ریزش ارزش سهام ادامه دارد
گروه بورس|
بازار سهام این هفته را با کاهش قیمتها آغاز کرد؛ بطوری که نمادهایی در گروههای فلزی، معدنی و برخی از سهمهای پالایشی و حتی چند بانک در کاهش شاخصهای بازار سرمایه نقش عمدهای داشتند. با باز شدن معاملات روز گذشته، شاخص کل بازده نقدی و قیمتی با شیب نسبتا ثابتی افت کرد و در نهایت با ۳۹۱۸ واحد کاهش در تراز ۱۵۹ هزار و ۸۵۳ واحدی نشست. شاخص کل هم وزن نیز هم جهت با شاخص کل با افت روبرو شد و در نهایت با ۶۱۴ واحد کاهش رقم ۲۶ هزار و ۶۲۲ واحدی را تجربه کرد.
شاخص آزاد شناور نیز در این روز با ۴۷۱۸ واحد کاهش رقم ۱۷۰ هزار و ۲۴۴ واحدی را تجربه کرد و شاخص بازار اول و بازار دوم نیز هر یک به ترتیب ۳۱۵۲ و ۶۵۱۹ واحد افت کردند.از جمله نمادهایی که به کاهش فزاینده شاخصهای بازار سهام کمک کردند میتوان به فولاد مبارکه اصفهان، توسعه معادن و فلزات و سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین اشاره کرد. هر یک از این نمادها به ترتیب ۳۳۴، ۱۹۵ و ۱۸۴ واحد تاثیر کاهنده روی شاخص کل گذاشتند.
از طرفی معدود نمادهایی همچون فولاد خراسان، شرکت ارتباطات سیار ایران و مخابرات ایران هر یک به ترتیب ۸۹، ۸۳ و ۱۸ واحد تاثیر افزاینده روی شاخصها داشتند. در گروه کانههای فلزی امروز شاهد افت تعدادی از نمادها بیشتر از ۲.۵ درصد بودیم همچنین قیمت سهام برخی شرکتها همچون توسعه معدنی و صنعتی صبانور، با ما، معادن منگنز ایران و معدنی دماوند با بیش از چهار درصد کاهش قیمت مواجه شد. همچنین در روز شنبه شیمیاییها با افت فزاینده قیمت مواجه شدند. تعدادی از نمادهای این گروه بیش از چهار درصد افت کردند. در این گروه ۱۸۷ میلیون سهم به ارزش بیش از ۶۲ میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. خودروییها نیز شاهد حجم معاملات بیش از ۲۵۹ میلیون سهم بودند؛ بطوری که ارزش معاملات این گروه به ۳۵ میلیارد تومان رسید. اما سهمهای این گروه نیز با کاهش قیمت فزاینده روبهرو شدند. از جمله آن میتوان به سایپا، ایران خودرو، زامیاد، سایپا آذین، گروه سرمایهگذاری ایرانخودرو، صنایع ریختگری ایران، چرخشگر و کمکفنر ایندامین اشاره کرد که بیش از چهار درصد در قیمت پایانی افت را تجربه کردند.
بنابراین ارزش معاملات بورس تهران به رقم ۶۰۴ میلیارد تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از دو میلیارد سهم و اوراق مالی در ۱۲۷ هزار و ۱۳۰ نوبت دادوستد بود.
شاخص فرابورس 3 درصد افت کرد
معاملات فرابورس ایران در دومین هفته معاملاتی آذرماه با افزایش چشمگیر حجم و ارزش مبادلات کلید خورد بهطوری که یک میلیارد و 926 میلیون ورقه بهادار به ارزش بیش از 6 هزار و 287 میلیارد ریال طی روز دهم آذرماه در بازارهای فرابورس ایران دادوستد شد. در روز دوشنبه، سهامداران در مجموع بازارهای اول و دوم به نقلوانتقال بیش از 309 میلیون سهم به ارزش یک هزار و 309 میلیارد ریال اقدام کردند که بالاترین رقم حجم و ارزش معاملات به ترتیب به نمادهای «دی» و «کگهر» اختصاص داشت.
معاملهگران بازار پایه نیز یک میلیارد و 595 میلیون سهم به ارزش دو هزار و 178 میلیارد ریال را میان خود دست به دست کردند که بالاترین حجم و ارزش مبادلات در میان سه تابلو این بازار در اختیار نماد شرکت پلی اکریل ایران قرار گرفت.
در بازار ابزارهای نوین مالی نیز بیش از 22 میلیون ورقه بهادار شامل اوراق تسهیلات مسکن، اوراق بدهی و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله به ارزش دو هزار و 800 میلیارد ریال مبادله شد که این حجم از جابهجاییها در 9 هزار و 616 نوبت معاملاتی انجام شد. نگاهی به بیشترین افزایش و کاهش قیمت در میان نمادهای فرابورسی حاکی از آن است که نماد «مادیرا» بیشترین رشد قیمتی را تا سقف 5 درصدی به همراه داشته و در سمت مقابل نماد «سمگا» بار بیشترین افت قیمتی را به دوش کشیده است. نمادهای «مارون» و «زاگرس» نیز در روز قبل، بیشترین اهرم منفی را روی شاخص کل فرابورس بر جای گذاشتند و این نماگر در نهایت با افت 3 درصدی در ارتفاع یک هزار و 717 واحدی ایستاد.
توقف نماد معاملاتی اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا7011» در پایان معاملات روز 10 آذرماه به منظور پرداخت مبالغ اسمی این اسناد از رویدادهای مهم روز شنبه بود. از رویدادهای مهم روز یکشنبه یازدهم آذرماه نیز میتوان به عرضه یکجای 7.81 درصدی سهام غیرمدیریتی شرکت بانک سامان اشاره کرد. بدین ترتیب بیش از 624 میلیون و 530 هزار سهم این شرکت با قیمت پایه هر سهم 1900 ریال بطور یکجا و نقد یا نقد و اقساط از طریق عرضه در بازار فرابورس روی میز فروش میرود.