اخبار
کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور
رییس سازمان دامپزشکی گفت: با تمهیدات بهداشتی و مراقبتی این سازمان و همکاری فعالان بخش خصوصی، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح کشور کنترل شده و جای نگرانی وجود ندارد.
علیرضا رفیعیپور در جمع مدیرکل و کارکنان دامپزشکی قزوین افزود: تداوم کنترل این بیماری در گروی مراقبتهای ویژه بهداشتی از سوی صاحبان و کارکنان مرغداریها و همچنین رعایت موارد بهداشتی در صنف پرنده فروشان است.
وی اظهار داشت: واکسیناسیون طیور نقش مهمی در پیشگیری از بروز این بیماری در سال جاری داشته است.
رفیعی پور یادآور شد: صنعت طیور قزوین طی سالهای 95 و 96 بیشترین واکسیناسیون را در برابر تهدیدات آنفلوآنزا در سطح کشور اعمال کرد و عملکرد خوبی را از این استان در حوزه پیشگیری شاهد بودیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: حمایت از تولید ملی مستلزم توجه بیشتر به واحدهای تولیدی است و در این راستا نیازهای دامپزشکی واحدهای طیور را برطرف خواهیم کرد. سال گذشته به دنبال شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان قزوین 5 میلیون قطعه جوجه معدوم شدند.
کریدور صادرات مرکبات به خلیج فارس باز میشود
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی کشور گفت که باز کردن کریدورهای صادرات مرکبات به کشورهای حوزه خلیج فارس و عراق از برنامههایی است که برای جلوگیری از تنش قیمتی در بازار این محصولات در دست اجراست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین شیرزاد در گفتوگو با خبرنگاران در قائمشهر خرید توافقی را هم از دیگر اقدامات حمایتی برای مقابله با تنش قیمتی در بازار مرکبات برشمرد.
خرید توافقی مرکبات مازندران به ویژه پرتقال از اواسط هفته جاری از سوی سازمان تعاون روستایی آغاز شد تا از کاهش قیمت این محصول توسط دلالان همزمان با عرضه فراوان جلوگیری شود.
برداشت پرتقال از 115 هزار هکتار باغ در مازندران همه ساله از نیمه دوم آبان ماه آغاز میشود و تا اواسط بهمن ادامه مییابد.
بر پایه آمار جهاد کشاورزی مازندران سالانه حدود 2 و نیم میلیون تن در استان مرکبات برداشت میشود که یک میلیون و 750 هزار تن آن انواع پرتقال است.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی کشور که از شرکت تعاونی مرغداران قائمشهر بازدید کرد، گفت: برای پرتقال قیمت تضمینی نخواهیم داشت چرا که گرایش سازمان تعاون روستایی و وزارت جهاد کشاورزی حرکت به سمت خرید توافقی و حمایتی است .
وی افزود: اتحادیههای ملی و استانی درگیر خریدهای توافقی و حمایتی هستند چرا که انتظار ما برآن است تا تنشهای قیمتی برداشته شود . رییس هیاتمدیره سازمان تعاون روستایی کشور با بیان اینکه در حال حاضر حرکت در بازار با اندکی رو به جلو است، گفت: اگر چه در حال حفظ کردن ثبات هستیم، اما سعی داریم تا با بازگشایی کریدورهای جدید به سمت حوزه خلیج فارس و کشور عراق صادرات مرکبات را فعال کنیم.
وی افزود: اگز چه با فعال شدن کریدورهای صادراتی این انتظار وجود دارد تا قیمتها بالا برود، اما سازمان مرکز تعاون روستایی این اجاره را نخواهد داد تا قیمت پرتقال از 2 هزار تومان پایینتر بیاید. وی این قول را به باغداران داد تا در زمینه تعادل قیمتها و بازگشایی کریدورها به آنان کمک کند .
کاهش صادرات چای هند به ایران
صادرات چای هند به ایران، دومین بازار بزرگ صادرات چای، به دلیل تحریمهای تجاری توسط ایالات متحده، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. به گزارش ایلنا به نقل از بیزینس اینسایدر، در سال ۲۰۱۸، صادرات چای هند به ایران، دومین بازار بزرگ صادرات چای، به دلیل تحریمهای تجاری توسط ایالات متحده، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. این اتفاق احتمالا منجر به شرایط مازاد عرضه برای هند به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان چای خواهد شد.
صادرات چای هند طی ماههای ژانویه تا سپتامبر ۲۰۱۸ حدود ۱۷۳.۸۰ میلیون دلار باقی مانده است که به دلیل کاهش صادرات به ایران است. در این شرایط، هند میتواند یک شریک تجاری دیگر برای خود پیدا کند، این کشور میتواند عراق باشد.
تجارت هند با عراق از ماه جولای آغاز شده است. صادرات چای هند به عراق در دهه اول قرن بیست و یکم، با وجود اشغال ایالات متحده در این کشور، از بین رفت. با این حال، پس از ۲۰۱4-۲۰۱3، حدود ۵۰ میلیون کیلوگرم چای از هند به عراق صادر شد
پس از محدودیت صادرات هند، عراق واردات چای از ویتنام و سریلانکا را افزایش داد. در واقع، سریلانکا اعلام کرده است که ۸۰ درصد از واردات چای عراق را انجام میدهد. اما اکنون دولت هند با از دست دادن بازار ایران سیاستی را برای افزایش صادرات کالاهای کشاورزی با بهبود زیرساختهای حمل و نقل و کاهش قیمتها تهیه کرده است.