در شهر

۱۳۹۷/۰۷/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۱۸۸۸

احداث پلاسکوی جدید مغایر مصوبات شورای   شهرسازی

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری گفت: احداث ساختمان جدید پلاسکو، هم از نظر تراکم مازاد و هم از نظر مسابقه طراحی که برگزار شده، با مصوبات شورای عالی شهرسازی مغایرت دارد.

به گزارش مهر، صبح ۳۰ دی ۱۳۹۵ ساختمان پلاسکو در چهار راه استانبول تهران بر اثر آتش‌سوزی فرو ریخت و یکی از تراژیک‌ترین آتش‌سوزی‌های تاریخ تهران را برای آتش نشانان فداکارکشورمان رقم زد. اخیرا در کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران مجوز احداث ساختمان ۱۵ طبقه به بهانه رفع دغدغه اصناف سابق پلاسکو صادر شده است. ضمن اینکه شورای تأمین استان تهران نیز به ریاست استاندار تهران مجوز مشابهی برای احداث ساختمان پلاسکوی جدید صادر کرده است. به گزارش مهر، محمدسعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری در خصوص تلاش بنیاد مستضعفان برای احداث ساختمان ۱۵ طبقه به عنوان ساختمان جدید پلاسکو اظهار کرد: این اقدام بنیاد مستضعفان با مصوبات شورای عالی شهرسازی در تعارض است و من طی نامه‌ای احداث ساختمان جدید پلاسکو را مغایر مقررات اعلام کردم. در جلسه کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران برای صدور مجوز ساخت ساختمان جدید پلاسکو نیز رای به مغایرت اقدام بنیاد مستضعفان دادم و بالای امضای خود نوشتم این برنامه‌ریزی با مقررات در تعارض است. معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در خصوص علت مغایرت ساخت جدید پلاسکو با مقررات گفت: پلاسکوی جدید هم به لحاظ تعداد طبقات پیشنهادی و هم از نظر برگزاری مسابقه معماری و طراحی این ساختمان، با مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری مغایرت دارد و باید برای اجرای این طرح، رفع مغایرت صورت گیرد. سازندگان پلاسکو در شورای تامین استان درخواست احداث این ساختمان را عینا مشابه آنچه قبلا وجود داشته، درخواست داده و توانسته‌اند مجوز بگیرند. به همین دلیل به استناد مصوبه شورای تامین قصد دارند عینا شبیه ساختمان قبلی پلاسکو آن را بسازند.

ایزدی تصریح کرد: با این حال، برخلاف مصوبه شورای تامین نیز عمل کرده و قصد دارند ۵ طبقه زیرزمین و دو طبقه در بالا به ساختمان پلاسکو اضافه کنند که کاملا با ضوابط شورای عالی شهرسازی مغایرت دارد. برای ساخت پلاسکوی جدید باید از شورای عالی شهرسازی و معماری موافقت اصولی اخذ شود و تا قبل از اخذ موافقت این شورا، هیچ گونه اقدامی برای ساخت و ساز نباید صورت گیرد.

الزام تخصیص ردیف بودجه برای مدیریت بحران تهران

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: نیاز است تا مبلغ خاصی از محل بودجه ۱۰ و ۱۲ برای بحث مدیریت بحران تهران در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا، احمد صادقی در مراسم افتتاح پروژه آبرسانی اضطراری در زلزله اظهار کرد: این پروژه کار بزرگی است که در شهر تهران انجام می‌شود و این اقدام حاصل روحیه جهادی در تهران است.۱۴ کارگروه تخصصی داریم و همه کارگروه‌های تخصصی شهر تهران فعال هستند اما بعضی از کارگروه‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند خصوصاً کارگروهی که مسوولیت آن به عهده آبفای استان تهران است. بنابراین می‌توان گفت اگر این روحیه جهادی در آبفای تهران وجود نداشت و آنها می‌خواستند اداری با این موضوع برخورد کنند مانند پروژه‌های دیگری که دست روی دست می‌گذاریم و می‌گوییم اعتبار آن تامین نشده یا تخصیص داده نشده، آجر روی آجر گذاشته نمی‌شد؛ اما این کار به سرعت در حال انجام است.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه رییس سازمان مدیریت بحران کشور تا ۱۵۰ هزار نفر از آسیب دیدگان ناشی از حوادث باید تحت پوشش قرار بگیرند، با این اقدام ۱۰ میلیون نفر در شهر تهران در سه روز اول تحت پوشش قرار می‌گیرند و این نشان می‌دهد که این پروژه ملی است.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: با وجود اینکه این کار ملی است اما یک ریال نیز از بودجه ملی به ما تعلق نگرفته است، در حقیقت باید به این نکته توجه شود که کاری که در سطح تهران انجام می‌شود باید ملی باشد و بایستی از منابع ملی استفاده شود، اما تا امروز یک ریال هم از بودجه سطح ملی برای حوادث شهر تهران گذاشته نشده است و خواهشم این است که به آن توجه شود زیرا این کار اگر در سال‌های آینده تمام شود در تراز کارهای بین‌المللی و بی‌نظیر دنیا خواهد بود. در حقیقت نیاز است تا اعتبار خاصی از محل توجه ۱۰ و ۱۲ برای بحث مدیریت بحران شهر تهران گذاشته شود.

صادقی تصریح کرد: بر اساس مطالعات، ۱۲۳ پایگاه برای نواحی شهر تهران در نظر گرفته شده است که قبلا به صورت دو منظور استفاده می‌شد اما با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران قرار شد اینها به ظرفیت نواحی اضافه شوند که نواحی هم ستاد بحران نواحی داشته باشند و حلقه اتصالی بین مدیریت شهری و مردم در نواحی باشد.

صادقی در پایان صحبت‌هایش افزود: تعدادی پایگاه نیز برای استان‌های معین در نظر گرفته شده است یعنی حدود ۵ پایگاه در اختیار استان‌های پیشتاز معین قرار داده خواهد شد.