هشدارهای اورژانسی به زائران اربعین
سخنگوی سازمان اورژانس کشور بایدها و نبایدهای بهداشتی برای زائران اربعین ٩٧ را تشریح کرد. مجتبی خالدی با اشاره به حضور عوامل اورژانس در مسیر حرکت زائران اربعین ۹۷ گفت: ۹۰۰ دستگاه آمبولانس، ۳۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ١٠فروند بالگرد، ۴دستگاه خودرو ارتباطات، ۴دستگاه تعمیرگاه سیار، ٩واحد بیمارستان صحرایی، ۵۶ واحد کلینیک سیار و ٨٩ واحد مرکز درمانی از جمله خدمات اورژانس کشور است. او با بیان اینکه کل نیروهای عملیاتی اورژانس که در اربعین ٩٧ مستقر هستند ١٧٠٠٠ نفر هستند، گفت: از این تعداد نیروهای عملیاتی درمانی ٩٠٠٠ نفر، تیمهای مدیریت بیماریهای واگیردار ۶۵٠ نفر و تیمهای بهداشت محیط نیز در قالب ١٣٠ تیم فعالیت میکنند. سخنگوی اورژانس در ادامه با اشاره به برخی توصیههای بهداشتی و درمانی به زائرین در اربعین ٩٧ اظهارکرد: زائران قبل از آغاز سفر با پزشک معالج خود مشورتهای لازم را انجام دهند و بعد از بازگشت از سفر نیز مجدد به پزشک معالج خود مراجعه کنند همچنین داروهای مصرفی خود را متناسب با طول سفر و لیست داروهای مصرفی و خلاصه سیر بیماری خود را به صورت مکتوب به همراه داشته باشند و در صورت بروز علایم بیماری به مراکز درمانی در طول مسیر مراجعه کنند. او با توصیه به زائرین در مورد به همراه داشتن برخی از وسایل مورد نیاز اظهار کرد: داروهای مورد نیاز، بطری آب، ماسک یکبار مصرف، عینک آفتابی، پماد و وسایل پانسمان و دفترچه بیمه از جمله وسایلی است که به زائرین توصیه میشود در این مسیر به همراه خود داشته باشند، همچنین انتخاب کوله پشتی مناسب، کفش راحت و اندازه، به همراه داشتن حداقل مقدار بار، به همراه داشتن کلاه لبهدار و لباسهای مناسب گرما و سرما از دیگر توصیهها به زائران است. خالدی همچنین اظهار کرد: زائرین از آب آشامیدنی سالم (آب لوله کشی) یا “آب جوشیده به مدت یک دقیقه “ استفاده کنند و از حمل هرگونه موادغذایی فاسد شدنی در طول سفر و استفاده از لیوانهای مشترک خودداری کنند و بعد از صرف غذا نیز حتما از چند قطره آب لیمو یا آب لیموترش تازه استفاده کنند و از گرم کردن مجدد غذا نیز خودداری کنند.او افزود: زائران از حبوبات و سبزیجات بیشتری در داخل غذاها استفاده کنند و در صورت مصرف نوشیدنی، آب و دوغ کم نمک را به سایر نوشیدنیها ترجیح دهند همچنین ترجیحا از خرما و کشمش به مقدار کم به جای قند در کنار چای استفاده کنند. وی به مبتلایان به چربی خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی نیز توصیه کرد: از مصرف غذاهای چرب و پرنمک و شیرین و در حجم زیاد خودداری کنند.