چرا وزیرکشاورزی استیضاح میشود
طرح استیضاح محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی براساس گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با 44 امضا تقدیم هیات رییسه و در آخرین روزهای آذر ماه سال جاری اعلام وصول شد.
علی محمد شاعری عضو هیاترییسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درباره دلایل این امر گفت: عدم اجرای قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی و تعیین نرخ پایین خرید تضمینی گندم، ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی مازاد، عدم اجرای مصوبات برنامه پنجساله ششم توسعه کل کشور و بودجه سنواتی در بخش کشاورزی و همچنین عدم اجرای احکام برنامه ششم در مورد بخشودگی سود و کارمزد و جرایم وامهای دریافتی کشاورزان خسارتدیده از حوادث غیرمترقبه و امهال اصل وام کشاورزان از جمله محورهای طرح استیضاح حجتی است.
بنابراین گزارش، بخش کشاورزی بیشترین یارانه را دریافت میکند تا معیشت مردم تحت تاثیر قرار نگیرد و سفره مردم کوچک نشود اما افزایش قیمت افسار گسیخته تعداد زیادی از محصولات کشاورزی و کالاهای مصرفی مردم نارضایتیهای عمومی در کشور ایجاد کرده است.
تاثیر اشتباهات در تصمیمگیریها و عدم نظارت لازم بر بازار کالاهای اساسی مردم باعث شده که طبقه ضعیف و کم توان و حتی متوسط جامعه برای تامین مایحتاج اولیه خود با مشکل مواجه شوند و یارانههایی که برای حمایت از تولید توسط وزارت جهادکشاورزی و دولت اعطا میشود به انحراف رفته و به دست تولیدکننده و در نهایت به مصرفکننده نمیرسد.
برای نمونه میتوان اشاره کرد مرغی که با یارانه دولت برای دان و دارو و خدمات دامپزشکی تولید میشود توسط صادرکنندگان به اندازهای صادر میشود که زمینه عرضه آن در بازار کاهش مییابد و قیمت آن در بازار داخلی به 13 هزار تومان میرسد.
قیمت خرید تضمینی گندم و استیضاح
همچنین عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: مهمترین محور استیضاح وزیر جهاد کشاورزی مسائل مربوط به قیمت خرید تضمینی گندم است، قیمت خرید تضمینی دیر ابلاغ شد و مقصر تاخیر در این اعلام شورای اقتصاد بود نه یک فرد خاص.
علی اکبری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص اعلام وصول استیضاح وزیر جهاد کشاورزی توسط هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، گفت: استیضاح وزیر جهاد کشاورزی در 4 محور مورد بررسی قرار گرفت که یکی از محورهای آن در ارتباط با قیمت خرید تضمینی گندم، جلوگیری از صادرات برخی محصولات کشاورزی، عدم اجرای برنامه ششم توسعه و بند خ ماده 33 قانون برنامه ششم توسعه بود.
ابلاغ دستور امهال تسهیلات کشاورزان
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست با بیان اینکه بند خ ماده 33 قانون برنامه ششم توسعه در خصوص امهال تسهیلات داد شده به کشاورزان خسارت دیده به مدت 3 سال است، تصریح کرد: مشکلات موجود در زمینه کشاورزان خسارت دیده به واسطه حوادث غیرمترقبه برطرف و هفته گذشته دستور آن ابلاغ شد هرچند که نیات ما را تامین نمیکند.
برنامه ششم سالی 90هزار میلیارد تومان میخواهد
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در طی سالهای گذشته شاهد خشکسالی و محدودیتهای دیگر نیز بودهایم اما مجموعا میزان برداشت محصولات افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: برنامه توسعه یک هدفگذاری بلندمدت است و در برخی موارد بزرگ نمایی دارد و اجرای آن سالانه 90 هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد.
لزوم تعادل بخشی بین مصرف
و تولید کشاورزی
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جریان استیضاح وزیر جهاد کشاورزی مباحثی در خصوص انبار شدن محصولاتی مانند سیب زمینی، پیاز و گوجهفرنگی مطرح شده است، اضافه کرد: اگر مجوز صادرات برخی محصولات داده شود در بازار شاهد افزایش قیمت و اعتراض بخشی از جامعه میشویم از سوی دیگر با اعمال ممنوعیت صادرات کشاورزان با مشکل مواجه میشوند؛ باید بین این دوبخش تعادل ایجاد کنیم.
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مهمترین محور استیضاح در زمینه اعلام قیمت خرید تضمینی گندم است، خاطرنشان کرد: قیمت خرید تضمینی گندم دیر ابلاغ شد و مقصر تاخیر در اعلام قیمت شورای اقتصاد بود نه یک فرد خاص، هرچند که قیمت خرید تضمینی گندم به یک هزار و 600تومان افزایش پیدا کرد اما از نظر ما این میزان افزایش و قیمت اعلام شده قانعکننده نیست و به دنبال افزایش مجدد آن هستیم.