اخبار
قانونی که سودجویان چوب را به غرب کشور کشاند
نماینده مردم مهاباد در مجلس نسبت به قلع و قمع درختان زاگرس توسط قاچاقچیان و سودجویان زیر سایه ضعف نظارت محیط زیست، منابع طبیعی و نیروی انتظامی انتقاد کرد و از رییسجمهور خواستار ورود به این موضوع شد. جلال محمودزاده با یادآوری تذکر خود به رییسجمهور در مورد تاراج درختان زاگرس، گفت: طبق قانون تنفس جنگل کارخانههای کاغذسازی تا ۵ سال حق بهرهبرداری از درختان و جنگلهای شمال را ندارند و این موضوع سبب شده سودجویان و دلالان به قطع درختان زاگرس و غرب کشور روی بیاورند. نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی، با هشدار نسبت به اینکه طی ماههای اخیر قلع و قمع و تاراج درختان بلوط زاگرس توسط قاچاقچیان، دلالان و سودجویان شدت گرفته است، افزود: درختان زیر سایه ضعف نظارت مسوولان توسط سودجویان قلع و قمع و دپو و راهی کارخانههای صنعتی و کاغذسازی شده و بخشی نیز از کشور خارج میشود.
او با بیان اینکه طی بازدید از حوزه انتخابیه در مسیر جاده مراغه به تهران صدها خودرو در حال حمل چوب درختان زاگرس بودند، به خانه ملت گفت: متاسفانه متخلفان زیر سایه ضعف نظارت و برخورد محیط زیست، سازمان جنگلها و نیروی انتظامی درختان را از ریشه کنده و به راحتی از مسیرهای رسمی منتقل میکنند.
او ادامه داد: سودجویان درختان مناطقی که سالها بکر مانده را قطع و بدون هیچ گونه ترس و نگرانی با ایجاد دپوهای وسیعی در سردشت و مریوان چوب درختان را به آنجا و سپس به صنایع کاغذسازی منتقل میکنند این در حالی است که منابع طبیعی و محیط زیست باید با اخذ مجوز قضایی با قاچاقچیان و حاملان چوب قاچاق بهشدت برخورد کنند. این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه زنگ خطر قاچاق و تجارت چوب در غرب کشور باید به صدا درآید، افزود: در حال حاضر خطری که درختان بلوط را تهدید میکند بیماری و ریزگرد نیست بلکه بهرهبرداری، برداشت بیرویه و همچنین قاچاق و تجارت چوب است.
نایبرییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به این دلیل به رییسجمهور در صحن علنی تذکر دادم که این موضوع بسیار حساس، حیاتی و مهم و از سویی رییس سازمان محیط زیست معاون رییسجمهور است بنابراین انتظار میرود رییسجمهور هر چه سریعتر به این موضوع ورود و آن را مدیریت کند.
محیطزیست مستندات قاچاق خاک را به مجلس بدهد
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس قاچاق خاک را نشانه ضعف عملکرد محیط زیست دانست و بر ضرورت ارایه مستندات این موضوع به مجلس تاکید کرد.
شمسالله شریعتنژاد در مورد اظهارات مسوولان محیط زیست مبنی بر تداوم قاچاق خاک مزارع و مراتع کشور، گفت: سالها است این موضوع مطرح میشود اما تاکنون مستندات آن ارایه نشده و شاهد برخوردی با متخلفان نیز نیستیم؛ خاک سرمایه ملی است و اگر مسوولان محیط زیست معتقدند که خاک کشور قاچاق میشود باید مستندات را ارایه کنند تا مجرای فروش و قاچاق خاک بسته شود زیرا نه تنها به اقتصاد ملی آسیب میزند بلکه مشکلات و تبعات منفی زیست محیطی به همراه دارد.
نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست باید با همکاری قوه قضاییه متخلفان را شناسایی کنند، افزود: در حال حاضر قانون محکمی برای مقابله با قاچاق خاک وجود ندارد البته در لایحه حفاظت از خاک به پیشگیری از سوء برداشت و قاچاق خاک توجه و انتقال هر گونه خاک زراعی ممنوع شده و با تبدیل لایحه حفاظت از خاک به قانون با هر گونه فروش و قاچاق خاک بهشدت برخورد میشود. او به خانه ملت گفت: همچنین تشخیص و اجازه انتقال هر گونه خاک معدنی نیز به عهده وزارت جهاد کشاورزی و صمت گذاشته شده است. وی ادامه داد: شورای نگهبان ایراداتی به لایحه حفاظت از خاک گرفت که کمیسیون کشاورزی ایرادات آن را رفع و به زودی در دستور کار صحن علنی قرار میگیرد که انتظار میرود شورای نگهبان نیز آن را تایید کند.
مسوولان محیط زیست مطرح میکنند که قاچاق خاک از دهه ۸۰ شروع شده و همچنان ادامه دارد جای بسی تعجب است که محیط زیست چرا در این رابطه گزارشی به مجلس ارایه و افشاگری نکرده است
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه خاک کشور باید حفظ شود، تصریح کرد: وظیفه مجلس قانونگذاری است و تاکنون گزارش یا مستنداتی در مورد این موضوع به کمیسیون کشاورزی ارایه نشده و بطور قطع در صورت ارایه ورودی جدی به این موضوع خواهیم داشت؛ مسوولان محیط زیست مطرح میکنند که قاچاق خاک از دهه ۸۰ شروع شده و همچنان ادامه دارد جای بسی تعجب است که محیط زیست چرا در این رابطه گزارشی به مجلس ارایه و افشاگری نکرده است.
او یادآور شد: اگر مسوولان محیط زیست مستنداتی دال بر قاچاق خاک دارند آنها را به مجلس ارایه کنند تا مجلس وظیفه قانونی خود را انجام دهد. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در مورد برخی اظهارات مبنی بر اینکه برخی به بهانه محصولات گلدانی خاک صادر میکنند، گفت: کشورهایی که واردکننده گل از ایران هستند استانداردهایی برای خود دارند که هر خاکی را نمیپذیرند.