صنعت نساجی در ایران مورد بیمهری قرار گرفته است
با وجود آنکه صنعت نساجی در کشورهای مختلف، به عنوان بخش اشتغالزا و ارزآور به شمار میآید، این صنعت در ایران مورد بیمهری قرار گرفته است.
در همین خصوص دبیر اتاق تعاون گفت: با وجود آنکه صنعت نساجی در کشورهای مختلف، به عنوان بخش اشتغالزا و ارزآور به شمار میآید، این صنعت در ایران مورد بیمهری قرار گرفته است.
به گزارش «تعادل» از پایگاه اطلاعرسانی اتاق تعاون ایران، محمد حسن تبریزیان دبیر اتاق تعاون کمیته نساجی و صنعت پوشاک بخش تعاون گفت: صنعت نساجی در ایران متناسب با مزیتهای نسبی آن در کشور، مورد توجه قرار نگرفته است. نیروی کار ارزان، منابع ارزی ارزان قیمت، نیروی تحصیلکرده، موقعیت مکانی مناسب، بازار گسترده داخلی و منطقهای و بسیاری موارد دیگر، همگی از مزیتهای کشور در این وادی بهشمار میآید که از آنها غافل هستیم.
تبریزیان با اشاره به قدمت و سابقه طولانی صنعت نساجی در کشور، بررسی مشکلات این حوزه، یافتن راهکارهای لازم برای حل آنها را اقدامی ضروری دانست و تصریح کرد: این صنعت ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال پایدار دارد. در سطح دنیا صنعت نساجی به عنوان یکی از صنایع پرسود و اشتغالزا شناخته میشود اما در ایران به ظرفیتهای این صنعت توجه لازم نمیشود.
وی گفت: با توجه به وجود شورای گفتوگوی فعال در استان و روابط سازندهای که بین اتاق تعاون ایران و دولت محترم وجود دارد، میتوان از پتانسیلهای این بخش برای پیگیری و رفع موانع قانونی در صنعت نساجی استفاده کرد.
دبیر اتاق تعاون ضمن اعلام آمادگی برای آسیبشناسی وضعیت صنعت نساجی گفت: در این حوزه تشکلهای فعال میتوانند به کمک اتاق تعاون بیایند تا مطالعه دقیقی در مورد وضعیت این صنعت انجام شود. زمانی که مشکل و چالش موجود را ریشهیابی کنیم، میتوانیم راهکارهای مناسبی برای آن ارایه دهیم.
مدیران تعاونیهای نساجی و تولید پوشاک نیز در این جلسه به بیان مشکلات و دیدگاههای خود پرداختند. فعالان این صنعت، روند پرداخت مالیات بر ارزش افزوده توسط صنعت را یکی از معضلات این بخش مانند سایر حوزههای تولیدی عنوان کرده و اعلام داشتند دولت باید اجرای قانون مالیات ارزش افزوده را اصلاح کند چراکه در حال حاضر به جای مصرفکننده، تولیدکننده این مالیات را میپردازد.
فعالان مذکور یادآور شدند، متاسفانه در ایران قاچاق پوشاک در سطح گستردهای اتفاق میافتد، سوال اینجاست که چرا دستگاههای مسوول مانع این حرکت مخرب نمیشوند؟ تجربه نشان داده که برخوردهای قهری و کنترلی در جلوگیری از قاچاق کارساز نیست اما همچنان از این روشهای منسوخ شده برای مبارزه با قاچاق استفاده میشود.
همچنین عدم تخصیص ارز مبادلاتی به ماشینآلات صنعتی، اجرای نادرست قانون مشاغل سخت و زیانآور، بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی و بیتوجهی به مشوقهای صادراتی را از دیگر معضلات این عرصه دانستند.
فعالان این حوزه از روند فعالیت پتروشیمیها در تامین مواد اولیه موردنیاز صنعت نساجی کشور انتقاد کردند و در عین حال وضعیت بازار داخلی را نامناسب خواندند و راهکارهایی از جمله کاهش تعرفه مواد پایه، اجرای کامل قانون مالیاتهای مستقیم، استمرار مبارزه با قاچاق پوشاک، کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی، اجرای صحیح قانون مشاغل سخت و زیانآور و پیوستن به سازمان تجارت جهانی را مطرح کردند.