اخبار
اختصاص بیش از ۱۵۰۰میلیارد ریال به شیمی درمانی در نیمه ۹۷
مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت گفت: در نیمه اول سال ۹۷ هزینه پرداختی بابت سهم سازمان از داروهای شیمی درمانی بیش از هزارو۵۰۰ میلیارد ریال بوده است. حنان حاجی محمودی با اشاره به اینکه در حال حاضر راهنمای تجویز ۱۲ داروی شیمی درمانی از طرف وزارت بهداشت ابلاغ شده و در حال اجرا است، بیان کرد: ۹۸ قلم از این داروها از محل تفاهمنامه دارویی فی مابین وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمان تامیناجتماعی پوشش داده میشود. وی با بیان اینکه درحال حاضر بالغ بر ۱۸۰قلم داروی شیمی درمانی تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارد، افزود: ۱۱۳ قلم از این داروها با سهم سازمانی ۹۰ درصددر بخش بستری و مابقی با سهم سازمانی ۷۰ درصد در بخش سرپایی تحت پوشش سازمان قرار دارد. مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ادامه داد: در نیمه اول سال ۹۷ هزینه پرداختی بابت سهم سازمان از داروهای شیمی درمانی بیش از هزارو۵۰۰ میلیارد ریال بوده است. وی گفت: داروهای شیمی درمانی همانند سایر داروها براساس قیمت اعلامی سازمان غذا و داروی کشور و براساس پایینترین قیمت موجود در بازار دارویی کشور و نوع ژنریک تحت پوشش هستند. حاجی محمودی بیان کرد: بیمهشدگان میتوانند جهت دریافت دارو، با مدارک پزشکی شامل گزارش پاتولوژی، ایمونوهیستوشیمی و مدارک تصویربرداری به واحدهای تایید نسخ دارویی و مراکز مربوطه استان مراجعه و پرونده دارویی تشکیل دهند. در این صورت در مراجعات بعدی، ارایه نسخه متخصص و فوق تخصص به داروخانه جهت دریافت داروها کفایت میکند. مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت گفت: قیمت برخی از این داروها به هر عدد بالای ٢ و ٣ میلیون تومان میرسد.
ممنوعیت کشت برنج بدون فرصت اشتغال صحیح نیست
نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه ممنوعیت کشت برنج بدون ایجاد فرصتهای اشتغال در مناطق خشک کشور صحیح نیست، گفت: حفاظت از محیط زیست به قیمت توقف اقتصاد کشاورزان تمام نشود. علی وقف چی درباره ممنوعیت کشت برنج در مناطق خشک کشور، به خانه ملت گفت: مجاز بودن کشت برنج تنهادرشهرهای شمالی سیاست مناسبی نیست زیرا تا زمانی که کشتهای جایگزین برای کشاورزان در مناطق خشک کشور ایجاد نشود، نمیتوان تنها برای حفاظت از محیط زیست از کشاورزان تقاضا کرد که کشت برنج را متوقف کنند و از همین رو تولیدکننده برای تامین اقتصاد معیشتیاش نیازمند تولید محصولات کشاورزی است. نماینده مردم زنجان وطارم در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه توقف تولید برنج طارم در زنجان بطور مثال منطقی نیست زیرا میتوان با کنترل بهینه مصرف آب از تولید با کیفیت برنج طارم در راستای توسعه اقتصادی بهرههای بسیاری برد تصریح کرد: برنج طارم دارای کیفیت بسیار مثالزدنی است که مشتریان داخلی و خارجی بسیاری دارد. وی ادامه داد: به جای قطع تولید برنج در برخی از مناطق کشور میتوان با مدیرت منابع آبی تولید، برنجهای با کیفیت ایرانی را ادامه داد یا اگربنا است که تولید برنج متوقف شود میبایست، کشت جایگزین برای کشاورزان به مانند تولید برنج صرفه اقتصادی داشته باشد. نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه ممنوعیت کشت برنج بدون ایجاد فرصتهای اشتغال در مناطق خشک کشور صحیح نیست افزود: حفاظت از محیط زیست به قیمت توقف اقتصاد کشاورزان تمام نشود. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآورشد: ممنوعیت کشت برنج در شهرهایی که با خشکسالی روبرو هستند تنها به شرط کشت جایگزین و فرصتهای اشتغال پایدار عملیاتی شود اما ازسوی دیگر نمیتوان کشت برنج ومرغوب طارم و زنجان که از نظر اقتصادی برای ما بسیار کاربردی است، متوقف کرد.
بهبود اقتصادکوله بران با ایجاد شناسنامه قانونی
نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بیتفاوتی به کوله بران نارضایتی را رقم میزند، گفت: ایجاد شناسنامه قانونی تردد برای کوله بران در دستور کار دولت قرار بگیرد امامتاسفانه کار خاصی برای بهبود وضعیت کوله بران انجام نشده است. سید احسن علوی درباره وضعیت کوله بران درکشور، گفت: وضعیت کوله بران در کشورمناسب نیست زیرا کوله بران مجبورهستند از نقاط صعب العبور برای امرار معاش تردد کنند که این امر سلامت کوله بران را بهشدت به خطر میاندازد. نماینده مردم سنندج ودیواندره در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه اقدامات کارآمدی برای رفع مشکلات کوله بران در کشور اتخاذ نشده است که این امر میتواند وضعیت اقتصاد معیشتی کوله بران را با مشکلات اساسی روبروکند زیرا تعدادکوله بران در روستاهای استان کردستان بسیاربالا است و این افراد درآمد اقتصادی شان را از این مسیرتامین میکنند. وی ادامه داد: یکی از راهکارهای اساسی برای ساماندهی کوله بران این است که مراجع قانونی با اتخاذ تمهیداتی برای ادامه فعالیت کوله بران مجوزهای را صادر کنند تا این افراد به جای انتخاب مسیرهای صعب العبور از مسیرهای عادی رفت وآمدکنند تا سلامتشان به خطر نیفتد.
علوی تصریح کرد: تعدادبسیاری از روستاییان در استان کردستان به کوله بری میپردازند و این در حالی است که نمیتوان نسبت به وضعیت اقتصادی کولهبران بیتفاوت بود و این امر پیامدهای ناگواری به همراه دارد.