اخبار

۱۳۹۷/۰۹/۲۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۵۸۵۶

ورود بانک ها به ساخت و سازها  باید متوقف شود

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه استقلال بانک مرکزی باید مدنظر باشد، گفت: ورود بانک ها به عرصه ساخت و سازهای غیرضروری باید متوقف شود.

منصور مرادی در گفتگو با ایبِنا، با تاکید بر ضرورت توجه مسئولان به استقلال بانک مرکزی، گفت: عدم استقبال بانک مرکزی مشکلات عدیده ای را رقم می‌زند که نمونه آن در وضعیت اقتصادی فعلی کشور مشهود است. نماینده مردم مریوان در مجلس با تاکید بر اینکه استقلال بانک مرکزی نیز باید همسو با اخذ تصمیمات منطقی باشد، افزود: استقبال بانک مرکزی می تواند نحوه مدیریت بر شبکه مالی و همچنین نقدینگی کشور را تقویت کند. مرادی با بیان اینکه توجه به استقلال بانک مرکزی در لایحه اصلاح شبکه بانکی نیز باید مدنظر باشد، تصریح کرد: عدم استقلال بانک مرکزی برای بانک‌‌ها نیز مشکل‌ساز خواهد بود زیرا آنها نیز استقبال چندانی نخواهند داشت. این نماینده مردم در مجلس دهم در پاسخ به این سوال که آیا استقلال بانک مرکزی به بنگاه داری بیشتر بانک ها نمی انجامد؟ گفت: خیر به بانک ها نیز عنوان بنگاه اقتصادی اطلاق می شود زیرا با جذب منابع در راستای توسعه کشور گام بر می دارند از این‌رو نگرانی در این‌باره بی مورد است. وی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی شبکه بانکی فعلی کشور ورود بانک ها به عرصه ساخت و سازهای غیر ضرور است، افزود: وضعیت مجلل بانک ها نیز از دیگر مواردی است که به بنگاه داری آنها دامن می زند. این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه در نحوه تسهیلات دهی بانک ها نیز باید تجدید نظر اساسی صورت بگیرد، گفت: متاسفانه اکنون وام های کلان داده می شود که  ضمن استقلال بانک مرکزی باید جلوی این موارد گرفته شود.

تولید نرم‌افزار تشخیص درگاه‌های پرداخت جعلی

مرکز ماهر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزونه ضد فیشینگ تحت نسخه کامپیوتر و موبایل را تولید کرد که می‌تواند از کاربران در مقابل حملات فیشینگ و سرقت اطلاعات بانکی محافظت کند.

به گزارش ایبِنا، حفظ امنیت اطلاعات کاربران از جمله اطلاعات بانکی در زمان استفاده از درگاه‌های پرداخت به منظور انجام پرداخت اینترنتی ایمن  از اهمیت بسیار بالایی برخورد ار است؛ بر اساس گزارش‌های مراکز امنیتی معتبر جهان، کلاهبرداری با استفاده از فیشینگ و ایجاد درگاه‌های پرداخت جعلی رشد بسیار زیادی به خصوص برای کاربران تلفن‌های هوشمند داشته و بسیاری از کاربران در زمان استفاده از درگاه‌های پرداخت نگران به سرقت رفتن اطلاعات و رمز کارت بانکی خود به منظور سوءاستفاده توسط کلاهبرداران سایبری هستند که می‌تواند برداشت غیر مجاز را به عنوان یکی از جرایم بزرگ فضای مالی و سایبری به دنبال داشته باشد. فیشینگ در ایران یکی از جرایم و  روش‌های کلاهبرداری محبوب برای کلاهبرداران سایبری به منظور سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی شهروندان و در نتیجه برداشت غیر مجاز از حساب‌های بانکی مالباختگان است که در این زمینه تعداد بسیار زیادی پرونده هر ساله در پلیس فتا ثبت و توسط این پلیس پیگیری می‌شود. فیشینگ در ایران به یک چالش اساسی تبدیل شده تا جایی که امروزه یک سوم از جرایم مالی سایبری به فیشینگ اختصاص پیدا کرده و همچنان این نوع کلاهبرداری در حال افزایش است؛ در همین راستا بانک مرکزی، شرکت شاپرک، پلیس فتا، دادستانی کل کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هر کدام با توجه به اختیاراتی که دارند صفحات فیشینگ را رصد و مسدود می‌کنند و از سویی دیگر با فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی  و اطلاع رسانی نحوه تشخیص درگاه‌های اصلی و تقلبی را به شهروندان آموزش می‌دهند تا این روش کلاهبرداری سرکوب شود که نتایج خوبی داشته است.  یکی از راه‌های ساده تشخیص صفحات فیشینگ استفاده از نرم افزارها و افزونه‌های تشخیص درگاه‌های پرداخت اصلی و تقلبی است که در همین زمینه مرکز  ماهر (مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای) متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری مرکز آپا دانشگاه سمنان افزونه‌ای با هدف شناسایی و آگاه ساختن سرویس‌گیرنده وب از درگاه‌های جعلی پرداخت اینترنتی، افزونه تشخیص صفحات جعلی (فیشینگ) را تولید کرده است که می‌تواند پس از ورود به صفحه درگاه پرداخت در کسری از ثانیه و اتوماتیک درگاه‌های پرداخت ایرانی اصلی را از تقلبی تشخیص دهد که استفاده از آن می‌تواند برای کاربران امنیت بالایی را رقم بزند و در عین حال با شناسایی اتوماتیک درگاه‌های پرداخت تقلبی گزارش و آدرس درگاه برای بررسی بیشتر به مرکز ماهر برای بررسی و ارسال گزارش به بانک مرکزی و دادستانی بررسی می‌شود.

عمده حملات فیشینگ از سوی کلاهبرداران سایبری که به برداشت غیر مجاز ختم می‌شود از طریق گوشی‌های هوشمند رخ می‌دهد و کابران با نصب افزونه ضد فیشینگ روی تلفن هوشمند خود می‌توانند پرداختی امن را تجربه کنند؛ هنگامی که کاربر وارد صفحه درگاه پرداخت اصلی و معتبر با مجوز شاپرک و بانک مرکزی می‌شود برای او پیامی با عنوان این درگاه اصلی است شما به طور امن از درگاه "شرکت تجارت الکترونیک ..." استفاده می‌کنید، نمایش داده می‌شود.

از سویی دیگر هنگامی که کاربر وارد صفحه فیشینگ یا همان درگاه پرداخت جعلی می‌شود به صورت اتوماتیک به کاربر هشدار داده می‌شود و پس از آن کاربر بدون این که اطلاعاتی را در صفحه فیشینگ وارد کند به صفحه ارسال گزارش برای درگاه پرداخت جعلی به مرکز ماهر ارجاع داده می‌شود .