اخبار
قیمت جهانی مواد غذایی ارزانتر شد
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد قیمت جهانی مواد غذایی در نوامبر به پایینترین سطح در بیش از دو سال گذشته کاهش پیدا کرد.
به گزارش ایسنا، شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانههای روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی میکند در نوامبر به ۱۶۰.۸ واحد رسید که در مقایسه با رقم بازبینی شده ۱۶۲.۹ واحد در اکتبر، کمتر بود و این شاخص در پایینترین سطح از ماه مه سال ۲۰۱۶ قرار گرفت.
در میان مواد غذایی مورد بررسی در شاخص فائو در نوامبر، تنها قیمت شکر ۴.۴ درصد نسبت به اکتبر افزایش پیدا کرد.
شاخص قیمت غلات فائو در نوامبر ۱۶۴ واحد بود که ۱.۱ درصد در مقایسه با ماه پیش از آن کاهش داشت. قیمت دانههای روغنی نیز برای دهمین ماه متوالی کاهش پیدا کرد و با ۷.۶ درصد کاهش ماهانه، به پایینترین سطح در ۱۲ سال اخیر رسید.
کاهش قیمت غلات به دلیل تاثیر برداشت محصول جدید روی سهمیه صادرات برنج و کاهش قیمت ذرت به دلیل رقابت صادراتی بوده است.
قیمت روغن پالم به دلیل رشد سطح ذخایر در کشورهای صادرکننده بزرگ و افت قیمت جهانی، کاهش قابل ملاحظهای پیدا کرد.
قیمت سویا و روغن گل آفتابگردان نیز به دلیل فراوانی عرضه در امریکا، اتحادیه اروپا و بازارهای نوظهور متعدد و چشمانداز تولید مطلوب در منطقه دریای سیاه کاهش پیدا کرد.
قیمت مواد لبنی در نوامبر ۳.۳ درصد نسبت به اکتبر ارزان شد که ششمین کاهش ماهانه متوالی بود در حالی که قیمت گوشت نیز اندکی کاهش یافت.
فائو اعلام کرد تولید جهانی غلات در سال زراعی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ به ۲.۵۹۵ میلیارد تن خواهد رسید که در مقایسه با پیشبینی قبلی، اندکی کمتر بوده و همچنین ۲.۴ درصد نسبت به تولید بالای سال گذشته کمتر است.
طبق پیشبینی فائو، تولید جهانی گندم در سال زراعی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ به ۷۲۵.۱ میلیون تن خواهد رسید که ۲.۸ میلیون تن کمتر از پیشبینی قبلی است زیرا در برآوردها از برداشت امسال ترکیه و روسیه تجدیدنظر شده است.
بر اساس گزارش رویترز، فائو پیشبینی کرد موجودی غلات جهان در پایان فصل ۲۰۱۹، ۷۶۲ میلیون تن است که نسبت به نوامبر بدون تغییر مانده است
اجرای کاداستر در ۱۱ میلیون هکتار جنگل
معاون وزیر جهاد کشاورزی از اجرایی شدن طرح کاداستر در ۱۱ میلیون هکتار جنگل، با اولویت جنگلهای شمال در سال جاری خبر داد.
به گزارش سازمان جنگلها، خلیل آقایی در حاشیه نخستین جشنواره کشت بادام کوهی در برزک کاشان گفت: تا پایان سال۹۸ تمام عرصههای منابع طبیعی کشور مجهز به نقشه کاداستر میشود.
آقایی اضافه کرد: نقشه کاداستر ۳۲ میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی کشور تهیه شده است که امسال ۱۴ میلیون هکتار از جنگلهای کشور دارای نقشه کاداستر میشود.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تأکید کرد: در سال آینده اراضی جنگلی و ساحلی در اولویت قرار دارند.
خلیل آقایی تهیه نقشه کاداستر را در رفع اختلافات مردم با سازمان جنگلها و دولت موثر دانست و افزود: این طرح برای حفظ، احیا، جلوگیری از نقطه نظرات و تعیین تکلیف و حد و مرز اراضی خصوصی، شخصی با اراضی ملی اجرا میشود.
وی گفت: همه ما مدیون توجه ویژه مقام معظم رهبری به دلیل اهمیت و حساسیت و نیاز جامعه و مطالبه مردم هستیم که حتی دفتر معظم له پیگیر مسائل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است.
وی بیان کرد: ما سربازان نظام و شما مردم ولی نعمت و حاکمان اصلی نظام هستید چرا که قدرت خدا در قدرت مردم است و شما هستید که همه با هم میتوانید مملکت را حفظ و آباد کنید.
آقایی در مورد هدف برگزاری این جشنواره گفت: حفظ توانمندیهای بالای محیط زیست و منابع طبیعی این شهرستان ضروری است چرا که طبیعت منطقه از جمله برای کشت گونههایی مانند بادام کوهی به دلیل نیاز کم به آب و بهرهبرداری بالا بسیار مناسب است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: اجرای این طرح میتواند نقش بسزایی در افزایش سرانه جنگلی، فضای سبز و باغ بذر داشته و با ایجاد چرخه زیستی فعالتر و تقویت زیستگاههای موجود شرایط مناسبتری را برای حفاظت از سایر گونههای گیاهی و جانوری منطقه ایجاد کند.
وی، استقبال و شوق و خشنودی مردم از اجرای طرحهای منابع طبیعی و آبخیزداری را تاکید کرد و گفت: اجرای این طرحهای عام المنفعه پر خیر و برکت علاوه بر افزایش بارندگی عامل آبادی مزارع، جلوگیری از روان شدن سیل و حفظ منابع طبیعی میشود.
وی، ظرفیت بالقوه منابع طبیعی در کاشت محصولات متناسب با آن را ظرفیت بالقوه و ثروت عظیم کشور دانست و گفت: امروز در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی توجه ویژه شده و فعالیتهای خوبی در حال اجرا است.