خوش‌بینی دبیرکل اوپک نسبت به آینده نفت در 2019

۱۳۹۷/۱۰/۲۵ - ۰۰:۲۱:۲۴
کد خبر: ۱۳۷۶۵۳

تسنیم| دبیرکل اوپک نگران است که درگیری تجاری چین و امریکا رشد بازارهای آسیا را مختل کند. این بازارها واردکننده بیشترین سهم نفت خام جهان هستند. به گزارش سی ان بی‌سی، محمد بارکیندو دبیرکل اوپک به‌شدت در مورد رسیدن به تعادل در بازار نفت 2019 خوش‌بین است ولی یک چیزی او را نگران می‌کند و آن هم درگیری تجاری امریکا و چین است که می‌تواند رشد بازارهای آسیا را مختل کند. این بازارها وارد‌کننده بیشترین سهم نفت خام جهان هستند . بارکیندو گفت: « ما نگران طولانی شدن درگیری‌های تجاری هستیم. رشدی که از زمان آخرین رکود مالی شاهد آن بودیم تا حد زیادی به خاطر رشد تجارت جهانی بود» .

« هر اقدامی که بر تجارت تأثیر بگذارد یا آن را محدود کند، بر رشد اقتصادی و تقاضای انرژی هم تاثیر خواهد گذاشت. در حال حاضر خارج از امریکا، چین و هند بزرگ‌ترین متقاضیان انرژی هستند پس باید متوجه نگرانی ما از طولانی شدن این مذاکرات باشید» .

چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام دنیاست و خرید آن 18.6 درصد کل واردات در 2018 را تشکیل می‌داد .

اقتصاد رو به رشد هند به عنوان بزرگ‌ترین متقاضی نفت تا 2024 جای چین را خواهد گرفت ولی اگر یک جنگ تجاری به‌شدت به چین ضربه بزند، موج آن به سایر بخش‌های آسیا هم می‌رسد و منابع حیاتی درآمد تولیدکنندگان اوپک را تهدید می‌کند .

فشار عوارض امریکا و کاهش تقاضای داخلی تا حالا هم تاثیر خود را در پیش بینی‌های اقتصادی چین نشان داده است. این کشور قصد دارد یک رشد پایین‌تر 6 تا 6.5 درصدی را برای 2019 در نظر بگیرد. هدف رشد اقتصادی سال گذشته چین حدود 6.5 درصد بود .

سه روز مذاکرات تجاری بین مقامات دولت ترامپ و همتایان چینی آنها در پکن هفته گذشته به پایان رسید و نتیجه آن افزایش امید برای رسیدن به یک توافق بود. درگیری‌ها بین این دو اقتصاد بزرگ جهان سال گذشته شدت گرفت و بازارهای جهانی سهام را در لبه پرتگاه قرار داد. امریکا 250 میلیارد دلار بر کالا‌های چین عوارض وضع کرد و چین هم پاسخ آن را با وضع عوارض از طرف خود داد . در پایان سال گذشته، بانک توسعه آسیا گفت که آسیای در حال توسعه به پیش‌بینی‌های خود برای 2019 می‌رسد ولی در مورد ریسک پایین آمدن این پیش بینی‌ها به خاطر جنگ تجاری هشدار داد. با وجود این نگرانی‌ها، بارکیندو خوشبین است .

او گفت: « ما خوشبین هستیم که چین و امریکا می‌توانند برخی از اختلاف‌هایشان را حل کنند چون هر دوی آنها خواستار حل و فصل شدن این مناقشه هستند».