اخبار

۱۳۹۷/۱۱/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۹۶۲۴

ذخیره‌سازی میوه شب عید انجام شده است

رییس اتحادیه دارندگان کالاهای تجارتی و سردخانه‌ها گفت: ذخیره‌سازی پرتقال، موز و سیب درختی برای ایام عید سال نو انجام شده است.

مهدی کشاورزی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با آخرین وضعیت سردخانه‌های تهران و نگهداری میوه‌های مورد نیاز در ایام عید سال نو، اظهار کرد: در حال حاضر سردخانه‌ها با ظرفیت کامل پرتقال، موز و سیب درختی شب سال نو را دریافت و ذخیره‌سازی کرده‌اند و این در حالی است که به دلیل کمبود در عرضه نارنگی، این محصول برای عرضه در ایام عید سال آینده در سردخانه‌ها ذخیره‌سازی نشده است.

کشاورزی یادآور شد: در ماه‌های اخیر با توجه به سرمازدگی باغ های نارنگی و تقاضای قابل توجه بازارهای هدف، قیمت این محصول روند صعودی به خود گرفته و عرضه آن با کاهش روبرو شده است.

رییس اتحادیه دارندگان کالاهای تجارتی و سردخانه‌ها با اشاره به شرایط ایجاد شده در زمان نوسانات شدید نرخ دلار، خاطرنشان کرد: در حال حاضر که میزان نوسان نرخ دلار کاهش یافته و شرایط آرامی بر اقتصاد حاکم است، میزان عرضه و تقاضا روند آرامی را در پیش گرفته و دارندگان بار و محصول به نرخ روز و به لحظه کالاهای خود را در بازار عرضه می‌کنند و افراد به دنبال احتکار کالا نیستند.

تزریق ۱۳۰۰ میلیارد تومان

 به صنعت دارو

مهرماه سال جاری، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور در مراسمی که به مناسبت بیست‌ودومین سالروز ملی صادرات برگزار شده بود، از موافقت رهبری با اختصاص ۵۰۰ میلیون یورو از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به‌منظور پرداخت مطالبات دارویی خبر داد. درحالی که قرار بود این مبلغ تا آخر آبان ماه امسال به صنعت داروسازی تزریق شود، اما تأخیر در پرداخت این مبلغ موجب شد تا صنعت داروسازی گرفتار پیچ‌وخم تأمین نقدینگی شود. پیش‌ازاین احمد شیبانی رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران تأکید کرده بود سازوکار مشخصی جهت هزینه کرد این مبلغ مشخص نشده است و تأمین مالی شرکت‌های داروسازی اصلاً وضعیت خوبی ندارد و اگر قرار باشد این روند ادامه‌دار باشد، مشخص نیست سال آینده چند شرکت تولیدکننده داروسازی بتوانند سرپا بمانند.

مرتضی خیرآبادی دیگر عضو هیات‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران تأکید داشت دولت باید در شیوه تزریق تأمین نقدینگی به صنایع داروسازی کشور تجدیدنظر کند. به اعتقاد این فعال صنعت داروسازی، اینکه چه بودجه‌ای به‌منظور جبران نقدینگی به صنایع داروسازی قرار است اختصاص پیدا کند، چندان اهمیتی ندارد. بلکه مهم این است که نظارت دقیقی بر روند و روش عرضه صورت گیرد تا کارخانجات داروسازی منتفع نهایی باشند؛ به گفته خیرآبادی، روش تأمین نقدینگی صنعت داروسازی به شیوه فعلی دارای ایرادات فراوانی است و باید راهکار اساسی برای حل آن اندیشیده شود تا پولی که به سازمان بیمه سلامت تخصیص می‌یابد، بدون مشکلی به کارخانجات داروسازی تزریق شود و فعالان صنعت داروسازی بتوانند ارز و مواد اولیه موردنیاز خود را تأمین کنند. حال باگذشت بیش از 3 ماه، رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران صبح امروز در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر از پرداخت بخشی از بودجه در نظر گرفته‌شده از محل صندوق توسعه مالی به صنعت داروسازی خبر می‌دهد. شیبانی تأکید دارد تغییر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حضور سعید نمکی به عنوان سکان‌دار نظام سلامت، دلیل اصلی این پرداخت‌ها بوده است.

اسپانیا چطور بزرگ‌ترین صادرکننده زعفران شد

عضو هیات‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان گفت: اسپانیا زعفران ایران را به صورت فله خریداری و پس از بسته‌بندی دوباره، آن را به عنوان «زعفران اسپانیایی» صادر می‌کند. به همین دلیل این کشور به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده زعفران جهان شناخته می‌شود.

فرزاد سحرخیز در گفت‌وگو با ایرنا افزود: امارات نیز زعفران ایرانی را به صورت روزانه و هفتگی توسط دلالان و تجار غیرحرفه‌ای خریداری می‌کند و پس از مخلوط کردن با برخی ناخالصی‌ها، به صورت عمده با بسته ‌بندی‌های ایرانی و حتی با علامت استاندارد ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس، آفریقا و چین می‌فروشد.

وی یادآور شد: پس از اسپانیا و امارات، چین بزرگ‌ترین خریدار زعفران فله ایرانی است، همچنین افغانستان از دیگر مشتریان زعفران فله ایرانی به شمار می‌رود که به عنوان رقیب آینده ایران تلقی می‌شود؛ بطوری که با خرید زعفران از ایران و فروش آن به عنوان «زعفران افغان»، تجارت این محصول را در جهان آغاز کرده است.

او، عربستان و قطر را نیز جزو خریداران عمده زعفران بسته‌بندی ایران برشمرد و گفت: مردم کشورهای عربی به دلیل رفت و آمد زیاد به ایران با کیفیت زعفران ایرانی آشنا شده‌اند و تمایل خریدشان به این محصول به نسبت زعفران اسپانیایی روز به روز بیشتر می‌شود.

وی افزود: با بررسی آمار صادرات زعفران مشاهده می‌شود فقط پنج درصد از کل زعفران صادراتی کشور به بسته بندی‌های زیر 10 گرم ویژه مصرف‌کنندگان نهایی و مراکز خرده‌فروشی اختصاص دارد و 95 درصد باقیمانده، در بسته‌های بالای 10 گرم و بطور عمده (نیم و یک کیلوگرمی) صادر می‌شود.