گسترش تعاملات تجاری دو کشور بررسی شد
رییس اتاق تعاون ایران دیروز با سفیر قزاقستان دیدار و گفتوگو کرد و زمینههای گسترش تعاملات تجاری مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش تعادل از پایگاه اطلاعرسانی اتاق تعاون ایران، اسخت اوراز بیسفیر قزاقستان امروز با حضور در اتاق تعاون حضور یافت و در گفتوگو با بهمن عبداللهی رییس اتاق تعاون ایران، محورهای گسترش تعاملات تجاری را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در این نشست بهمن عبداللهی رییس اتاق تعاون ایران، توضیحات مبسوطی در خصوص جایگاه بخش تعاون در اقتصاد ارایه و حضور سفیر قزاقستان در اتاق تعاون را اسباب توسعه روابط تجاری و اقتصادی عنوان کرد.
عبداللهی با اشاره به برگزاری اجلاس تعاونیهای کشورهای عضو اکو در تهران، سفیر قزاقستان را برای حضور دعوت کرد و ابراز داشت: وجود بیش از ۱۹۵ هزار تعاونی فعال در کشور ایران نشاندهنده نقش مهم بخش تعاون در اقتصاد کشور است و این تعاونیها بیشتر در بخش صنعت، کشاورزی و حمل و نقل فعال هستند.او در بخش دیگری به ظرفیتهای بالای قزاقستان در زمینه کشاورزی پرداخت و گفت: این کشور فعالیت گستردهای در حوزه کشاورزی دارد و ۲ کشور میتوانند با گسترش مراودات، برای رفع نیازهای کشاورزی یکدیگر اقدام کنند.
عبداللهی به عدم دسترسی قزاقستان به راه آبی اشاره کرد و ایران را به عنوان پل ارتباطی مهم برای تعامل و ارتباط با کشورهای همسایه برای قزاقستان معرفی کرد. وی گفت: راههای مختلفی برای گسترش تعاملات تجاری دو کشور وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد. این مقام مسوول در ادامه به تبادلات بانکی اشاره کرده و بیان داشت: نظام بانکی برای هر دو کشور بسیار مهم است و نحوه تبادلات بانکی باید بررسی شود.
سفیر قزاقستان نیز در این نشست ضمن تشکر و از فرصت ایجاد شده، در خصوص اقتصاد کشور متبوعش توضیحات مبسوطی داد و به پتانسیلهای آن در زمینه صادرات اشاره کرد. به گفته وی، قزاقستان از نظر ظرفیت اقتصادی، بزرگترین کشور اقتصاد میانه است و ارتباط خوبی سیاسی با ایران، زمینه خوبی برای گسترش تعاملات تجاری دو کشور تلقی میشود.
سفیر قزاقستان در خصوص تبادلات بانکی گفت: سیستم بانکی قزاقستان با توجه به اصلاحات صورت گرفته در ابتدای استقلال، بسیار موفق بوده و با سیستم بینالمللی بانکی متصل است.
او افزود: ضرورت ایجاب میکند که نحوه تبادل بانکی بررسی شود اما با توجه به اینکه کشورهای چین و ترکیه در همین شرایط اقتصادی با ایران تعاملات تجاری داشته و تبادلات بانکی دارند، بطور حتم این امکان برای قزاقستان نیز قابل بررسی است.
این مقام با اشاره به اهمیت بخش تعاون در اقتصاد ایران، خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک جلسات کاری بیشتری برای بررسی زمینههای همکاری بیشتر برگزار خواهد شد.
در ادامه این نشست، رییس اتاق تعاون ایران، تشکیل تیم مشترکی از نمایندگان اتاق تعاون و کشور قزاقستان را پیشنهاد داد و گفت: پذیرش و اعزام هیاتهای تجاری میتواند فرصت آشنایی با اقتصاد را برای تیمهای تجاری هر دو کشور فراهم سازد. سفیر قزاقستان نیز در بخش دیگری از این گفتوگو از ایجاد تدریجی تسهیلات ویژه برای بازرگانان و تجار ایرانی در خصوص روادید تجاری اشاره و اذعان کرد: آمادگی نسبی برای ایجاد تدریجی تسهیلات ویژه برای سرمایهگذاران و تجار در چارچوب قوانین قزاقستان وجود دارد.