گلایههای بخش خصوصی از مسوولان اقتصادی
تعدادی از اعضای مجمع کارآفرینان کشور با وزیر اقتصاد و معاونان وی دیدار کردند. در این نشست محمدرضا دیانی رییس مجمع کارآفرینان گفت: مجمع کارآفرینان در سال ۹۲ با حضور کارآفرینان در ۲۰ رشته صنعتی و تولیدی تشکیل شد و اعضای این مجمع هر کدام از بین هزار تا ۱۷ هزار کارگر در مجموعه تولیدی خود دارند؛ بنابراین نقش مهمی در ایجاد اشتغال و توسعه صادرات غیرنفتی ایفاد میکنند. رییس مجمع کارآفرینان همچنین گفت: باید مساله نوسان نرخ ارز و مشکلات صادرات برای تولیدکنندگان حل شود و مفسدان معرفی شوند و همچنین باید گزارش داده شود که چه کسانی وامهای کلان از بانکها دریافت کردهاند که به جای تولید و کارآفرینی به کار دلالی و فساد پرداختند؟
رییس مجمع کارآفرینان با بیان اینکه بانکها برای دادن تسهیلات به واحدهای تولیدی از کمبود منابع گلایه میکنند، گفت: یکی از بانکها از اول سال تاکنون با وجود اینکه میگویند پول وجود ندارد اما توانسته ۲۷ هزار میلیارد تومان منابع جدید جذب کند و این نشان میدهد، پول وجود دارد، اما جذب تولید نمیشود. رییس مجمع کارآفرینان با بیان اینکه عمده منابع بانکی به صنعت تعلق نمیگیرد گفت: در حالی که سال ۱۳۸۰ حدود ۵۲ درصد منابع بانکی به صنعت و ۱۳ درصد به سایر بخشها اختصاص یافته بود، در سال جاری برای صنعت ۲۱ درصد و برای سایر بخشها ۷۳ درصد از منابع بانکی اختصاص یافته است و متأسفانه بانکهای خصوصی و حتی دولتی ۴۹ درصد منابع خود را به خرید املاک اختصاص دادهاند، در حالی که نقدینگی اگر خوب هدایت میشد، باید به صنعت تعلق میگرفت، اما بخش صنعت و تولید بهره چندانی از نقدینگی نبرده است. دیانی با بیان اینکه در دهها جلسه بانکها شرکت کرده است گفت: متأسفانه به دلیل کمبود سرمایه در گردش که ناشی از افزایش هزینه مواد اولیه تولید پیش آمده نتوانستیم سطح تولید را به سال قبل هم برسانیم، چون نسبت به سال قبل با همان میزان تولید نیاز نقدینگی ۳ تا ۴ برابر شده است. رییس مجمع کارآفرینان اظهار کرد: مشکل نقدینگی بانکها با دستورالعمل حل نمیشود، بلکه باید چارهای اندیشیده شود. بخش تولید و صنعت سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان مالیات به دولت میدهد و از شما خواهش میکنیم، کمیتهای بگذارید و مشکل مالیاتی ۱۰۰ صنعت بزرگ را حل کنید. این کارآفرین بخش خصوصی یکی دیگر از مشکلات را بودجه دولت دانست و گفت: از وقتی که بودجه این شرکتها در بودجه کل کشور قرار گرفت، هیچ نظارتی بر شرکتهای دولتی نشده است. امسال از کل ۱۷۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه کل کشور ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی است که این رقم اصلا بررسی نمیشود و اگر ۱۰ درصد از این بودجه شرکتهای دولتی اصلاح و صرفهجویی شود، بیش از کل بودجه عمرانی دولت در اقتصاد صرفهجویی خواهد شد.
همچنین در این نشست ابوالقاسم شفیعی، یکی از اعضای بخش خصوصی بودجه شرکتهای دولتی را حیاط خلوت برای فساد در دولت دانست و گفت بودجه این شرکتها ۵-۴ برابر کل بودجه دولت است و به نظر من لازم است در مجلس یک کمیسیون برای بودجه شرکتهای دولتی تشکیل شود و بندهای این بودجه با نظرات موافق و مخالف یکییکی تصویب شود. دژپسند نیز در این نشست با بیان اینکه دولت درصدد است مشکلات بخش خصوصی را حل کند، اظهار کرد: ما هم از ثروت کارآفرینان، میوه اشتغال و افزایش سهم اقتصاد و صادرات را میچینیم. ثروتآفرینی در جامعه یک امتیاز است و از نظر کمیت حدی ندارد، آنچه که محدودیت دارد، روش کسب ثروت است، اگر قوانین را رعایت کنید، هر چه دوست دارید میتوانید به تولید ثروت بپردازید، آنچه بد است، کنز مال و خارج کردن آن از چرخه تولید است. دژپسند همچنین در مورد مالیات تولیدکنندگان گفت: در مورد مودیان مالیاتی خوشحساب نباید بدرفتاری شود و دولت به خاطر تنگنای مالی نباید تولیدکنندگان را تنبیه کند و بدانید افزایش نرخ مالیات نسبت به رشد جیدیپی اسمی پایین است و نمیخواهیم روی مودیان خوشحساب فشار وارد کنیم. وزیر اقتصاد خطاب به کارآفرینان گفت: کمک کنید کسانی که فرار مالیاتی دارند را چگونه میتوانیم شناسایی کرده و در تور مالیاتی بیندازیم، همچنین برخی از معافیتهای مالیاتی مانند معافیت مالیاتی کشاورزی و زراعت وجود دارد که یکی دو ساله نمیشود، آن را برطرف کرد.