جذب یک میلیارد دلاری سرمایه خارجی برای تهران
نعمتالله ترکی درباره ابلاغ اسناد توسعهای استان و عملکرد یکساله سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در حال برگزاری است، اظهار کرد: نظام برنامهریزی ما در صورتی موفق خواهد بود که با نگاه به آینده باشد و بر همین اساس نقش راهی با نگاه میان مدت در سال آینده و نگاه بلندمدت تا سال ۱۴۰۰ تهیه شده است. یکی از این برنامهها و اقدامات سال جاری سازمان برنامه و بودجه استان تهران، تهیه سند آمایش استان تهران بود که رونمایی شد و مبنای آن ابلاغ برای دستگاههای اجرایی بود. بخش مهمی از مشکلات در استان به دلیل نبود سند آمایش بود که این سند دو بحث استقرار و خدمت به جمعیت را مد نظر دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، ادامه داد: طی چند سال اخیر در استان تهران افزایش جمعیت داشتیم که سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در استان تهران بود و تراکم جمعیت فعلی ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر در برخی محلات میرسد که در سایر استانها ۴۵ نفر است. جمعیت شهرستانهای پیرامونی در دهه گذشته دوبرابر افزایش یافته و ۶ میلیون نفر شهرستانهای اطراف تراکم جمعیت دارند. این سند آمایش به ما کمک میکند تا با این سند تکلیف دستگاهها برای استقرار جمعیت، ساماندهی، حریم، محدوده شهرها و ... مشخص شود زیرا نبود این سند ضعف بزرگی بود. رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، ادامه داد: براساس آماری که در زمینه منابع طبیعی وجود دارد، حدود ۹۰ درصد منابع طبیعی در تهران تعیین تکلیف شده و ۱۰ درصد باقی مانده تا پایان ۹۸ نیز تعیین تکلیف خواهد شد تا زمینهای دولت رسما به نام دولت سند زده شود. از سال ۹۸ کلیه دستگاههای اجرایی براساس یک نرم افزار مکان محور نظارت میشوند تا اگر خلاف قانون اقدام شده باشد، برخورد لازم صورت گیرد. وی با اشاره به اینکه، در سال جاری بحث تهیه و تدوین سند توسعه استان تهران همگام با برنامه ششم انجام شد، گفت: ۱۶ شهرستان تهران دارای نقشه راهی برای آینده هستند تا از پراکندگی کارهای دستگاههای اجرایی و متولیان امر جلوگیری شود. سند رونمایی شد و ۱۶ شهرستان در حال دریافت اسناد مربوط به خود هستند. درخواست ما از دستگاههای نظارتی اجرای برنامهها همکام با این سند بود. دیگر اقدام مهم در سازمان برنامه و بوجه استان تهران، بودجهریزی بر مبنای عملکرد بود زیرا سند آمایش، سند توسعه و در مرحله آخر منابع تعریف شده برای اجرای این برنامهها لازم بود. تمامی اعتبارها بر مبنای برنامه و نقشه راه تعیین شده اختصاص و پرداخت خواهد شد که امید داریم سال آینده اجرایی شود.
ترکی درباره خدمت رسانی دستگاههای مختلف، گفت: ۸۸۰ خدمت برای دستگاههای اجرایی تعریف شد و دستگاههای احرایی باید عملکرد خود را طبق این برنامه شفاف اعلام کنند تا براساس آن ارزیابی بازم انجام شود و بودجه تخصیص یافته براساس این خدمات است. رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، سند کاهش آسیبهای اجتماعی را سومین سند عنوان کرد و افزود: برای اولینبار رسیدگی به آسیبهای اجتماعی از متکدیان و معتادان گرفته تا سایر مشکلات در استان تهران شکل گرفته که اجرای این سند بهطور حتم به کاهش این مشکلات کمکخواهد کرد. ۴۵ دستگاه اجرایی در استان تهران ملزم به رسیدگی به این مشکلات شدند تا این برنامه طبق زمانبندی حرکت و کاهش این آسیبها را داشته باشیم. محوریت اجرایی این سند سازمان بهزیستی به کمک مراکز علمی، دانشگاهها و سایر سازمانهای ذی ربط است. ترکی بر اهمیت بهبود برنامه توسعه منابع انسانی تاکید کرد و ادامه داد: باید برای اجرای اسناد ذکر شده، سند توسعه منابع انسانی نیز اجرایی شود زیرا ساختار استخدامی و منابع انسانی فعلی در استان با کمبودهایی همراه است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، درباره حمل و نقل حومه، گفت: ۶۵ تا ۷۵ درصد ترافیک تهران از شهرستانهای پیرامونی به تهران است. ۲ تا ۳ میلیون نفر تردد وجود دارد که اثرگذاری قابل توجهی هم داشته است. ترکی درباره حمل و نقل خودرویی نیز توضیح داد: برای نوسازی ناوگان در تهران ۱۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال جاری پرداخت شده و ۱۵۰۰ میلیارد تومان سهم دولت نیز از طریق یارانه پرداخت شده است. رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران با اشاره به اینکه ۱۵۰ هزار واحد صنفی بدون مجوز وجود دارد، تصریح کرد: علاوه بر این موضوع برای دست فروشان نیز در قالب یک برنامه مدون جانمایی میکنیم. شهرداریها در شهرستانها مکانهایی را ایجاد خواهند کرد تا مکان مناسبی باشد از ۱۶ شهرستان در ۹ شهرستان شهرداریها این کار را انجام دادهاند که برخی از این مکانها فصلی و برخی دایمی هستند.برای شهر تهران نیز مصوبه شهرداری به منظور جانمایی انجام شده است.
وی در مورد وضعیت واحدهای تولیدی و صنعتی استان تهران نیز در شهر تهران گفت: ۱۰ هزار واحد صنعتی برای آنکه وضعیتشان مشخص شود، راستیآزمایی خواهند شد که آیا پروانههایی که صادر شدهاند فعال هستند یا غیرفعال. اگر مشکلاتی هستند، آنها را در ستاد رفع موانع تولید حل کنیم و اگر غیرفعال هستند پروانه آنها لغو شود و تا پایان امسال راستیآزمایی انجام خواهد شد. وی با اشاره به اینکه ۶ هزار واحد در شهرکهای صنعتی حضور دارند که بالای ۶۵ درصد آنها فعال هستند، یادآور شد: این واحدها حدود ۱۰ هزار اشتغال ایجاد کردهاند که نسبت به سال قبل کاهش پیدا نکرده است. برای این موضوع راستیآزمایی در حوزه آب برق و گاز صورت گرفته، زیر امیدانیم اگر واحد تولیدی غیرفعال شود میزان مصرف آب و برق آنها کاهش مییابد که در این رابطه کاهشی نداشتیم. ترکی در رابطه با تسهیلات پرداختی به بنگاههای اقتصادی نیز گفت: در حوزه کشاورزی ۲۸۵ میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک کشاورزی به منظور ایجاد اشتغال در ۲۱۵ طرح پرداخت شده است. وی با ابراز تاسف از اینکه بقیه بانکها همکاری نداشتند گفت: عدد در نظر گرفته شده بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان است که حدود ۸۰۰ میلیارد دلار آن پرداخته شده و این کل تسهیلات بخشهای مختلف است. همچنین در بخش مشاغل خانگی ۵۳ میلیارد تومان سهم استان تهران بوده که تمام آن پرداخت شده است.