دیدگاه
صندوقهای سرمایهگذاری ریسک را کاهش میدهند
در حال حاضر نقدشوندگی در بازار ارز کاهش پیدا کرده است؛ بطوری که اگر کسی بخواهد ارزی که خریده، بفروشد، همچنان نگرانیهایی دارد. در حالی که در صندوق هر زمانی دستور ابطال بدهیم، براساس ارزش روز دارایی، فردای آن روز پول به حساب سرمایهگذار واریز میشود. این موضوع میتواند بازدهی را حفظ و ریسک را کاهش دهد.
معاون ناشران و اعضا شرکت بورس اوراق بهادار ضمن توصیه به سهام داران تازه وارد مبنی بر اینکه بطور غیر مستقیم و از طریق صندوقها در بورس سرمایهگذاری کنند، گفت: با افزایش نقدشوندگی در بورس میتوان به این هدف رسید.
به گزارش ایسنا، روحالله حسینیمقدم، در پاسخ به اینکه آیا سرمایهگذاری عامه مردم به صورت غیر مستقیم در بورس میتواند با دیگر فرصتهای سرمایهگذاری رقابت کند؟ اظهار کرد: صندوقهای سرمایهگذاری انواع مختلفی دارند. برخی در اوراق با درآمد ثابت و برخی در سهام سرمایهگذاری میکنند. برخی صندوقها نیز مختلط هستند. صندوقهای درآمد ثابت میتوانند تا پنج درصد در سهام هم مشارکت داشته باشند.
معاون ناشران و اعضای شرکت بورس با اشاره به شرایط بازار ارز در شش ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۷، گفت: طی این مدت در بین صندوقهای سهمی بازدهی خیلی خوبی را شاهد بودیم. تعدادی از این صندوقها بازدهیشان از شاخص نیز بالاتر بوده است. البته در بین این صندوقها، صندوقهایی که بازدهیشان از شاخص پایینتر یا حتی منفی باشد نیز بود، اما در مجموع صندوقهایی که عملکردشان بالاتر از شاخص بود، از تعداد انگشتان دست، بیشتر بودند. حسینیمقدم تاکید کرد: اگر شاخص در شش ماهه ابتدایی سال ۱۳۹۷ معادل ۹۰ درصد بازدهی داشت، بعضی از این صندوقها بیش از ۹۰ درصد بازدهی داشتند. حسینیمقدم تاکید کرد: این موضوع به نقدشوندگی بازار برمیگردد، اگر وضعیت نقدشوندگی بهبود پیدا کند، شرایط بهتر میشود. وقتی که گردش معاملات در روز افزایش یابد، آزادی عمل مدیر صندوق بهتر میشود و بهتر میتواند پاسخگوی نیاز سرمایهگذاران باشد. بنابراین باید به مردم عادی توصیه کنیم که با ابزار صندوق و بطور غیر مستقیم در بورس سرمایهگذاری کنند چرا که مسیر توسعه بورس از طریق صندوقها میسر است.
معاون ناشران و اعضای شرکت بورس ادامه داد: در حال حاضر نقدشوندگی در بازار ارز کاهش پیدا کرده است؛ بطوری که اگر کسی بخواهد ارزی که خریده، بفروشد، همچنان نگرانیهایی دارد. در حالی که در صندوق هر زمانی دستور ابطال بدهیم، براساس ارزش روز دارایی، فردای آن روز پول به حساب سرمایهگذار واریز میشود. این موضوع میتواند بازدهی را حفظ و ریسک را کاهش دهد.
نقش بورس کالا در رشد اقتصادی
رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق تهران در گفتوگو با میزان با بیان اینکه پیروی از قواعد اقتصاد آزاد پیش زمینه پیشرفت و رشد اقتصادی است، عنوان کرد: در هر زمانی که علیه فاکتورهای اقتصاد تصمیمی گرفته شده، شاهد عقبگرد در بازارها بودهایم بطوریکه در حوزه بازارهای کالایی نیز همواره باید از مبانی اقتصاد آزاد و فراهم کردن زمینه رقابت پیروی کنیم تا بتوانیم رشد واقعی اقتصاد و تولید را شاهد باشیم. فریال مستوفی در ادامه بیان کرد: زمانی که اقتصاد ایران را با دیگر کشورهای توسعه یافته مورد مقایسه قرار میدهیم، به نوع نگرش به اقتصادها و باز بودن مسیرهای رقابت در این کشورها میرسیم. در واقع دستوری نبودن اقتصادها از اصلیترین پایهها برای پیشرفت اقتصادهای توسعه یافته است و ما نیز باید بسترهای رقابت در میان صنایع را مهیا کنیم.
مستوفی اظهار داشت: در کشور ما نیز از سالها پیش، بازاری متشکل برای خاتمه دادن به نگرش دستوری بودن اقتصاد راهاندازی شد تا تولیدکنندگان و مصرفکنندگان کالاها بتوانند در فضایی شفاف به رقابت عادلانه بپردازند؛ این بازار، بورس کالاست که برای اقتصاد ایران ارزشمند است و نقش ویژهای در شفافیت اقتصادی ایفا کرده است.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق تهران گفت: باید شرایطی فراهم شود تا بسیاری از کالاها، در بورس کالا عرضه شود تا روح اقتصاد رقابتی و شفاف در کالبد سایر فعالیتهای اقتصادی مرتبط نیز دمیده شود؛ البته به شرط آنکه محدودیتی از سوی سایر ارگانها در معاملات این بورس گذاشته نشود. وی افزود: کشف قیمت هر کالایی باید براساس عرضه و تقاضا صورت گیرد چراکه متقاضیان و عرضهکنندگان کالاها، خود بر واقعیتهای پیرامون خود مطلع هستند و به این ترتیب بهترین نرخها در تقابل عرضه و تقاضا شکل میگیرد. او خاطرنشان کرد: در یک زمانی وجود دارد که دولت درصدد کمک و اتخاذ تمهیداتی برای تامین کالاهای اساسی قشر آسیب پذیر است، برای اینگونه افراد میتواند یارانهای را در نظر بگیرد اما اجبار تولیدکنندگان به فروش با قیمتی مشخص نباید به هیچ عنوان در دستورکار قرار گیرد. مستوفی با اشاره به اینکه اتخاذ روش قیمتگذاری تا به حال در تاریخ هیچ گونه فایدهای برای اقتصادها به همراه نداشته است، گفت: اگر هدف دولت رسیدگی و تامین نیاز قشر محروم جامعه باشد، بهتر است از طریق اقدامات دیگری که موثر باشد، شرایط لازم را برای بهبود وضعیت قشر محروم فراهم کند؛ چراکه نرخگذاری به زیان همه اقشار جامعه تمام میشود و راهحلی منسوخ شده به شمار میرود. رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق تهران تاکید کرد: اعتقاد به کشف واقعی قیمتها، از قطعات اصلی پازل رشد اقتصادی است که در این زمینه بهرهگیری از مکانیسم بورس کالا و عرضه محصولات بیشتر در این بازار بسیار کمککننده است.