابعاد و زوایای گوناگون مهم‌ترین موضوعات اقتصادی را بررسی کردند؛ صحبت‌های اهالی اقتصاد و اساتید دانشگاهی در خصوص این موضوعات را شنیدند؛ انتقادات صریح آنها را گوش دادند و در نهایت راهکارهای موجود برای عبور از چالش‌های اصلی اقتصاد را مرور کردند. جلسه‌ای که بر اساس گزارش‌ها بیش از 3ساعت به طول انجامید و اهالی اقتصاد در آن با صراحت برخی رویکردهای اقتصادی دولت را به چالش کشیدند و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.

رییس‌جمهور کشورمان در این دیدار با اشاره به چشم‌انداز پیش رو گفت: با برنامه‌ریزی‌های دقیقی که انجام شده، امریکا در بلندمدت قادر نیست به سیاست‌های ضدایرانی خود ادامه دهد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری روحانی دیروز در جلسه اقتصادی با حضور جمعی از اساتید دانشگاه‌های کشور، باتاکید بر اینکه به آینده بهتر، بسیار امیدوارم، ضمن ابراز خرسندی و خشنودی از برگزاری این نشست و قدردانی از حضور اقتصاددانان دانشگاه‌های کشور، گفت: بی‌تردید تمامی شرکت‌کنندگان دلسوزانه برای نظام، کشور و دولت نظرات کارشناسانه خود را بیان کردند و این جلسات باید تداوم یابد. رییس‌جمهور تصریح کرد: از مسوولان دولت نیز می‌خواهم این جلسات را در محورهای مختلف اقتصادی، پی بگیرند.

روحانی اظهارداشت: در تمام دوره فعالیت ۵ ساله دولت، پیوسته هفته‌ای دو جلسه اقتصادی با مسوولان، مدیران و مشاوران اقتصادی داشته‌ام و در این دولت، هیچ تصمیمی بدون مشورت با کارشناسان اتخاذ نشده است. رییس‌جمهور با بیان اینکه باید امید در جامعه و سرمایه اجتماعی را بیش از پیش تقویت کنیم، به جنگ روانی و اقتصادی دشمنان علیه ملت ایران اشاره و تصریح کرد: ما در شرایط بحرانی نیستیم اما شرایط، عادی نیز نیست و در تصمیم‌گیری‌ها و اعلام مواضع و دیدگاه‌ها، باید این شرایط مورد توجه باشد و در کنار ابراز نگرانی‌های بحق، برای رفع این نگرانی‌ها نیز راه‌حل و پیشنهادات عملیاتی ارایه شود.

روحانی با تاکید بر اینکه مردم و به ویژه صاحبان درآمدهای ثابت در شرایط کنونی با مشکل معیشت مواجهند، گفت: دولت طرح‌های گسترده‌ای برای مقابله با جنگ روانی و اقتصادی دشمنان و رفع مشکلات دارد اما در عین حال اقتصاد کشور از گذشته با بیماری‌های مزمنی مواجه بوده که بروز برخی مشکلات و مسائل، باعث می‌شود تا عوارض آن بیمارهای مزمن، تشدید و آثارش بیشتر در جامعه لمس شود. رییس‌جمهور با قدردانی از حمایت‌ها و ارایه دیدگاه‌ها و طرح‌های دلسوزانه اقتصاددانان کشور برای کاستن از مشکلات اقتصادی، ضرورت تقویت امید در جامعه جهت شکست دشمنان در جنگ روانی و اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: این دوران با وجود دشواری‌های آن، سپری خواهد شد و با برنامه‌ریزی‌های دقیقی که انجام شده، امریکا در بلندمدت قادر نیست به سیاست‌های ضدایرانی خود ادامه دهد.

وی با اشاره به دستاوردهای دولت در عرصه کاستن از نرخ تورم، ایجاد رشد اقتصادی و برچیدن موسسات اعتباری غیرمجاز، گفت: طی فعالیت دولت یازدهم علت کاهش تورم، انضباط مالی دولت بود و ما در هیچ شرایطی و با وجود تحمل سختی‌ها، خلق پول یا استقراض از بانک مرکزی نکردیم.

روحانی تاکید کرد: دولت هم‌اکنون نیز به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده است که حتی در شرایط سخت‌تر هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی نخواهد داشت.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان یکی از اقتصاددانان حاضر در جلسه گفت: کلیت این حرف درست است که اقتصاد با بگیر و ببند درست نمی‌شود اما ما گاهی با مواردی مواجه می‌شویم که تاسف آور است و باعث می‌شود که نتوانیم صرفا مقررات و معیارهای اقتصادی را در این موارد حاکم کنیم. گاهی شاهدیم فردی تولید را به این بهانه که مواد اولیه و قطعه ندارد، متوقف کرده و حال آنکه در بازرسی از انبارهای آن متوجه می‌شویم برای ماه‌ها مواد اولیه و قطعه دارد و صرفا به دنبال سود بیشتر در آینده، فعالیت تولیدی را متوقف کرده است. در ابتدای این جلسه نیز که حدود ۳ ساعت به طول انجامید، جمعی از اقتصاددانان به طرح دیدگاه‌ها و نظرات خود برای برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور پرداختند.

راه‌های برون رفت از رکود و ایجاد شتاب در رشد اقتصادی، وضع تورم، ضرورت تغییرات سریع و باورپذیر در هدف‌گذاری اهداف مد نظر اقتصادی، تقویت سیستم ارزیابی سیاست‌ها، ضرورت دخالت بیشتر دولت در بازار ارز، ضرورت مدیریت و کنترل تبعات شوک‌های اقتصادی برای مصرف‌کننده و تولید‌کننده، تقویت تعامل با جهان، بهره‌گیری بیشتر از نظر اقتصاددانان در طرح‌های اقتصادی پیش از اجرا، ضرورت وجود فرماندهی برای مقابله با تحریم‌ها، ضرورت ارایه بسته‌های مشروط حمایتی از بنگاه‌های بزرگ اقتصادی، ضرورت توجه بیشتر به اقتصاد منطقه‌ای و اقتصاد بنگاه‌ها و تقویت تیم اقتصادی دولت، از جمله مباحث و موضوعاتی بودند که استادان و صاحب‌نظران اقتصادی شرکت‌کننده در این نشست پیرامون آنها، دیدگاه‌های خود را با رییس‌جمهور در میان گذاشتند.