کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۷/۱۲/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۰۳۵۰

پیش‌بینی آینده رشدیابنده LNG

ایسنا| تجارت گاز طبیعی مایع (LNG) جهانی امسال با افزایش عرضه تاسیسات جدید به اروپا و امریکا، ۱۱ درصد رشد کرده و به ۳۵۴ میلیون تن بالغ خواهد شد.شرکت رویال داچ شل در گزارش LNG سالانه خود اعلام کرد تجارت LNG جهان در سال گذشته ۲۷ میلیون تن رشد کرد و رشد تقاضای چین، در ۱۶ میلیون تن از این حجم جدید سهیم بود.

شل که بزرگ‌ترین خریدار و فروشنده LNG در جهان است، انتظار دارد تقاضا برای این سوخت در سال آینده به ۳۸۴ میلیون تن بالغ شود که منعکس‌کننده رونق این صنعت با گشایش تأسیسات تولید جدید در استرالیا، امریکا و روسیه و افزایش واردات از سوی کشورهای دیگر است.با این حال به دلیل پیشرفت نامنظم توسعه تأسیسات LNG و گازی‌سازی پایانه‌های واردات از سوی دیگر، بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند بازار جهانی LNG امسال یا سال آینده دچار اشباع عرضه شود.اما اکثر کارشناسان پیش بینی می‌کنند در اواسط دهه ۲۰۲۰ کمبود عرضه ایجاد شود زیرا تأسیسات کافی برنامه‌ریزی، فاینانس یا ساخته نشده‌اند.

بر اساس گزارش رویترز، شرکت شل اعلام کرد حجم تجارت محموله تک در سال ۲۰۱۸ به ۱۴۰۰ محموله بالغ شد که نزدیک به ۳۰ درصد از کل بازار جهانی در مقایسه با ۲۵ درصد در سال ۲۰۱۷ بود.

اتصال برق ایران،روسیه و  آذربایجان

ایرنا| معاون وزیر انرژی روسیه گفت: مذاکرات در سطح کارشناسی برای اتصال شبکه‌های انرژی برق روسیه به دو کشور جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد. 'آناتولی یانووسکی' در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری 'ترند' افزود: در حال حاضر کارشناسان سه کشور شرایط فنی این اتصال را بررسی می‌کنند . وی افزود: بر اساس این مذاکرات میزان بهره وری اقتصادی این طرح و تصمیم درباره راه‌اندازی آن اتخاذ می‌شود . یانووسکی ابراز عقیده کرد که ایجاد دالان انرژی میان روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران به هر سه کشور برای تامین نیروی برق در دوره‌های کمبود کمک خواهد کرد . ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان سال گذشته میلادی گروه کاری برای بررسی اتصال شبکه‌های انرژی برق سه کشور را ایجاد کردند . این گروه کاری متشکل از 18 نفر از جمله 6 کارشناس از هر کشور است و قرار است طرح توجیه اقتصادی و فنی اتصال شبکه‌های انرژی برق جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه را تهیه کند ایران و جمهوری آذربایجان در سال 2015 میلادی تفاهم نامه تبادل انرژی برق میان دو کشور را امضا کردند