«تراداد» از اصفهان تا تهران
محدثه تیموری قصه فیلم کوتاه «تراداد» را که در جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد، پرداختن به مساله زنان در جامعهای سنتی دانست. تیموری که با فیلم «تراداد» در بخش تجربی سی و پنجمین جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد به خبرنگار مهر گفت: این اثر به عنوان فیلم پایان نامه من و اولین تجربهام در عرصه فیلمسازی بود هرچند من سابقه دستیار کارگردانی داشتم.
او افزود: تیرماه سال ۹۶ اقدام به ساخت فیلم کوتاه ۱۲ دقیقهای «تراداد» در اصفهان کردم. این فیلمساز با اشاره به اینکه «تراداد» به معنای سنتی است، عنوان کرد: این فیلم درباره دختری است که در یک خانواده سنتی زندگی میکند اما این شرایط را درک نمیکند و همزمان اطرافیان او هم درکی از شرایطی که برای او پیش آوردهاند، ندارند از همین رو این درگیری با سنت، قصه «تراداد» را رقم میزند.
تیموری اظهار کرد: این فیلم را برای این ساختم که خودم در یک جامعه و خانواده سنتی زندگی کردهام و همواره ذهنم درگیر این نگاه مردسالارانهای بوده که در جامعه وجود دارد و باعث میشد زنان اطراف من نتوانند درباره این شرایط صحبت کنند البته در همین بین یک سری مسائل مهم دیگر هم وجود دارد که باعث میشود زنان نسبت به آن سکوت کنند برای مثال یکی از این مسائل ازدواج است که برخی از زنان در خانوادههای سنتی به این خواسته بدون اینکه حرفی بزنند تن میدهند. این کارگردان توضیح داد: من این موضوع را در بین زنانی که در اطرافم وجود داشتند میدیدم و همواره ذهن من را به خود درگیر میکرد و به این فکر میکردم که به عنوان یک زن چه کاری میتوانم انجام بدهم تا این موضوع را مطرح کنم به همین دلیل «تراداد» را به شکل تجربی ساختم که فضای زنانهای دارد.