اخبار
آذربایجان غربی، قطب نخست معادن طلای کشور
ایرنا|رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به اینکه این استان 31 درصد ذخیره طلای کشور را دارد، گفت: با این آمار آذربایجان غربی به عنوان قطب نخست طلای ایران شناخته شده است. جعفرصادق اسکندری افزود: دو معدن طلا در آذربایجان غربی وجود دارد که 32 میلیون و 700 هزار تن ذخیره قطعی آنها است. او گفت: واحد معدنی طلای «زرشوران» تکاب به عنوان بزرگترین معدن طلای خاورمیانه با ظرفیت تولید شش تن در سال و طلای «آقدره» این شهرستان فرصتی را ایجاد کرده است تا حلقههای نخست تولید این محصول گرانبها در جنوب استان شکل گیرد.
او با اشاره به سایر مواد معدنی موجود در آذربایجان غربی، بیان کرد: مواد معدنی غیر فلزی از جمله سیلیس با عیار 99 درصد، باریت با وزن مخصوص 4.26 گرم بر سانتیمتر مکعب، میکا با درجه خلوص بالا و ورقههای بزرگ، دولومیت با عیار بالای 22 درصد نیز جزو دیگر ذخایر معدنی با ارزش در این استان است. اسکندری با اشاره به اینکه 68 نوع ماده معدنی در کشور شناسایی شده است، اضافه کرد: 51 نوع از این تعداد در آذربایجان غربی وجود دارد که 20 نوع آن در مرحله اکتشاف و 31 نوع آن در مرحله بهرهبرداری است. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی افزود: استاندار آذربایجان غربی توجه ویژهای نسبت به توسعه بخش معدن دارد و 222 پروانه اکتشاف معادن از ابتدای سال جاری تاکنون در این استان صادر شده است. اسکندری ادامه داد: همچنین در این مدت 465 فقره پروانه بهرهبرداری با ذخیره قطعی یک میلیارد و 212 میلیون و 468 هزار تن و با اشتغال زایی برای پنج هزار و 183 نفر صادر شده است. او با اشاره به مجوزهای برداشت نیز گفت: 68 فقره مجوز موقت برداشت از ذخایر شن و ماسه به میزان یک میلیون و 69 هزار و 507 متر مکعب استخراج صادر شده است.
این در حالی است که آذربایجان غربی از لحاظ تنوع و غنای مواد معدنی، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است؛ طلا، نقره، سنگ آهن، مس و پلی متالها و با ارزشترین ذخایر معدنی شناسایی شده در این استان به شمار میروند. بر اساس اعلام کارشناسان 2 پهنه معدنی مستعد به مساحت هفت هزار و 200 کیلومترمربع در شمال و جنوب آذربایجان غربی وجود دارد. محدودههای این پهنهها بر اساس ساختار زمینشناسی و امکان وجود کانی زایی از نوع فلزی و غیرفلزی شامل سنگ آهن، کرومیت، مس، منگنز و طلا تعیین شده و تاکنون کانی زایی کرومیت، مس و آهن در این محدودهها تشخیص داده شده است.
انتصاب معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت
شاتا|رضا رحمانی ضمن تقدیر از زحمات یونس سینکی در دوران تصدی بر معاونت بازرگانی داخلی طی حکمی عباس قبادی را به سمت «معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت»
منصوب کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخشی ازاین حکم آورده است: «با توجه به سوابق، تعهد، دانش و تجارت ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به سمت معاون بازرگانی وزارت صنعت، معدن وتجارت منصوب میشوید.تا با سرلوحه قراردادن راهبرد تفکر، توکل و با تلاش مجدانه وخردورزی و اعمال تصمیمات شجاعانه و منصفانه با انجام مدیریت جهادی وتلاش وهمتی بیشائبه وبی منت در انجام وظایف خطیر و مورد انتظار از این وزارت در تامین و تدارک کالاهای اساسی و مواد اولیه، نظارت و تنظیم بازار، رونق کسب وکار و ساماندهی نظام صنفی و شبکههای توزیع و تقویت صنوف تولیدی، خدماتی و توزیعی وهدایت آنها به سمت فعالیتهای مولد و افزایش سطح بهره وری در نظام توزیع، تولید و توسعه اشتغال پایدار در این حوزه با همکاری و همراهی اتاق اصناف و تشکلهای وابسته اقدام نمایید.»
رحمانی در این حکم خاطرنشان کرده است: «با عنایت به ارتباط فعالیت بخشهای مختلف این وزارتخانه با حوزه تجارت ضرورت دارد با هماهنگی کلیه معاونتها و سازمانهای تابعه در تنظیم بازارکلیه کالاهای صنعتی و معدنی کشور اهتمام ویژه نموده و هماهنگی لازم را به عمل آورید.»
پیشنهاد عراق برای پرداخت پول گاز به دینار
ایسنا|سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی درمورد خبری مبنی بر اینکه دو مقام عراقی به رویترز خبر دادهاند که این کشور با ایران برای مبادله اقلام غذایی در برابر تامین گاز و نیرو توافق کردهاند، اظهار کرد: این خبر صحت ندارد. حمید حسینی خبر «دریافت غذا از عراق در ازای پول گاز ایران» را دروغ رویترز دانست و گفت: عراقیها پیشنهاد کردهاند پول گاز را با «دینار» پرداخت کنند. او افزود: نه بنادر عراق ظرفیت آن را دارند که به ایران اقلام غذایی بدهند و نه عراق تولیدکننده مواد غذایی است. حسینی خاطرنشان کرد: عراق خودش واردکننده عمده غذایی از ایران است؛ پس چگونه میخواهد به ایران مواد غذایی بدهد؟ بعد از اینکه عراق موفق شد برای ادامه تعاملات نفتی، گازی و برقی از امریکا معافیت بگیرد، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه عراق به جای پرداخت پول گاز به ایران، اقلام غذایی بدهد. بر این اساس رویترز در خبری اعلام کرد که منابع آگاه به این رسانه خبر دادهاند که عراق یک درخواست به امریکا ارسال کرده تا به این کشور اجازه دهد پس از مهلت ۴۵ روزه، همچنان به وارداتش از ایران ادامه دهد و در قبال دریافت گاز ایران، کالاهای غذایی و بشردوستانه به همسایه خود صادر کند.