ایرانشهر

۱۳۹۷/۱۱/۱۶ - ۰۰:۰۴:۵۰
کد خبر: ۱۳۹۱۸۵

     فیش حقوقی مدیران شهری منتشر می‌شود

رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند گفت: سوابق تحصیلی، شغلی و همچنین حقوق و دریافتی‌های مدیران شهرداری در وب‌سایت شفاف منتشر می‌شود. به گزارش مهر بهاره آروین با اشاره به جلسه کمیته شفافیت در خصوص بررسی حسن اجرای مصوبه «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران» گفت: دو قسمت از این مصوبه مورد بحث قرار گرفت و مقرر شد به زودی حقوق و دریافتی‌های مدیران و سوابق شغلی‌ و تحصیلی‌شان در وب سایت شفاف منتشر شود. همچنین گزارشی از سفرهای خارجی کارکنان شهرداری نیز آماده شده که این گزارش نیز به زودی در وب‌سایت شفاف بارگذاری می‌شود. وی ادامه داد: این مصوبه احکامی در حوزه ممنوعیت‌ها و شفافیت‌ها داشت که انتشار عمومی اطلاعات برای ایجاد شفافیت در این جلسه دنبال شد. رصد تخلفات احتمالی و گزارش‌گری تخلف که در دیگر مواد این مصوبه دیده شده، در جلسه‌ای که با سازمان بازرسی شهرداری و اداره کل حقوقی برگزار خواهیم کرد پیگیری خواهد شد. رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند همچنین از رونمایی تالار واحد آگهی‌های مزایده و مناقصه خبر داد و افزود: به زودی تمامی آگهی‌های مزایده و مناقصه در سطح شهرداری تهران در یک صفحه واحد  روی وب‌سایت شهرداری تهران اعلام عمومی می‌شود. آروین انتشار پژوهش‌هایی که توسط شهرداری انجام می‌شود را از دیگر بخش‌هایی عنوان کرد که به زودی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.به گفته وی، برای جلوگیری از تکرار پژوهش‌ها و دسترسی عمومی به نتایج آنها، تمامی پژوهش‌های انجام شده در واحدهای مختلف شهرداری، روی وب‌سایت شفاف منتشر می‌شود اما به دلیل حجم بالای پژوهش‌ها، به دنبال ایجاد فضا برای انتشار آنها هستیم.

   شناسایی و توقف پروژه‌های مخرب محیط‌زیست شهری

عضو شورای شهر تهران گفت: باید فهرست پروژه‌های کلان عمرانی مرور شود و از ادامه کار پروژه‌هایی که برمحیط زیست شهر تهران اثرات مخرب دارد، جلوگیری شده و مانع تخصیص اعتبار و بودجه به آنها شد. به گزارش ایلنا، سید آرش حسینی میلانی بر ضرورت اجرای مصوبات شورای شهر تهران مبنی بر الزام مطالعات ارزیابی محیط زیستی در پروژه‌های کلان عمرانی از سوی شهرداری تهران تاکید کرد و از مدیرکل اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران خواست گزارشی از اقدامات انجام شده، وضعیت کنونی مطالعات ارزیابی محیط زیستی در مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران و بودجه این اداره کل در سال آینده ارایه دهد. وی با اشاره به برنامه سوم توسعه شهر تهران تصریح کرد: دو ماده در برنامه سوم شهر تهران درخصوص ارزیابی مطالعات محیط زیستی وجود دارد که اجرای آنها نیازمند این است که نقشه‌راه آن تدارک دیده شود و جنبه‌ها و الزامات قانونی، فنی، فرهنگی و اجتماعی و... دیده شوند. سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با تاکید بر تسریع در تدوین دستورالعمل کمیته غربالگری مطالعات ارزیابی محیط زیستی اظهار کرد: محیط زیست شهر تهران مظلوم است. تهران مرکز تجمع کانون‌های قدرتمند مالی، خدماتی مختلف است و صاحبان قدرت در آن حضور دارند و تضاد و تزاحم منافع میان قدرت‌ها موجب کاهش سرعت اقدامات برای حفظ و صیانت از محیط زیست می‌شود. حسینی میلانی نقطه شروع انجام مطالعات ارزیابی زیست محیطی را در جهان، براساس خواست مردم دانست و گفت: در ایران شکل‌گیری مطالعات ارزیابی محیط زیستی از بالا به پایین بوده و انجام آن از زمان دولت اصلاحات الزامی شد اما با این وجود، کانون‌های قدرت عمرانی و اقتصادی خود را ملزم به اجرای آن نمی‌دانستند. وی از لزوم برگزاری دوره‌های آموزشی برای انجام مطالعات زیست محیطی برای شورایاران طی سال آینده خبر داد و بیان کرد: برای پیگیری‌ و مطالبه مطالعات ارزیابی زیست محیطی باید آموزش‌های لازم به شورایاری‌ها در دستورکار اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران قرار بگیرد تا در سال آینده، دبیران و اعضای کارگروه محیط زیست شورایاری‌های در کارگاه‌های تخصصی آموزش‌های لازم را فرابگیرند.

     دریافت عوارض و اخذ هزینه به ازای خدمات شهری دو شاهراه برای تامین منابع مالی

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: دریافت عوارض و اخذ هزینه به ‌ازای خدمات شهری، دو شاهراه اساسی برای تامین منابع مالی شهرداری تهران است و اگر این راه‌ها را مسدود کنیم، شهرداری مجبور می‌شود به راه‌های خلاف روی بیاورد. مرتضی الویری، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران درباره عوارضی که شهرداری تهران به دلایل مختلف از مردم دریافت می‌کند، گفت: ما می‌دانیم که وضع مردم خوب نیست، اما آنان هم حتما تمایل ندارند، زباله‌هایشان جلوی درب منازلشان بماند.یا باید تراکم‌فروشی کنیم که در این صورت شرایط زندگی در شهر مشکل می‌شود و روش غلطی است؛ چراکه ما به گذشتگان هم انتقاد می‌کنیم که چرا در کوچه‌های باریک ۶ متری مجوز بلندمرتبه‌سازی را داده‌اند، یا باید از مردم عوارض دریافت کنیم که این راه صحیح است. وی با بیان اینکه البته کاهش هزینه‌های شهرداری هم در کنار درآمدزایی حایز اهمیت است، عنوان کرد: کار کاهش هزینه‌ها به خوبی انجام شده و به عنوان مثال در طول یک سال و نیم اخیر که شورای پنجم شروع به کار کرده، نیروها و پرسنل شهرداری را تا ۲ هزار نفر کاهش داده است. این روند کاهشی را ادامه خواهیم داد و این در حالی است که در سنوات دیگر این روند افزایشی بود. الویری افزود: فروش املاکی که در اختیار غیر است نیز جزو برنامه‌های ماست، اما این درآمدی پایدار به حساب نمی‌آید، چراکه این املاک و درآمد حاصل از آنها به هر حال روزی تمام می‌شود. بیش از ۲۰ درصد، اجازه افزایش عوارض در هیچ زمینه‌ای را نداریم. الان نرخ تورم بدون تردید بالای ۳۰ درصد است. بنابراین اگر نرخ عوارض را ۲۰ درصد افزایش دهیم، هنوز جبزان نرخ تورم را هم نکرده‌ایم.