پیگیر تشکیل دولت محلی

۱۳۹۷/۰۸/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۳۴۷۱
پیگیر تشکیل دولت محلی

عباس آخوندی نیز که بعد از رای‌گیری بیشترین آرای اعضای شورای شهرتهران را به خود اختصاص داد، ‌سومین نفری بود که به بیان دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود پرداخت. او با بیان اینکه اگر بپذیریم شهر یک سازمان اجتماعی است پس این سازمان نیاز به یک نظام حکمروایی با استقلال نسبی دارد، گفت: نظام ایران نیاز به نیاز حکمروایی شهری دارد و یکی از دلایل کیفیت پایین زندگی شهری در ایران این است که بحث حکمروایی شهری هنوز پذیرفته است.در ایران ما یک دولت مرکزی داریم و مفهومی به نام دولت محلی وجود ندارد و نیاز است از مدیریت شهری به سمت نظام حکمروایی شهری حرکت کنیم.

این نامزد تصدی شهرداری تهران گفت: دولت متمرکز در ایران می‌خواهد برنامه عدم تمرکز را اجرا کند و نتیجه برعکس می‌شود چرا که باید هویت مستقل شهری برای ایجاد عدم تمرکز در ایران اجرا شود. منافع جمعی شهری باید در راستای منافع ملی باشد اما باید در نظر داشت که قطعا منافع شهری کاشان با تهران متفاوت است. بحث رقابت شهری موتور محرکه در کشورهای جهان است یعنی اینکه شهرها می‌توانند منافع خودشان را دنبال کنند.متاسفانه در ایران متفاوت بودن منافع شهری را به رسمیت نشناخته‌ایم و می‌توان گفت که خلق مزیت‌های رقابتی از بین رفته است.

وی تصریح کرد: منافع شهری را کسی باید تولید کند و این وظیفه حکومت محلی است که با صلاحیت قانونی و ظرفیت‌های مالی و اجتماعی و... منافع شهر را تعریف کند. تعریف منفعت عمومی شهر با هزینه‌های مادی، اجتماعی و سیاسی همراه است و خلق منبع مستقل بحث مهمی به شمار می‌رود که در ایران مغفول مانده است. استقلال حداقلی برای حکمروایی مستقل شهری لازم است و چون این در ایران مورد قبول نبوده مدیریت شهری جایگزین شده است.

آخوندی با تاکید بر اینکه ایجاد دولت محلی به معنای ستیز با دولت نیست و در ایران این موضوع به صورت خوبی تعریف نشده است، تصریح کرد: مفهوم استقلال شهری به معنی پیشتازی نیست و باید نظامی پاسخگو به شهروندان و دولت پاسخگو باشد.رویکرد من ارتقای شهرداری تهران به دولت محلی اما پاسخگو به دولت و شهروندان تهرانی است که یارای رقابت با شهرهای بزرگ منطقه را داشته باشد.

آخوندی با اشاره به اینکه از نظر من چالش زیست‌پذیری و حمل و نقل چالش‌های مهم در سطح ملی و سطح تهران هستند، عنوان کرد که رفع این چالش‌ها راهکارهای متعددی دارد از جمله بازآفرینی شهری که راهکار بسیار مهمی است. بازآفرینی به مفهوم اجرای چند پروژه بزرگ شهری در چند محله نیست بلکه منظور از آن بازآفرینی تمام محله شهر تهران است.در واقع شهرداری تهران باید به ستاد بازآفرینی شهری تهران تبدیل شود و برای هر محله برنامه جامع اقدام مشترک در حوزه بازآفرینی داشته باشیم.

این نامزد تصدی پست شهرداری تهران افزود: در بحث بازآفرینی شهری باید به سمت تقویت شورایاری‌ها برویم و شهرداری را به یک سازمان برای سازماندهی اجتماعی تمام محله‌های شهر تهران تبدیل کنیم.

وی یکپارچگی را اصلی‌ترین موضوع حمل و نقل عنوان کرد و گفت: باید در حمل و نقل درون شهری و برون شهری نوع یکپارچگی را ایجاد کنیم.ورود روزانه ۵۰۰ هزار خودرو در تهران موجب آلودگی هوا و اتلاف زمان شهروندان می‌شود .واقعیت این است که نمی‌توان تردد و حمل و نقل حاشیه شهر تهران را ندیده گرفت و حومه تهران را از تهران جدا کرد بلکه باید نظام یکپارچه برای حمل و نقل تدوین کرد.

نامزد تصدی پست شهرداری تهران آلودگی هوا را چالش دیگر پایتخت عنوان کرد و گفت: می‌توان در مصرف انرژی که هم‌اکنون ۶۵ درصد مصرف انرژی را مسکن و حمل و نقل به خود اختصاص داده، صرفه‌جویی کرد و با کمک دولت میزان صرفه جویی از محل حمل و نقل را برای رفع معضل ترافیک و آلودگی استفاده کرد.

  واکنش شورا به برنامه‌های آخوندی

اعضای شورای شهر تهران پس از سخنان آخوندی پرسش‌های خود را از وی مطرح کردند.

محمد سالاری با بیان اینکه شما موضوع حکمروایی شهری و حتی انحلال فرمانداری‌ها و الحاق آن به شهرداری‌ها را مطرح کردید، گفت: منتقدان شما در جامعه مطرح کردند که شما قصد ستیز با دولت را دارید.وی همچنین با اشاره به انتقادهایی که در چند هفته اخیر نسبت به آخوندی مطرح است، گفت: این هجمه‌ها ما را به یاد آیت‌الله هاشمی می‌انداخت که در هر رقابتی مورد تخریب مخالفان قرار می‌گرفت.سالاری همچنین در خصوص نگرانی‌های برخی نسبت به ارتباط آخوندی با حاکمیت نیز اشاره کرد و خواستار توضیح وی در این ارتباط شد.

نژادبهرام در ادامه به موضوع نگاه آخوندی به مساله شهروندی اشاره کرد و ناهید خداکرمی به پیامک‌هایی که در این چند روز به اعضای شورا ارسال شده و اعلام کردند با انتخاب آخوندی اصلاحات را بدبخت نکنید.

خداکرمی در ادامه با بیان اینکه تمام بغض‌های فروریخته همه قوا در این مدت به سمت مدیریت شهری نشانه رفته و همه انتظارات از مدیریت شهری است، گفت: فشارها در این مدت افزایش پیدا کرده است.

آخوندی در پاسخ به پرسش اعضای شورا گفت: بحث مالی در شهرداری تهران بحث مهمی است. آخرین اسناد حسابرسی در شهرداری مربوط به سال ۹۲ است و به تازگی حسابرسی‌های سال ۹۳ تهیه شده که این نشان از بی‌انضباطی مالی گسترده در شهرداری دارد.

وی با بیان اینکه درآمد تهران متکی به شهرفروشی است که این مشکلی جدی است، گفت: هرچند هرچه می‌خواسته‌اند فروخته‌اند و چیزی برای فروش باقی نمانده است. گرفتاری در سطح شهر زیاد است و به نظر می‌آید همانطور که به دنبال دولت محلی هستیم، باید نظام مالیه محلی را نیز ایجاد کنیم.او در این رابطه پیشنهاد داد برای بازنگری و تحول استراتژیک در این حوزه مشاور بین‌المللی بگیریم و یک بازنگری کلی بر این حوزه با استفاده از تجربه‌های جهانی انجام دهیم.

آخوندی در خصوص بازنگری در ساختار شهرداری نیز گفت: نظام سازمان شهرداری نیاز به بازنگری با استفاده از مشاوران بین‌المللی دارد.وی تاکید کرد: من هیچگاه تیمی نداشته‌ام و اعتقادم به مدیریت راهبردی سازمانی است.

آخوندی در خصوص سایر حاشیه‌ها و رابطه با دولت و رابطه با شورا گفت: اعتقاد اصلی من حاکمیت قانون است و معتقدم در این رابطه قانون همه مسائل را حل و فصل می‌کند. اگر ما نخواهیم به صورت شعاری به موضوع حاکمیت قانون بپردازیم، تمامی این روابط در قانون تعریف شده است و ما باید به اصل قانون پایبند باشیم.

آخوندی در خصوص چالش‌هایی که عنوان می‌شود با رسانه‌ها دارد، گفت: ما یک رسانه داریم و یک ضد رسانه. ضد رسانه‌ای که به نهادهای مالی و بانک‌هایی متصل است و می‌تواند آنچنان جنگ روانی ایجاد کند که حتی اصلاح‌طلبان را نیز به تردید وادار کند.

وی در خصوص شائبه مالی نیز گفت: فردی که سر سوزنی مشکل و چالش مالی داشته باشد نمی‌تواند طی ۵ سال ۵ بار از مجلس رای اعتماد بگیرد.

آخوندی در خصوص درگیری که در حاشیه یکی از مراسم داشت، توضیح داد: زمانی که هواپیمای نو وارد تهران شده و باز هم از من پرسیده می‌شود این هواپیما آیا نو است، چه می‌توان گفت؟ جز اینکه این رسانه نیست و ضد رسانه است.

وی با اشاره به پیامک‌هایی که همین شبکه ضد رسانه به نمایندگان مجلس در روزهای استیضاح ارسال می‌شد، گفت: این مراکز هم قدرت دارند و هم پول. اما من خودم را فردی رسانه‌ای می‌دانم و معتقدم بدون رسانه تحقق دموکراسی امکانپذیر نیست.