اخبار
سهم انرژیهای تجدیدپذیر از تولید برق چقدر است؟
پیام باقری نایبرییس سندیکای برق ایران با اشاره به وضعیت انرژیهای نو در کشور اظهار کرد: انرژیهای تجدیدپذیر سهم کمی در تولید برق مورد نیاز کشور دارند و بنا به آمارهای سازمان ساتبا، تاکنون ظرفیت نصب شده انرژی نو به ۷۰۰ مگاوات رسیده، که سهمی کمتر از ۱ درصد ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور است. نایبرییس سندیکای برق ایران تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه سالانه هزار مگاوات افزایش ظرفیت در بخش انرژیهای تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است و باید تا پایان برنامه ظرفیت انرژیهای نو به ۵ هزار مگاوات برسد. وی افزود: با توجه به میزان تقاضا، تولید انرژیهای تجدیدپذیر رقم چشمگیری نیست و با وجود پتانسیل عظیم از روزهای خورشیدی و وزش بادهای مناسب به دلیل پایین بودن قیمت خرید و نوسانات نرخ ارز فعالیت بخش خصوصی در این حوزه توجیه چندانی ندارد. باقری ادامه داد: سال گذشته بهدلیل عملکرد نامناسب سازمان برنامه و بودجه در تخصیص منابع مالی حاصل از پرداختی مردم بابت عوارض برق که محل سرمایهگذاری آن در انرژیهای تجدیدپذیری توسعه شبکه روستایی است، مشکلات فراوانی برای سرمایهگذاران در این حوزه به وجود آمد.
گفتنی است، از سال ۱۳۹۵ که نرخهای خرید تضمینی برق طراحی شد و وزارت نیرو آن را ابلاغ کرد، تاکنون حدود ۲.۵ برابر هزینه سرمایهگذاری ایجاد نیروگاه تجدیدپذیر کاهش پیدا کرده است، بهگونهای که اگر در سال ۱۳۹۵، هر یک واحد نیروگاه خورشیدی به ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ یورو سرمایه نیاز داشت، اکنون این میزان به ۶۰۰ تا ۷۰۰ یورو کاهش یافته است. همچنین با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۵ اغلب سرمایهگذاریها در این صنعت خارجی بود، ایران توانسته فناوری در این حوزه را تا حد زیادی توسعه دهد، از این رو اکنون خط تولید تجهیزات ۷۰ تا ۸۰ درصد نیروگاهها در داخل ایران تولید میشود و میزان تولید پنلهای خورشیدی نیز به ۳۰۰ مگاوات افزایش یافته است. بنا بر اعلام، در قانون بودجه سال ١٣٩٧ معادل ١٢٨٠ میلیارد تومان اعتبار از محل عوارض برق پیشبینی شد تا به دو بخش تجدیدپذیرها و برقرسانی روستایی اختصاص یابد و تاکنون ٥٨٠ میلیارد تومان از این محل از مشترکان دریافت شده است. اما رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق در این باره گفته است که از این میزان، تنها ٤٢٠ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه به این دو بخش اختصاص یافته که امیدواریم تا پایان سال کل مبلغ پیشبینی شده یعنی ١٢٨٠ میلیارد تومان به این دو بخش اختصاص یابد.
مقامات منطقهای در کنفرانس گردشگری سلامت
دومین کنفرانس و نمایشگاه گردشگری سلامت اکو، 29 و 30 خرداد 1398 به میزبانی اتاق اردبیل برگزار و در حاشیه آن سه کارگاه محتوایی در زمینه گردشگری سلامت، تشکیل خواهد شد. امور بینالملل اتاق ایران با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد بر اساس هماهنگیهای انجام شده با توجه به اهمیت برگزاری این نشست منطقهای، متولیان برگزاری این کنفرانس، توافق کردند روز سهشنبه 28 خردادماه نشست تشکلها و روزهای 29 و 30 خردادماه 1398 «دومین کنفرانس گردشگری سلامت اکو » برگزار شود. همچنین پیشنهاد اتاق ایران مبنی بر دعوت از مقامات کشورهای عضو و غیر عضو اکو از جمله عمان، قطر، کویت و عراق نیز تأیید و مقرر شده است سه کارگاه محتوایی در زمینه گردشگری سلامت در این اجلاس سازماندهی و برگزار شود. به منظور تشویق تجار کشورهای عضو و نیز شرکتکنندگان در اجلاس برای حضور در بازار ایران و تداوم همکاریهای تجاری بین این کشورها، 9 متر مربع فضای رایگان برای کشورها در نمایشگاه جانبی در نظر گرفته خواهد شد.
افزایش قیمتی برای فرش ماشینی در پایان سال نداریم
محمد هادی کمالیان رییس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت درباره آخرین وضع فرشهای ماشینی در بازار گفت: افزایش قیمتی برای فرشهای ماشینی تا پایان سال نداریم. وی ادامه داد: هماکنون، اکثر دستگاههای مدرن روز، توسط واردکنندگان تامین میشود و میتوانند تمام نیازهای داخلی (چه سنتی و فانتزی) را برطرف کنند. کمالیان با اشاره به اینکه مشکلی در تولید فرش نداریم گفت: خوشبختانه مواد اولیه به اندازه کافی در بازار وجود دارد و مشکلی تا سال آینده در زمینه تولید فرش نخواهیم داشت. رییس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت افزود: باتوجه به قرارگیری در آستانه سال جدید، از مردم درخواست میشود تا فریب تبلیغات را نخورند چرا که زمانی که هزینه بالا میرود به تبع کیفیت هم پایین میآید. وی با بیان اینکه ۸۰ درصد از تولیدات موکت و فرشهای ماشینی، خارجی و مابقی داخلی است یادآوری کرد: امیدواریم این صنعت بتواند به رشد و شکوفایی خود دست پیدا کند. رییس اتحادیه فروشندگان فرش ماشینی و موکت در پاسخ به این پرسش که آیا خرید مردم نسبت به سال گذشته تغییر کرده یا خیر افزود: میزان تقاضا برای خرید در حالی کاهش یافته است که از نظر نرخها شاهد افزایش قیمت هستیم و این به معنی کاهش قدرت خرید مردم است. به گفته کمالیان، التهابی در بازار فرش دیده نمیشود. وی با اشاره به اینکه فرش ماشینی الهام گرفته از فرش دستبافت است اظهار کرد: اگر به فرش ماشینی بها داده شود میتواند از منظر ارزآوری و اشتغال برای این صنف، سودمند باشد و این امر مستلزم یک مدیریت صحیح است. کمالیان با بیان اینکه رکود در همه صنایع تاثیرگذاشته و مختص یک صنعت نیست اظهار کرد: بخش عمده این شرایط به موانع ایجاد شده بر اثر تحریمها برمیگردد.