کسبه تمایلی برای حضور در نمایشگاه بهاره ندارند

۱۳۹۷/۱۱/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۹۵۴۰
کسبه تمایلی برای حضور در نمایشگاه بهاره ندارند

چندی پیش بود که فرمانداری تهران اعلام کرد که باوجود اطلاع‌رسانی قبلی مبنی بر برگزاری نمایشگاه‌های بهاره در 5 نقطه تهران، اتاق اصناف تهران مخالف برگزاری این نمایشگاه است؛ درصورتی که مسوولان این نهاد پیش‌تر در جلسات هماهنگی مخالفتی نداشته‌اند. به همین ترتیب برای تصمیم‌گیری درباره برگزار شدن یا نشدن نمایشگاه بهاره این موضوع به استانداری تهران ارجاع شد.

حال اما رییس اتاق اصناف تهران مدعی است که فعالان بازار به علت «کمبود درآمد» تمایل چندانی برای پیگیری اخذ غرفه در نمایشگاه بهاره پایتخت ندارند و اکثر اتحادیه‌ها و اصناف نیز مخالف برگزاری این نمایشگاه در پایان سال جاری هستند. قاسم نوده فراهانی در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: در سال جاری وضعیت برگزاری نمایشگاه‌های بهاره متفاوت با سال‌های گذشته است که دلیل آن به مواجه شدن بازار با دوران رکود و نیز کاهش کسب و کار و درآمد اصناف برمی‌گردد. او افزود: هر سال اتحادیه‌ها برای برگزاری نمایشگاه و نیز فعالان بازار برای اخذ غرفه به اتاق اصناف مراجعه می‌کردند اما امسال تاکنون به دلیل بالا بودن هزینه‌ها شاهد هیچ مراجعه‌کننده‌ای برای کسب غرفه به اتاق اصناف نبوده‌ایم و درخواستی هم نسبت به برگزاری نمایشگاه‌ها وجود نداشته است.

نوده فراهانی تاکید کرد: به دنبال آن هستیم امسال در صورت موافقت استاندار تهران، نمایشگاه بهاره برگزار نشود و فروش فوق‌العاده و حراج فصلی را جایگزین برقراری نمایشگاه کنیم. او توضیح داد: یکی از موارد حائز اهمیت در برگزاری نمایشگاه‌ها بحث عرضه کالاهای اساسی در نمایشگاه‌ها و نیز مراجعه 100 هزار مشتری برای تامین کالاهای اساسی مربوط به ایام نوروز در این نمایشگاه است.

رییس اتاق اصناف تهران گفت: در سال جاری تصمیم گرفته‌ایم به جای برگزاری نمایشگاه‌ها از فروش فوق‌العاده در واحدهای صنفی و نیز فروشگاه‌های زنجیره‌ای استفاده کنیم و بهتر است به جای عرضه کالاها در نمایشگاه، در واحدهای صنفی به شکل فروش فوق‌العاده عرضه شوند تا مردم راحت‌تر بتوانند نیاز خود را برآورده کنند. او هزینه‌های برگزاری نمایشگاه‌های بهاره را «هنگفت» خواند و افزود: غرفه‌دار برای جبران هزینه‌های بالای اجاره غرفه مجبور می‌شود از طریق بالا بردن قیمت‌ها نسبت به جبران هزینه‌ها اقدام کند. نوده فراهانی ادامه داد: سال‌هاست به دنبال آن بودیم تا طبق قانون نظام صنفی، فروش فوق‌العاده جایگزین برگزاری نمایشگاه‌ها شود. نوده فراهانی در پاسخ به سخنان معاون برنامه‌ریزی فرماندار تهران مبنی بر موافقت اولیه اتاق اصناف با برگزاری نمایشگاه بهاره گفت: ابتدا به امید اینکه اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی مثل سال‌های گذشته از برگزاری نمایشگاه‌ها استقبال می‌کنند با برگزاری نمایشگاه موافقت کردیم اما طی چند روز اخیر هر چه منتظر ماندیم دیدیم مراجعه‌کننده‌ای برای اخذ غرفه به اتاق اصناف مراجعه نکرده است.

  لیست ارزبگیران را به ما نمی‌دهند

قاسم نوده‌فراهانی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد دریافت ارز دولتی، گفت: بارها درخواست کردیم لیست ارزبگیران دولتی را به ما بدهند تا علاوه بر نظارت بر واردات این تجهیزات، بر عرضه و قیمت آن در بازار نیز نظارت کنیم ولی هیچ لیستی به ما داده نشد. او که سمت ریاست اتحادیه تهیه و توزیع‌کنندگان تجهیزات، لوازم پزشکی و آزمایشگاهی را نیز بر عهده دارد، با انتقاد از رویه گذشته وزارت بهداشت اظهار کرد: ما به عنوان اتحادیه تهیه و توزیع‌کنندگان تجهیزات، لوازم پزشکی و آزمایشگاهی، بارها از مسوولان درخواست کردیم لیست ارزبگیران دولتی را در اختیار ما قرار دهند تا علاوه بر تنویر افکار عمومی برای فعالان در این بخش، این اتحادیه بتواند هم بر واردات تجهیزات و لوازم پزشکی با قیمت دولتی و قیمت عرضه این تجهیزات پزشکی در بازار که با ارز 4200 تومانی وارد کشور شده، نظارت کند ولی متاسفانه تا این لحظه مسوولان حاضر نشده‌اند این لیست را در اختیار ما قرار دهند و هیچ لیستی از کسانی که ارز دولتی برای واردات تجهیزات پزشکی اخذ کرده‌اند به ما داده نشده است.

رییس اتحادیه تهیه و توزیع‌کنندگان تجهیزات، لوازم پزشکی و آزمایشگاهی گفت: متاسفانه مجوز واردات تجهیزات پزشکی تنها به افراد معدودی داده می‌شود و این انتظار وجود دارد که با باز‌تر شدن فضا و روان‌تر شدن همکاری‌ها، همه برای حل مشکلات فعلی در حوزه تجهیزات پزشکی مشارکت داشته باشند.

او گفت: ما در این بخش با معضل ضعف مدیریت مواجه هستیم و امیدواریم با حضور وزیر جدید در وزارت بهداشت، مشکلات موجود در بخش دارو و تجهیزات پزشکی مرتفع شود. به گفته نوده‌فراهانی گرچه بخشی از تجهیزات پزشکی و لوازم آزمایشگاهی، در داخل تولید می‌شوند ولی این تولیدات کفاف نیاز داخلی را نمی‌دهد و جوابگوی مصرف‌کنندگان نیست.

به گزارش تسنیم، عدم انتشار لیست ارزبگیران دولتی در حوزه تجهیزات پزشکی در حالی است که 7 ماه پیش، وزیر بهداشت سابق، 23 تیر ماه امسال اعلام کرده بود که بر اساس دستور رییس‌جمهوری، از بانک مرکزی لیست شرکت‌ها و میزان اختصاص ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی را خواسته‌ایم تا به بیمارستان‌ها و رسانه‌ها اعلام کنیم و علاوه بر آن، بیمارستان‌ها هم بدانند که برای چه اقلامی، ارز 4200 تومانی در اختیار واردکننده یا تولیدکننده قرار گرفته است.