تداوم ریزش نرخ ارزهای عمده در بازار

۱۳۹۷/۱۲/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۰۸۹۵
تداوم ریزش نرخ ارزهای عمده در بازار

بازار متشکل ارزی راه‌اندازی می‌شود

گروه بانک و بیمه|

بازار ارز روز سه شنبه شاهد کاهش نرخ ارزهای عمده بود به شکلی که بهای هر اسکناس دلار امریکا با 200 تومان کاهش به 12 هزار و 600 تومان و هر یورو با 150 تومان کاهش به 14 هزار و 750 تومان در صرافی‌های بانکی رسید.

به گزارش «تعادل»، روز سه‌شنبه میانگین فروش هر اسکناس دلار در سامانه سنا نیز 12 هزار و 968 تومان بود و یورو 15 هزار و 64 تومان و در سامانه نیما نیز حواله هر یورو بطور متوسط 10 هزار و 896 تومان و هر دلار هشت هزار و 852 تومان فروخته شد.

همچنین روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند 97 در بازار آزاد تهران، قیمت سکه طرح جدید، به ۴ میلیون و ۴۷۹ هزار تومان رسید قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۸۳۰ هزار تومان قیمت خورد. نرخ هر اونس طلا نیز در بازارهای جهانی ۱۲۸۴ دلار و ۹۵ سنت و هرگرم طلای ۱۸ عیار نیز ۴۱۲ هزار و ۶۷ تومان اعلام شد.

  ساماندهی بازار ارز موفق بود

در این رابطه یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه بانک مرکزی در ساماندهی بازار ارز موفق عمل کرده است، افزود: دولت باید مداخله‌های موثری در بازارها داشته باشد.

احمد انارکی‌محمدی با اشاره به وضعیت فعلی بازار ارز و سکه گفت: متاسفانه تقاضاهای کاذب به رشد نرخ‌ها در این بازارها دامن زده است. نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نزدیک شدن به ایام پایانی سال جو خرید بیشتر ارز برای مسافرت‌های خارجی را در بین مردم بیشتر کرده است، تصریح کرد: بازار سکه نیز در روزهای پایانی سال در پی تقاضاهای کاذب با رشد نرخ‌ها مواجه شده است.وی با تاکید بر اینکه هنوز هم دلالی در بازار ارز و سکه داغ است، گفت: دولت در ساماندهی بازار موفق بوده و اکنون نیز باید با علم به وضعیت بازار در روزهای پایانی سال بر جو روانی کاذب فائق آمده و بتواند نرخ‌ها را ساماندهی کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه در بحث نرخ طلا دولت به ویژه تیم اقتصادی آن باید دخالت کرده و ساماندهی وضعیت را رقم بزند، افزود: همان‌طور که بانک مرکزی توفیقات مناسبی در ساماندهی وضعیت ارز در کشور داشته، باید در سایر بازارها نیز ورود کارآمد داشته باشد.انارکی‌محمدی با تاکید بر اینکه دولت باید تلاش خود را برای ساماندهی وضعیت بازار ارز و طلا در روزهای پیش رو انجام دهد، گفت: متاسفانه گرانی ارز و سکه بر سایر بخش‌ها نیز تاثیر دارد، از این رو اهمیت این موضوع مشخص است.عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: خوشبختانه با توجه به آرامش موجود در دولت باید بتوانیم در جنگ اقتصادی وضعیت را در کنترل خود در بیاوریم تا بهبود شرایط بازارهای موازی را نیز به سمت آرامش هدایت کند.

  اعلام آخرین مهلت ثبت نام ارز دانشجویی

همچنین اداره کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان آخرین مهلت برای ثبت و ویرایش درخواست ارز دانشجویی برای نیمسال دوم سال ۱۳۹۷ را اعلام کرد.به گزارش سازمان امور دانشجویان، آخرین مهلت برای ثبت و ویرایش درخواست ارز در سامانه سجاد برای نیمسال دوم ۱۳۹۷ حداکثر تا تاریخ ۲۰ اسفند ۹۷ است.لذا تمام متقاضیان باید تا تاریخ ذکر شده هرگونه درخواست یا ویرایش خود را انجام داده و نسبت به ارسال درخواست خود جهت بررسی اقدام کنند.ثبت درخواست ارز برای نیمسال اول ۱۳۹۸ منوط به ابلاغ بخشنامه بانک مرکزی است که متعاقبا از طریق سامانه اداره کل بورس و اعزام دانشجویان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

  تقاضای طلا افزایش می‌یابد

بانک مونترال کانادا نیز در ارتباط با تحولات جهانی بازار طلا اعلام کرد: تولید جهانی طلا تا سال ۲۰۲۱ میلادی روند کاهشی خواهد داشت و از طرفی هم تقاضا برای طلای فیزیکی در سال جاری میلادی به دلیل ناملایمات ژئوپولتیکی افزایش خواهد یافت.تحلیلگران بازارهای سرمایه در بانک مونترال کانادا گفتند: با نگاهی به عرضه جهانی طلا می‌توان گفت که تولید طلا در سال گذشته میلادی با کاهش قابل توجهی روبرو شد و این برای دومین سال متوالی است که تولید جهانی طلا کاهش پیدا کرده است.به گفته این تحلیلگران، انتظار می‌رود این روند تا دو سال آینده تداوم داشته باشد. کارشناسان بانک مونترال گفتند: باتوجه به عملیات‌های فعلی در زمینه تولید طلا، حجم عرضه جهانی طلا کاهش خواهد یافت؛ ضمن اینکه تولید طلا در چین هم روندی کاهشی دارد.بر همین اساس، اکتشاف برای توسعه بیشتر و پروژه‌های طولانی مدت طلا ضروت خواهد داشت. کارشناسان بر این باور هستند، با وجود افزایش تخصیص بودجه اکتشاف طلا از سوی شرکت‌های معدنی، مشکل به کمبود ذخایر طلا بر‌می‌‌گردد.زمانی که به ۵ سال آینده نگاه می‌شود، پروژه‌های جدید طلا در مقیاس بزرگ بسیار کم هستند. حتی اگر ذخایر بزرگ طلا هم اکتشاف شود، همچنان موانعی برای توسعه بر سر راه آن وجود دارد. تصویب پروژه‌های جدید مشکلاتی دارد. برای مثال دو پروژه بزرگ در چند سال اخیر به دلیل توجه بیش از حد دولت‌ها به مسائل زیست محیطی متوقف شدند و گرفتن مجوزهای محیط زیست و مرتبط با مسائل اجتماعی سخت است.بر همین اساس، ۱۰ معدن بزرگ طلای جهان در سال ۲۰۰۹ میلادی ۴۱۹.۱ تن طلا تولید کردند؛ در حالی که ۱۰ معدن بزرگ فعلی طلای جهان فقط ۲۲۶.۸۷ تن طلا تولید کرده‌اند. بانک مونترال اعلام کرد چین به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده طلای جهان در سال جاری میلادی گزارش سیر نزولی تولید خود را منتشر خواهد کرد.کاهش تولید طلا فضای اعتماد سرمایه‌گذاران حوزه معدن را تحت‌الشعاع خود قرار خواهد داد و از طرفی هم افزایش بی‌ثباتی و نوسانات بازار، تقاضا برای طلای فیزیکی را به عنوان یک دارایی امن افزایش خواهد داد.بر پایه این گزارش، کارشناسان بانک مونترال کانادا گفتند: انتظار می‌رود در سال جاری میلادی تقاضا برای طلا به‌ویژه شمش به دلیل بالا گرفتن نگرانی‌های ژئوپولتیکی افزایش پیدا کند؛ ضمن اینکه کاهش و سیر افزایشی یکنواخت در تقاضای جواهرات هم چشم‌انداز تقاضای باثبات طلا در سال ۲۰۲۱ میلادی را پشتیبانی کند.