نگاهی به مهم‌ترین کشورهای واردکننده سیب

۱۳۹۷/۰۸/۲۲ - ۰۲:۱۳:۲۲
کد خبر: ۱۳۳۵۶۲
نگاهی به مهم‌ترین کشورهای واردکننده سیب

گروه گوناگون|

سیب علاوه بر اینکه به عنوان میوه‌ای خام مصرف می‌شود، در تهیه سس‌ها، کیک، مربا و ... استفاده می‌شود. این میوه با توجه به نوع شیرین و ترش، در تمام کشورها خواهان زیادی دارد. در سراسر دنیا این میوه کشت می‌شود اما به دلیل تقاضای زیاد، بعضی از کشورها ناچار به واردات این میوه می‌شوند. همچنین سیب به‌دلیل خواص دارویی و دارا بودن مواد معدنی و آنتی اکسیدان، همواره مورد توجه قرار می‌گیرد.

طبق آخرین آمار به دست آمده از کشورهایی که سالیانه بیشترین واردات سیب را دارند، روسیه با واردات تقریبی یک میلیارد و 352هزار و 347 تن سیب، کشوری بی‌رقیب در واردات سیب به‌حساب می‌آید. طبق نظر کارشناسان، آب و هوای سرد این کشور، ‌تمایل به میوه خوردن را بین شهروندان افزایش می‌دهد. همچنین روسیه شرایط مناسبی برای تولید این محصول را ندارد. به‌علاوه در رژیم غذایی مردم این کشور، استفاده از غذاهای سالم و استفاده نکردن از غذاهای آماده جایگاه ویژه‌ای دارد. در روسیه، خواص پزشکی سیب نیز باعث افزایش مصرف این میوه شده است. چین از صادرکنندگان بزرگ سیب به روسیه محسوب می‌شود.

با توجه به مطالعات انجام‌شده توسط یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه هاروارد، در کشورهای توسعه‌یافته توجه ویژه‌ای به رژیم غذایی سالم می‌شود. همچنین این کشورها، از خواص درمانی سیب، آگاهی بیشتری دارند. بر همین اساس، کشورهای توسعه‌یافته، بیشترین واردات سیب را دارند. پس از روسیه، آلمان دومین کشوری است که بیشترین واردات سالیانه سیب را دارد. هرچند که آلمان جزو کشورهای عمده تولیدکننده سیب حساب می‌شود. تقاضای بالای سیب در این کشور، همانطور که اشاره شد تا حد زیادی به آگاهی مردم آلمان نسبت به خواص مواد غذایی سالم مربوط است. واردات سیب در آلمان سالیانه به 658 هزار و 442 تن می‌رسد.

بریتانیا، هلند و چین نیز بعد در واردات سیب رتبه‌های سوم تا پنجم را به خود اختصاص می‌دهند. به نظر می‌رسد سیب در بریتانیا از تولیدات عمده کشاورزی نیست. بر همین اساس، این کشور یکی از مهم‌ترین واردکنندگان سیب به حساب می‌آید. واردات سیب در بریتانیا سالیانه 479 هزار و 667 تن است که این واردات در هلند به 330 هزار و 991 تن می‌رسد.

در بین این کشورها، چین از تولیدکنندگان بزرگ سیب در جهان محسوب می‌شود. در حدی که گزارش‌ها حاکی از این است که چین بیش از نیمی از سیب جهان را تولید می‌کند. همچنین این کشور بزرگ‌ترین صادرکننده سیب جهان نیز شناخته شده است. با این‌حال واردات سیب به این کشور سالیانه 300به هزار و 995 تن سیب می‌رسد.

مکزیک، اسپانیا و فرانسه نیز از دیگر کشورهای واردکننده سیب در جهان محسوب می‌شوند. طبق آخرین آمار مکزیک با واردات سالیانه 274 هزار و 978 تن سیب، ششمین کشور واردکننده سیب شناخته شده است. بعد از مکزیک، اسپانیا، با واردات سالیانه 240 هزار و 68 تن سیب، جایگاه هفتم واردات سیب را به خود اختصاص داده است. فرانسه علاوه بر اینکه در بین 10 کشور برتر واردکننده سیب قرار گرفته است، از مهم‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان سیب نیز محسوب می‌شود. با این حال این کشور، سالیانه 239 هزار و 36 تن سیب وارد می‌کند.

دو کشور آخری که بیشترین واردات سیب را دارند، کانادا و امریکا هستند. این دو کشور به عنوان تولیدکنندگان مهم سیب نیز شناخته می‌شوند. کانادا با واردات سالیانه 233 هزار و 575 تن سیب، رتبه نهم واردات این محصول را دارد.

امریکا، پس از چین از صادرکنندگان مهم سیب در جهان محسوب می‌شود. به علاوه گزارش‌ها حاکی از این است که تولید سیب در این کشور حدود 10 درصد از تولید جهانی است. با این‌حال، واردات 198 هزار و 746 تن سیب، امریکا را نیز در بین عمده‌ترین واردکنندگان این محصول قرار داده است.

حضور کشورهای توسعه‌یافته در این فهرست، می‌تواند نشان‌دهنده رشد آگاهی‌های بهداشتی و گرایش به رژیم غذایی سالم در این کشورها باشد. به نظر می‌رسد این توجه به بهداشت و سلامتی، به دلیل شرایط اقتصادی مناسب و پایدار در این کشورهاست. به علاوه سیب خارجی، می‌تواند در مقایسه با موز، انبه و سایر میوه‌های وارداتی، قیمت بالاتری دارد. بر این اساس کشورهایی که از نظر اقتصادی با مشکلاتی رو به رو هستند، نمی‌توانند واردکننده مهمی برای این محصول باشند.