عده‌ای قانون بازنشستگی را دور زدند

۱۳۹۷/۱۰/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۵۹۹۹

رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه قانون منع به کارگیری بازنشستگان موجب محروم شدن شهرداری پایتخت از خدمات سید محمدعلی افشانی شد گفت: عده‌ای ازجمله در سازمان ورزش و صدا و سیما این قانون را دور زدند.

به گزارش ایرنا محسن هاشمی دیروز در چهارمین همایش فصلی مدیران شهرداری تهران افزود: اجرای این قانون موجب بی‌ثباتی در شهرداری تهران شد. وی با اشاره به تلاش افشانی و همراهانش برای اثبات اینکه قانون مذکور مربوط به شهرداری نمی‌شود اظهارداشت: متاسفانه این تلاش‌ها مورد پسند مجلس واقع نشد. هاشمی خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای وزیر کشور اعلام کرد می‌توان برای شما (افشانی) از رهبر معظم انقلاب اجازه گرفت تا در سمت شهردار باقی بمانید اما افشانی پاسخ داد برای شخص خودم مستثنی شدن شهرداران را دنبال نمی‌کردم بلکه از آنجاکه در سازمان اداری استخدامی پستی به نام شهردار نیست به دنبال تفسیر و تثبیت قانون در مسیر مثبت بودم.  

افشانی از 23 اردیبهشت ماه تا اواخر آبان ماه امسال شهردار تهران بود که به علت اجرای قانون بازنشستگی این مسوولیت را ترک کرد و اعضای شورای تهران پیروز حناچی را به عنوان جایگزین وی برگزیدند. هاشمی در ادامه یادآور شد: باید از دکتر محمدعلی نجفی نیز یادی کنیم که در زمان وی همواره می‌گفتیم ما 22 نفر هستیم و امروز باید بگوییم 25 نفر هستیم. رییس شورای اسلامی شهر تهران اظهارداشت: نجفی از قدرت جمع‌بندی برای حل مسائل شهر برخوردار بود و امروز جای وی خالی است.  

محمدعلی نجفی که از سال گذشته شهردار تهران شده بود یک‌بار اسفند پارسال و بار دوم اوایل امسال استعفا کرد.  وی با بیان اینکه در شهر مسائل و مشکلاتی وجود دارد که تکرار آنها مانند پنج وعده نماز لازم است تاکید کرد: زمان برای ما محدودیت‌هایی فراهم کرد که باید در زمان کوتاه باقی مانده به اولویت‌ها بپردازیم. هاشمی اظهارامیدواری کرد که حناچی تا پایان این دوره شهردار تهران باشد. رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به گفته حناچی، براساس نظرسنجی‌ها 73 درصد مردم آلودگی هوا و ترافیک را مهم‌ترین چالش شهر تهران می‌دانند عنوان کرد: با توجه به 18 میلیون سفر شهری، توسعه حمل و نقل عمومی راه‌حل اصلی ترافیک و آلودگی هواست که در 40 سال انقلاب اسلامی فعالیت‌های زیادی در این زمینه صورت گرفته است و اکنون مزیت زیادی در بحث حمل و نقل ریلی وجود دارد.  وی گفت: باید شبکه حمل و نقل عمومی به گونه‌ای طراحی و اجرا شود که با حداکثر توان از آن استفاده کرد. هاشمی با اشاره به ایجاد هفت خط مترو اظهارداشت: اکنون با احتساب سفرهای ترکیبی 2.5 میلیون سفر به وسیله مترو انجام می‌شود که باید به پنج میلیون سفر و در صورت امکان به هفت میلیون سفر افزایش یابد.

وی با اشاره به تفاهمنامه شرکت مترو با شرکت نفت برای خرید واگن و اتوبوس خاطرنشان کرد: باید از سه و نیم میلیارد دلار فایناس و بازپرداخت، اتوبوس و واگن از طریق دولت و وزارت نفت اقدام کنیم. رییس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در این زمینه کند عمل می‌کنیم و توانمان روز به روز کمتر می‌شود. وی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی در شهر تهران گفت: حل آسیب‌ها مورد انتظار مردم است و با سیاست‌هایی که موجب پمپاژ فقر شد آسیب‌های اجتماعی افزایش یافت. هاشمی به سابقه انوشیروان محسنی بندپی استاندار جدید تهران در زمینه مسائل اجتماعی اشاره و اظهار امیدواری کرد که با همکاری شهرداری و استانداری بتوان در این زمینه اقدام کرد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود به ساختار فربه شهرداری تهرن اشاره و بیان کرد: ساختار شهرداری تهران چابک نیست و با وجود پرسنل زیاد نمی‌تواند رضایت مردم را کسب کند. وی افزود: سیستم به گونه‌ای طراحی شده است که نارضایتی مردم پابرجاست و ماهانه هزار میلیارد تومان از بودجه نقد شهرداری تهران را می‌گیرد که دو سوم آن مربوط به حقوق است.  هاشمی اضافه کرد: بطور کلی عملکرد ما حالت چشمگیری نداشته و اگر تغییر فرایند‌ها به سمت افزایش رضایت مندی شهروندان نرود موفق نخواهیم شد.

هاشمی همچنین با اشاره به برگزاری همایش فصلی مدیران گفت: بهتر است این همایش‌ها هر 6 ماه یک‌بار برگزار شود و علاوه بر هزینه کمتر فرصت انجام کار وجود داشته باشد. بنابراین گزارش در شروع هر فصل مدیران بخش‌های مختلف شهرداری دور هم جمع می‌شوند تا راهکارهای توسعه بیشتر شهری پایتخت را بررسی کنند.