موبایلهای آینده نیاز به باتری ندارند
ایندپندنت|
دستگاهی به ضخامت چند اتم از مواد نیمه رسانا ابداع شده که میتواند سیگنالهای وای فای را به الکتریسیته تبدیل کند. با توسعه این فناوری موبایل و لپ تاپهای آینده نیاز به باتری ندارند. دانشمندان با کشفی جدید میتوانند سیگنالهای رادیویی را به برق تبدیل کنند.
این کشف سبب میشود موبایلها و دستگاههای مختلف نیازی به باتری نداشته باشند و البته این روشی کاملا نوین برای استفاده از فناوریهای هوشمند است. محققان امریکایی یک دستگاه آنتن یکسو ساز (rectenna) از ماده نیمه رسانا ساختهاند که ضخامت آن فقط چند اتم است. سیگنالهای وای فای به وسیله یک آنتن یکپارچه دریافت و به جریان DC تبدیل میشود که مناسب مدارهای الکترونیکی است.
این دستگاه را میتوان برای تولید موبایل، لپتاپ، دستگاههای پزشکی و فناوریهای پوشیدنی استفاده کرد که نیازی به باتری ندارند. با توجه به انعطافپذیری دستگاه میتوان آن را طوری ساخت که محوطه بزرگی را پوشش دهد. به گفته محققان، این دستگاه میتواند نقش مهمی در آینده دستگاههای هوشمند الکترونیکی داشته باشد.
پروفسور «توماس پالاسیوس» از MITمی گوید: اگر بتوان سیستمهای الکترونیکی ساخت که دور یک پل پیچیده میشوند یا یک بزرگراه یا دیوارهای محل کار را بطور کامل میپوشانند، در این صورت چگونه باید برای این دستگاههای الکترونیکی انرژی فراهم کرد؟ ما روشی نوین برای برق رسانی به سیستمهای الکترونیکی آینده داریم و برای این منظور از انرژی وای فای استفاده میکنیم زیرا به راحتی با مناطق گسترده یکپارچه میشود و به این ترتیب میتوان تمام محیط اطراف را هوشمند کرد.
در آزمایشهای انجام شده این دستگاه هنگامی که در معرض سیگنالهای وای فای معمولی قرار گرفت، حدود ۴۰ میکرووات برق تولید کرد. این میزان برق برای روشن کردن نمایشگر موبایل یا فعال کردن تراشه سیلیکونی کافی است.