پرورش سلولهای اعضای بدن روی یک تراشه
دیلیمیل |
محققان بین المللی توانستهاند در آزمایشگاه سلول اعضای مختلف بدن را روی یک تراشه پرورش دهند. دانشمندان توانستهاند سلولهای اعضای مختلف بدن را در آزمایشگاه پرورش دهند. آنها این دستگاه را با کمک مادهای شبیه اسفنج ابداع کردهاند. ماده اسفنجی مذکور فعالیت بافتهای واقعی در بدن انسان را تقلید میکند. این دستگاه جدید به سلولها کمک میکند درون یک ترانزیستور سه بعدی رشد کنند و محیطی واقعیتر از آزمایشگاه برای آنها فراهم میکند. این شیوه پرورش سلول اعضای بدن در آزمایشگاه «عضو روی تراشه» نام گرفته است. با کمک این فناوری جدید میتوان سلولهای انسان را بطور واقعی رصد کرد و درمانهای نوین و جالب برای بیماریهای کشنده ابداع کرد. همزمان با کمک این روش در آزمایشها از حیوانات کمتری استفاده میشود. طبق گفته محققان سازنده این فناوری، میتوان با روش مذکور اعضای مختلف بدن را در آزمایشگاه پرورش داد تا نحوه تاثیرگذاری درمان بر کل بدن بررسی شود. بطور معمول مطالعات بیولوژیکی در ظروف مخصوص آزمایشگاهی انجام میشود که انواع خاصی از سلول در سطوحی صاف پرورش داده میشوند.
دکتر رویزین اوئنز از دانشگاه کمبریج و محققان این پژوهش میگوید: ما اکنون به مدلهای سه بعدی سلولی نیاز داریم تا نسل جدید درمانها را به دست آوریم.
به گفته محققان میتوان با ارتقای این روش اعضای مختلف بدن انسان مانند کبد، قلب، مغز یا حتی کل بدن انسان را روی یک تراشه ساخت. در این تحقیق پژوهشگران دستگاهی ابداع کردند که در حقیقت یک قالب از پلیمر اسفنجی رسانا بود. این قالب یک ترانزیستور الکترومکانیکی است. سلولهای هر عضو نخست درون قالب رشد میکنند و سپس دستگاه درون یک لوله پلاستیکی قرار داده میشود تا مواد مغذی به آن منتقل شود. بیشتر سلولهای بدن انسان به وسیله سیگنالهای الکتریکی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند بنابراین برای رصد کشت سلولها در آزمایشگاه باید الکترودهایی به آنها متصل کرد. اما اتصال الکترودها به سلول کار سختی است. به همین منظور کل این دستگاه را درون یک الکترود قرار دادند.