تشکیل 52 هزار پرونده تخلف صنفی در استان تهران

۱۳۹۷/۱۰/۰۶ - ۰۰:۲۳:۵۵
کد خبر: ۱۳۶۳۴۰
تشکیل 52 هزار پرونده تخلف صنفی در استان تهران

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران میزان تخلفات صنفی موجود را بسیار بالا توصیف کرد: حدود 427 هزار و 155 مورد بازرسی از ابتدای امسال تا پایان آذرماه از واحدهای اقتصادی و صنفی استان تهران انجام و 52 هزار و 71 پرونده برای متخلفان تشکیل شده است. یدالله صادقی در گفت‌وگو با ایرنا گفت: برابر این آمار از هر 10 واحد مورد بازرسی قرار گرفته، یک واحد متخلف وجود دارد که این آمار با توجه به شرایط اقتصادی، آمار بسیار بالایی تلقی می‌شود. به گفته او، عنوان‌های تخلفات این پرونده‌ها مربوط به کم فروشی، گران فروشی، تقلب، درج نکردن قیمت، رعایت نکردن نرخ مصوب، صادر نکردن صورتحساب مشتری و نیز ارایه فاکتور خرید بوده است. صادقی اظهار کرد: ارزش ریالی تخلفات صورت گرفته صنفی نیز دو هزار و 138 میلیارد ریال (213 میلیارد و 800 میلیون تومان) است که این مبلغ به تعزیرات ارایه می‌شود و پس از اعمال ضریب در آن سازمان، چند برابر آن به عنوان جریمه از واحد متخلف دریافت می‌شود.

به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، تعداد 400 هزار واحد خرده فروشی در سطح استان تهران وجود دارد که به صورت تیمی مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

صادقی به واحدهایی که بعد از کنترل و بازرسی به عنوان واحد متخلف شناخته شدند اشاره و بیان کرد: این واحدها شامل واحدهای صنفی میوه، لبنیات، برنج، انواع مصالح ساختمانی، روغن خوراکی، کاغذ تحریر، قند و شکر، روغن موتور اتومبیل، انواع لاستیک خودروهای سنگین و سبک، مواد شوینده، مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز و اقلام پتروشیمی می‌شود که هر یک از آنها دارای تنوع محصولات گسترده‌ای هستند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه بیشترین تخلفات مربوط به بازارهای لوازم خانگی با تشکیل هزار و 436پرونده، تخم مرغ با هزار و 288، مرغ با 940، برنج با 912 و گوشت قرمز با 595 پرونده در ردیف‌های بعدی ثبت تخلفات قرار دارند.

  چالش بازار لبنیات برطرف شد

صادقی ادامه داد: در سال جاری چندین مورد کنترل در زمینه مواد غذایی و لبنیات در استان تهران صورت گرفت که پس از قیمت گذاری جدید لبنیات، تاکنون هیچ گزارشی مربوط به تخلف در زمینه کاهش وزن در واحدهای تولیدی لبنیاتی مستقر در استان تهران ارایه نشده است و وزن داخل ظرف با وزن لحاظ شده بر روی ظرف یکسان بود. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران به کنترل و بازرسی قیمت محصولات تولیدی در کنار کیفیت آنها اشاره و بیان کرد: در زمینه محصولات لبنی چالشی بین دامداران، کارخانه داران لبنی، ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت مطرح شده بود که از طریق مصوبه آذرماه ستاد تنظیم بازار و وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر قیمت گذاری 2هزارتومانی شیرخام، برطرف شد.

او تعیین قیمت شیرخام را عاملی در ایجاد زمینه برای قیمت گذاری ١٤ قلم محصولات لبنی دانست و افزود: بعد از ارایه این مصوبه به مدت یک هفته به تمام کارخانه داران فرصت داده شد تا موجودی‌های قبلی خود در انبار را با قیمت قبلی در بازار عرضه کنند.

صادقی افزود: بعد از اتمام مهلت داده شده به واحدهای تولیدی، کنترل‌ها بطور جدی در دستور کار قرار گرفت تا از این طریق اقلام مختلف محصولات لبنی با قیمت‌های مصوب در بازار عرضه و در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با تاکید بر اینکه ١٤ کارخانه لبنی وجود دارد که یکی از آنها غیرفعال و 13 کارخانه دیگر نرخ مصوب را بطور کامل رعایت کردند، گفت: در ابتدا با یک کارخانه روبرو بودیم که به‌شدت نسبت به اعمال قیمت‌های جدید سرسختی نشان می‌داد؛ اما بعد از اعزام بازرسان به این کارخانه قیمت‌ها اصلاح و اکنون تمام کارخانه‌های محصولات لبنی قیمت‌های مصوب و کمیت موردنظر را رعایت می‌کنند.

صادقی در ادامه به گلایه‌مندی‌های موجود نسبت به وضعیت بازار تاکید کرد و گفت: اخبار منتشر شده از بازار حاکی از نبود نظارت نسبت به وضعیت حاکم است در حالی که بخشی از آن ناشی از ضعف اطلاع‌رسانی است که با یک اطلاع‌رسانی دقیق و ارایه گزارش‌های درست می‌توان ابهامات و ضعف‌های موجود را بررسی و مورد پیگیری قرار داد. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به حدود 500 هزار واحد اقتصادی در استان بیان کرد: نظارت بر چنین واحدهای گسترده تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدمات فنی نیازمند ساز و کار خاصی است که باید محدودیت‌های موجود و امکانات مورد نیاز برای رفع مشکلات تامین شود.

او اعلام کرد که به منظور کنترل بازار باید در بخش صنایع با انجمن‌های صنفی تولیدکنندگان کالا و خدمات و نیز در بخش واحدهای صنفی با اتاق اصناف و اتحادیه صنفی هماهنگ شویم. صادقی گفت: برای کنترل قیمت‌ها و اینکه آیا واحدهای تولیدی نرخ کالا را مطابق با دستورالعمل سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار بر روی کالاهای تولیدی درج می‌کنند و همچنین کمیت و کیفیت را رعایت می‌کنند یا خیر در ابتدا جلساتی را با انجمن‌ها و تشکل‌های تولیدی برگزار می‌کنیم. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه بازرسان اداره نظارت بر کالا و خدمات با مراجعه به واحدهای تولیدی خطوط تولید را از نظر کمی و کیفی مورد کنترل قرار می‌دهند، گفت: این بازرسی و نیز نمونه‌برداری ممکن است در قالب همکاری مشترک با تعزیرات حکومتی، دانشگاه علوم پزشکی، سایر نهادها یا نظارت از طریق سازمان صمت به صورت موردی بر خطوط تولید صورت گیرد.