توطئه امریکا را با تصویب نهایی لوایح چهارگانه خنثی کنیم
ایران | در شرایطی که این روزها بحث لوایح 4گانه پولشویی در راس ارزیابیهای رسانهای و کارشناسی قرار گرفته و دیدگاههای متفاوت و در برخی موارد متضادی در خصوص آن ارایه میشود؛ رییسجمهوری هدف تحریم ظالمانه و غیرقانونی امریکا را تنها اعمال فشار به مردم ایران دانست و اظهار امیدواری کرد که«با تصویب نهایی لوایح چهارگانه، توطئه امریکاییها در موضوع مالی و بانکی خنثی شود.»توطئههایی که از منظر روحانی، امریکا و برخی متحدانش در منطقه بعد از خروج از برجام بر شدت و دامنه آن افزودهاند و تلاش میکنند تا اقتصاد ایران را وارد دورهای از انزوا و فرسایش کنند. رییسجمهوری که در جلسه هیات دولت و در جمع اعضای کابینهاش صحبت میکرد با اشاره به اینکه دشمنان تلاش میکنند در دو موضوع نفت و صادرات و فروش آن و مسائل بانکی، ایران را در فشار قرار دهند، گفت: در ارتباط با مسائل نفتی خوشبختانه مسیرها و راههای مختلفی را برای فروش نفت دنبال میکنیم و با افتخار تحریمهای امریکا را دور میزنیم. روحانی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه خوشحالیم طی 40 سال گذشته ذخایر کشف شده نفت کشور نسبت به آغاز انقلاب حدود 2 برابر شده است، ادامه داد: براساس خبر وزیر نفت در جلسه هیات وزیران، یک میدان جدید نفتی در حوزه آبادان کشف شده که ذخایر آن از لحاظ کمی و کیفی قابل ملاحظه است و این بدان معناست که با قدرتی که ایران از لحاظ نفت و گاز در اختیار دارد، کشوری نیست که کسی بخواهد آن را از بازار انرژی حذف کند.
روحانی با تأکید بر اینکه ایران نه تنها در بخش انرژی بلکه در دیگر زمینهها از جمله تأثیرگذاری در منطقه، مسائل فرهنگی، سیاستهای جهانی و موضوعات علمی و فناوری که امروز نقش ارزشمندی در آن ایفا میکند، حذفشدنی نیست، گفت: با اطمینان به مردم ایران میگوییم که همه مسوولان کشور به ویژه در وزارت نفت، تلاش خواهند کرد تا به وظایف خود طبق قانون عمل کرده و در تولید و فروش نفت و گاز و میعانات همه کوشش خود را بهکار بگیرند و از راهها و مسیرهای مختلفی که در اختیار داریم به خوبی استفاده کنند. او با اشاره به اینکه امریکاییها در زمینه مسائل بانکی تلاش میکنند تا نقل و انتقال مالی را برای ایران دچار مشکل کنند، افزود: آنها برای رسیدن به این هدف به دنبال یارگیری هستند و مساله مبارزه مالی با تروریسم را در این راستا بهانه قرار دادهاند.
روحانی با اشاره به اینکه لوایح 4 گانهای که دولت در این زمینه تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده اهمیت ویژهای دارد، گفت: همه باید بدانند که ایران نه تنها در مبارزه عملی با تروریسم بلکه در همه زمینهها در این راستا پیشگام و پیشتاز است. رییس دولت دوزادهم افزود: امروز در زمینه مسائل مالی و انسداد راههایی که برخی گروهها میخواهند برای اقدامات تروریستی از سیستم بانکی و پولشویی و نظایر آن استفاده کنند، با همه توان مقابله میکنیم و امریکاییها که امروز صهیونیستها نیز پشتیبان آنها هستند، باید در این زمینه دچار شکست شوند. رییسجمهوری ادامه داد: خوشبختانه دولت و مجلس با همکاری هم اقدامات خوبی راجع به لوایح 4گانه به انجام رساندهاند و امیدواریم نهادهای دیگری هم که در این زمینه باید اقداماتی را در مراحل نهایی انجام دهند با سرعت بیشتر تلاش کرده تا بتوانیم این لوایح را به تصویب رسانده و این امید امریکا را ناامید و توطئه آنها را در موضوع مالی و بانکی خنثی کنیم. روحانی با بیان اینکه امروز همه دوستان ایران که در منطقه و جهان با آنها تعامل و همکاری میکنیم، منتظر هستند، گفت: همواره ایران توطئههای امریکا را با گامهایی حسابشده و محکم خنثی کرده و امیدواریم این توطئه هم توسط نهادهای مسوول و اقداماتی که باید انجام گیرد، خنثی شود. رییسجمهوری با اشاره به بررسی برخی لوایح در دولت که دارای ویژگیها و اهمیت فوقالعادهای هستند، اظهار داشت: امروز در دولت لایحه جامع انتخابات به تصویب رسید و در هفته آینده تقدیم مجلس خواهد شد. روحانی با اشاره به اینکه «به همین دلیل است که وقتی به مردمی که ساعتهای طولانی در صفها ایستادند، اعلام میکنیم رأیگیری در ساعت 12 شب به پایان میرسد، آنها ناراحت میشوند و احساس میکنند وظیفهای سنگین را نتوانستند به انجام برسانند»، گفت: حوزههای انتخابیه به لحاظ سرعت در دریافت آراء از مردم دچار کندیهایی هستند اما نباید تاوان آن را مردم بدهند؛ همانطور که در انتخابات اخیر ریاستجمهوری 2 تا 3 میلیون نفر از مردم نتوانستند رأی خود را بدهند در حالی که برخی از آنها بیش از 3 ساعت در صف ایستاده بودند و این نشان میدهد که حضور در انتخابات برای مردم اهمیت دارد. او با اشاره به اینکه مردم همواره نسبت به انتخابات امیدوار هستند و اگر از نهاد یا فردی گلایهمند هستند، امید دارند که چند سال دیگر فردی بهتر را برمیگزینند، گفت: در لایحهای که دولت تقدیم مجلس خواهد کرد، نکات بسیار مهمی در راستای انتخابات و چگونگی برگزاری آن لحاظ شده است.
یکی از مشکلات این است که گاهی اجرا بخواهد در کار نظارت دخالت کند یا نظارت قصد دخالت در کار اجرا را داشته باشد که در این لایحه به خوبی پیشبینی شده است. روحانی افزود: در این لایحه نقش احزاب پررنگ شده است و اگر همینطور که هست به تصویب برسد، آنها میتوانند در انتخابات حضوری چشمگیر داشته باشند و در برخی از مناطق مردم میتوانند به لیست احزاب رأی بدهند. او افزود: خوشحالیم که این لایحه پس از ماهها و سالها تلاش و دقتی که انجام گرفته، امروز آماده شده و تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود.