اخبار کشاورزی
آمادگی برای توسعه کشاورزی شهری
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: آمادهایم در تعامل با وزارت جهاد کشاورزی و مراکز تحقیقاتی زمینه لازم برای توسعه اصولی و علمی کشاورزی شهری را با لحاظ کردن حساسیتها و پیوستهای خاص آن از سوی شهرداریها فراهم کنیم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، مهدی جمالینژاد با بیان اینکه کشاورزی شهری در کاهش آلودگیهای محیطی تاثیر زیادی دارد، افزود: کشاورزی شهری علاوه بر ارتقای سلامت روحی و جسمی شهروندان در توسعه اقتصاد خانوادههای ساکن شهر هم تاثیر دارد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی شهری توانسته است باعث فعالیت و سرزندگی افراد معلول، کم توان، مسن و بازنشسته ساکن شهرها شود، گفت: کودکان و خردسالان نیز در فضاهای ناشی از کشاورزی شهری علاوه بر بازی با برخی ابعاد طبیعت هم آشنا شده و آنها را کشف میکنند که در بروز خلاقیتهای آنان تاثیر مناسبی دارد. رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اینکه توجه به کشاورزی در شهر اکنون علاوه بر صاحب نظران حوزه کشاورزی و باغداری مورد توجه پژوهشگران و برنامهریزان حوزه مدیریت شهری و شهرداریهای برخی کشورها هم قرار گرفته است، افزود: با توجه به اینکه در برخی استانهای کشور کشاورزی از عوامل اصلی تولید درآمد مردم است و در حاشیه برخی شهرهای بزرگ هم فعالیتهای کشاورزی و باغداری به صورت حرفهای انجام میشود، ابعاد مختلف این موضوع باید در کانون توجه شهرداریها و شوراهای این استانها قرار گیرد. جمالینژاد با بیان اینکه کشاورزی شهری نه تنها محصولات تازه و مغذی را برای مصرفکنندگان شهری فراهم میکند، بلکه میتواند تعدادی از شهروندان جویای کار را نیز مشغول کار کند، اضافه کرد: توسعه این حوزه نیازمند اتخاذ سیاستهای مناسبی از سوی دولت و شهرداریها است.
130 هزار هکتار زمین زیرپوشش آبیاری نوین
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: سامانه آبیاری نوین در 130 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی کشور در حال اجر است. علیمراد اکبری در بازدید از «طرح احیا و توسعه سامانه نوین آبیاری مزرعه فورخورج در بندرعباس به ایرنا اظهار داشت: از سال 92 تاکنون، بیش از 800 هزار هکتار زمین کشاورزی مجهز به سامانه نوین آبیاری شده در حالی که تا قبل از سال 92، حدود یک میلیون و 300 هزار هکتار از اراضی به این سامانه مجهز شده بود. وی افزود: رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در حوزه آب در مرحله اول اجرای سیستمهای آبیاری میکرو و در مراحل بعد سیستمهای کلاسیک و سایر سیستمهای کم فشار است. معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: پارسال 280 هزار هکتار از زمین کشاورزی کشور به سامانه آبیاری نوین با رویکرد آبیاری میکرو تجهیز شدند. اکبری ادامه داد: سالانه ظرفیت اجرای 400 هزار هکتار سامانه آبیاری تحت فشار در صورت تامین اعتبار در کشور وجود دارد که این مهم نقش مهمی در کاهش و صرفهجویی مصرف آب کشاورزی به همراه دارد. معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: اقدامهای بسیار خوب و کارسازی در حوزههای مرتبط با آب در دولت تدبیر و امید با توجه به خشکسالیهای اخیر در مناطق مختلف کشور انجام شده است.
واردات ۱۵۰ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری
معاون وزیر جهاد کشاورزی، با بیان اینکه سرانه مصرف پروتئین حیوانی هر ایرانی ۳۶ گرم است، گفت: پیش بینی میشود در سال جاری، حدود ۱۵۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شود. به گزارش مهر، مرتضی رضایی در جریان بازدید از مراکز اصلاح نژاد دامهای کوچک اظهار داشت: میزان تولید شیر در کشور بر اساس آمار فائو در سال ۵۷، دو میلیون و ۶۲۰ هزار تن بوده که این عدد در سال ۹۷ به بیش از ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده و به عبارتی ۴.۱ برابر شده است؛ همچنین تولید گوشت مرغ از ۱۶۰هزار تن در سال ۵۷ به حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده است. وی با بیان اینکه تولید گوشت قرمز نیز از ۳۹۷ هزار تن در سال ۵۷ به ۸۶۰ هزار تن در حال حاضر رسیده است، تصریح کرد: تولید تخم مرغ نیز، از ۱۶۰ هزار تن به ۹۰۰ هزار تن رسیده و افزایش ۵.۶ برابری داشته است. رضایی اضافه کرد: در حال حاضر سرانه مصرف شیر در کشور ۱۱۵ کیلوگرم، گوشت قرمز ۱۲ کیلو گرم، مرغ ۲۹ کیلوگرم، عسل یک کیلوگرم و تخم مرغ ۱۱ کیلوگرم است. او با بیان اینکه پیشبینی میشود در سال جاری، حدود ۱۵۰ هزار تن واردات گوشت قرمز به کشور داشته باشیم، افزود: سرانه مصرف روزانه پروتئین حیوانی برای هر ایرانی با احتساب محصولات شیلاتی و گوشت وارداتی، ۳۶ گرم و بدون در نظر گرفتن محصولات شیلاتی، ۲۹.۵ گرم است. او با بیان اینکه در سال ۹۷ مجموعا ۵۳ واحد پرورش دام سبک با ظرفیت ۳۳۰ هزار رأس مشغول به کار بوده است، یادآور شد: امسال ۶۰ واحد جدید برای دام سنگین با ظرفیت ۱۱۰ هزار رأس در کشور ایجاد شده است. رضایی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ تعداد دامهایی که تحت پوشش مدیریت اصلاح نژادی قرار گرفتهاند، ۵۰ هزار رأس بوده است، تصریح کرد: این رقم در سال ۱۴۰۰ به حدود ۳۴۰ هزار رأس افزایش مییابد که به این ترتیب، ۴۶۰ هزار تن شیر و ۲۰ هزار تن گوشت قرمز با منشأ بز به تولیدات کشور افزوده میشود. وی افزود: همچنین در سال ۹۷ نیز، ۶۰ هزار رأس گوسفند تحت پوشش اصلاح نژادی قرار گرفته است که این رقم در سال ۱۴۰۰، به ۸۰۰ هزار رأس میرسد و در نتیجه آن، ۸۰۰ هزار تن گوشت و ۲۵۰ هزار تن شیر با منشأ گوسفند در کشور تولید میشود.