بازگشت آهسته شاخصها به مسیر صعود
دیروز بورس اوراق بهادار تهران شاهد رشد شاخص به رهبری پتروشیمیها و برخی از فلزیها بود. معاملهگران بازار سرمایه در روز سه شنبه بیش از سه میلیارد سهم و اوراق مالی در بورس و ۸۴۱ میلیون سهم و اوراق مالی در فرابورس معامله کردند. به گزارش ایسنا، شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران بیش از ۱۰۰۰ واحد رشد کرد و توانست تا تراز ۱۸۳ هزار و ۲۱۲ واحدی بالا برود. همچنین شاخص کل هم وزن ۱۹۲ واحد افزایش یافت و به رقم ۲۸ هزار و ۶۷۴ واحدی رسید.شاخص آزاد شناور نیز با رشد ۱۰۹۲ واحد تا تراز ۱۹۳ هزار و ۴۰۴ واحدی افزایش یافت و شاخص بازار اول و بازار دوم هر یک به ترتیب ۶۵۶ و ۲۳۸۲ واحد رشد کرد. لازم به ذکر است که شرکتهایی در گروه فلزی، پتروشیمی و بانکی بیشترین تاثیر مثبت را روی شاخصهای بازار داشتهاند که از جمله آن میتوان به فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیجفارس، گروه مدیریت سرمایهگذاری امید، سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین و بانک تجارت اشاره کرد. بیشترین تاثیر مثبت را فولاد مبارکه اصفهان با تاثیر ۱۲۲ واحد روی شاخص داشت. از طرف دیگر گروه مبنا پتروشیمی جم و پالایش نفت تبریز نیز هر یک به ترتیب ۴۳، ۳۹ و ۲۳ واحد تاثیر منفی روی نماگرهای بازار داشتند. در گروه فلزات اساسی بیشتر سهمها رشد کمتر از یک درصد را تجربه کردهاند و تعدادی از نمادهای این گروه نیز کمتر از دو درصد افت قیمت را دیدند. در این گروه ۹۷ میلیون سهم به ارزش بیش از ۵۸ میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. همچنین بانکیها جزو گروهی بود که بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد. در این گروه بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان سهم به حجم حدود یک میلیارد مورد دادوستد قرار گرفت. همچنین خودروییها و فلزات اساسی دیگر گروههایی بودند که پس از بانکیها ارزش بالایی را به خود اختصاص دادند. در گروه محصولات شیمیایی نیز اغلب سهمها کمتر از ۱.۵ درصد نوسان قیمت را تجربه کردند و معدود نمادهایی از جمله تولیدات پتروشیمی قاعد بصیر که در به تازگی در بازار دوم فرابورس ایران پذیرفته شده است، توانستند بیش از چهار درصد رشد قیمت را تجربه کنند. علاوه بر این در گروه استخراج کالاهای فلزی نیز شاهد رشد آرام قیمتها بودهایم؛ بطوری که در تعدادی از سهمهای این گروه قیمتها کمتر از دو درصد رشد داشته است. ارزش معاملات بورس تهران در روز معاملاتی گذشته به رقم ۸۷۴ میلیارد تومان رسید و حجم معاملات رقم ۳.۳ میلیارد تومان را تجربه کرد. تعداد معاملات این بازار از رقم ۱۸۰ هزار نوبت فراتر رفت.
آیفکس دوباره به 2 هزار واحد رسید
در چهارمین روز معاملاتی این هفته مصادف با دهمین سالروز تاسیس فرابورس ایران، دادوستد بیش از 841 میلیون ورقه به ارزش بالغ بر یک هزار و 4 هزار و 116 میلیارد ریال در فرابورس ایران رقم خورد که حدود 60 درصد از حجم و 47 درصد از ارزش کل معاملات در بازارهای اول و دوم دستبه دست شد.
در بازارهای اول و دوم نزدیک به 500 میلیون سهم به ارزش افزون بر یک هزار و 938 میلیارد ریال نقلوانتقال یافت که در این میان با دادوستد بیش از 166 میلیون سهم به ارزش بیش از 514 میلیارد ریال در نماد «ذوب» بالاترین میزان حجم و ارزش معاملاتی به این نماد اختصاص یافت.
نماد ذوب همچنین نزدیک به 6 واحد از شاخص کل حمایت کرد و در مقابل نمادهای «مارون» و «هرمز» روی همرفته نزدیک به 4 واحد اهرم منفی بر آیفکس بر جای گذاشتند اما این نماگر در نهایت با 7 واحد رشد مبادلات دیروز را پایان داد.
در روز سهشنبه 22 آبانماه، نمادهای «اوان»، «کرمان» و «غگلستا» بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند و نمادهای «افرا»، «کی بیسی» و «غدیس» با بیشترین کاهش قیمت تا سقف 4.4 درصدی در میان نمادهای فرابورسی مواجه شدند.
جابهجایی 329 میلیون سهم به ارزش 714 میلیارد ریال، حاصل نقلوانتقالات صورتگرفته میان معاملهگران در سه تابلو مبادلاتی بازار پایه بود که این حجم از معاملات در بیش از 35 هزار نوبت دادوستدی صورت گرفت.
از سوی دیگر در بازار ابزارهای نوین مالی شاهد نقلوانتقال 13 میلیون ورقه بهادار شامل اوراق بدهی، ETFها و اوراق تسهیلات مسکن به ارزش افزون بر یک هزار و 463 میلیارد ریال بودیم که در این میان خریدوفروش اوراق تسهیلات مسکن به ثبت معامله نزدیک به 55 هزار ورقه تسه به ارزش حدود 33 میلیارد ریال انجامید.
در نهایت شاخص کل فرابورس ایران نیز در ادامه روند صعودی خود با 7 واحد رشد در ارتفاع 1993 واحدی قرار گرفت و دوباره به مرز 2000 واحدی رسید.