کوتاه ازدنیای انرژی

۱۳۹۷/۱۰/۳۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۷۹۸۶

واهمه پالایشگاه‌های امریکا از تحریم ونزوئلا

ایسنا|  با آماده شدن دولت دونالد ترامپ برای وضع تحریم‌های بیشتر علیه ونزوئلا، پالایشگاه‌های امریکایی از ترس کمبود، به ذخیره‌سازی نفت سنگین روی آورده‌اند که به افزایش قیمت‌ها منجر شده است.

مقامات دولت دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا با مدیران صنعت نفت در خصوص گزینه‌های مطرح برای اقدامات تنبیهی علیه دولت ونزوئلا از جمله توقف صادرات فرآورده‌های نفتی به ونزوئلا یا واردات نفت ونزوئلا به امریکا گفت‌وگو کرده‌اند. پالایشگاه‌های منطقه گلف کاست گزینه محدودی برای خرید نفت سنگین دارند. علاوه بر گریدهای داخلی مانند مارس، آنها نفت سنگین مورد نیاز برای تولید محصولاتی بیش از بنزین را از کانادا، ونزوئلا و مکزیک وارد می‌کنند. کمبود منابع جایگزین احتمالا تاکنون ترامپ را از اینکه واردات نفت ونزوئلا را ممنوع کند، بازداشته است با این حال گزینه ممنوعیت واردات نفت ونزوئلا تاکنون چندین بار روی میز وی قرار گرفته است. اما اوضاع ممکن است این‌بار فرق کند. ترامپ پس از اینکه نیکولاس مادورو، رییس‌جمهور ونزوئلا برای دور دوم ریاست‌جمهوری سوگند ادا کرد، هفته گذشته اعلام کرد خوان گوایدو، رهبر مجلس ملی ونزوئلا و سیاستمدار مخالف مادورو را به عنوان رییس‌جمهوری قانونی این کشور به رسمیت می‌شناسد. صنعت نفت به دلایل روشنی به‌شدت مخالف چنین اقدامات رادیکالی است. هر بشکه نفت مارس اکنون به قیمت بالاتر از شاخص قیمت وست تگزاس اینترمدیت معامله می‌شود و هفته گذشته اختلاف قیمت آن در عرض دو روز به ۲.۳۰ دلار رسید. به‌علاوه در بحبوجه کاهش تولید نفت کانادا برای تقویت قیمت‌ها و ادامه کاهش تولید نفت مکزیک، پالایشگاه‌های امریکایی به حدود نیم میلیون بشکه در روز نفتی که سال گذشته از ونزوئلا دریافت کردند، نیاز دارند. بر اساس گزارش اویل پرایس، همچنین این نگرانی میان مشاوران امور امریکای لاتین رییس‌جمهور امریکا وجود دارد که تحریم‌های نفتی ممکن است با نشان دادن دخالت مستقیم امریکا در امور سیاسی داخلی ونزوئلا، تاثیر منفی بر مخالفان دولت مادورو داشته باشد.

تحول جهانی در بازیافت پایین‌دستی پتروشیمی

نیپنا| انتظار می‌رود نرخ بازیافت پلاستیک تا سال 2030 میلادی سه برابر بالاتر از سطوح فعلی باشد. به گزارش پلاتس، گانتر استفن، رییس شاخه راهکارهای اقتصاد گردشی

(Circular Economy Solutions) در شرکت پتروشیمی بوریالیس اتریش (Borealis) با اشاره به پیش بینی 3 برابر شدن نرخ بازیافت پلاستیک تا سال 2030 گفت: در حال حاضر می‌بینیم که 10 تا 12 درصد از تولیدات پلاستیکی موجود در چرخه مصرف بازیافت می‌شود. این رقم مطمئنا پایین‌تر از میزانی است که باید باشد. استفن رییس شاخه راهکارهای اقتصاد گردشی بوریالیس ادامه داد: شرکت بوریالیس به دنبال کسب مالکیت بیشتر در حوزه بازیافت پلی الفین است تا بتواند هدف‌گذاری خود مبنی بر تولید مواد بازیافتی تا چهار برابر بیشتر از مقدار فعلی را تا سال 2025 میلادی محقق کند. وی یادآور شد: افزایش نرخ بازیافت وابسته به بهبود سیستم جمع‌آوری و طبقه‌بندی موجود است. اگر چه این هدف به دلیل تنوع سیستم‌های موجود در سراسر اروپا، با پیچیدگی‌هایی همراه است. استفن همچنین اظهار داشت: ما مواد مورد نظر خود برای بازیابی را از سراسر اروپا، در مناطقی که امکان دسترسی به ورودی با کیفیت مطلوب فراهم است؛ تهیه می‌کنیم. صرف نظر از هزینه، مسائل زیست محیطی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. کسب مالکیت‌های جدید در مناطق مختلف در راستای همین هدف و با کاهش هزینه‌های حمل و نقل در سطح قاره سبز صورت می‌گیرد. برای نمونه می‌توان به خریداری شرکت بازیافت اکوپلاست   اتریش توسط شرکت بوریالیس در تابستان سال گذشته میلادی اشاره کرد. کسب مالکیت یادشده به دنبال خریداری شرکت آلمانی بازیافت‌کننده پلاستیک‌ام تی‌ام پلاستیکز   در سال 2016 میلادی، انجام شد.

بنزین یورو 4 در 412 جایگاه ایران

شانا|مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به مناسبت ۲۹ دی‌ماه، روز هوای پاک از توزیع نفت‌گاز یورو ۴ در بیش از ۴۱۲ جایگاه کلان‌شهر و شهر کشور خبر داد. وی با اشاره به اینکه تولید بنزین و گازوئیل یورو ۴ و ۵ در بسیاری از پالایشگاه‌های کشور در حال انجام است و امیدواریم در آینده‌ای نزدیک شاهد توزیع بنزین و گازوئیل با کیفیت در همه کلان‌شهرها و بسیاری از شهرهای کشور باشیم، افزود: تلاش می‌کنیم تا بنزین و گازوئیل یورو ۴ در همه ۳ هزار و ۶۰۰ جایگاه عرضه بنزین و ۲ هزار و ۴۰۰ جایگاه عرضه نفت‌گاز توزیع شود. موسوی‌خواه با اشاره به اینکه هم‌اکنون در همه جایگاه‌های عرضه سوخت سطح کلان‌شهرها و شهرهای استان‌ تهران، مرکزی و البرز بنزین و نفت‌گاز یورو ۴ توزیع می‌شود، گفت: در شهر مشهد و استان خراسان رضوی به بیش از ۹۰ درصد مصرف در نفت گاز یورو رسیده‌ایم و در شهرهایی نظیر تربت حیدریه و مسیرهای مواصلاتی آن بطور کامل عرضه نفت گاز یورو انجام می‌شود. وی همچنین از توزیع بنزین یورو ۴ تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در استان‌های بندرعباس، سیستان و بلوچستان، بوشهر، کرمان، یزد، اصفهان، تهران و قم خبر داد. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین از توزیع گازوئیل یورو ۴ در مصارف عمده صنعتی خبر داد.