وزیر ارتباطات: ‌هزینه شفافیت و مبارزه با فساد را می‌پردازم

۱۳۹۷/۱۲/۱۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۰۹۱۲
وزیر ارتباطات: ‌هزینه شفافیت و مبارزه با فساد را می‌پردازم

گروه دانش و فن   

 در حالی که در روزهای گذشته مشکلات مربوط به واردات مسافری گوشی موجب افزایش قیمت آن شده، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است مشکل صنف عرضه‌کنندگان تلفن همراه، طرح ثبت تلفن همراه نیست که هزاران میلیارد تومان از قاچاق جلوگیری کرده است.

تلفن همراه که از یک کالای صرفا لوکس به یکی از ملزومات زندگی افراد تبدیل شده، با افزایش قیمتی که طی چند ماه گذشته تجربه کرده، سروصداهای بسیاری را نیز به پا کرد و البته با توجه به افزایش دو و بعضاً سه برابری این کالا در مدت زمانی کوتاه، اعتراضات وارده تا حدی منطقی بود. هرچند این افزایش قیمت در چند مرحله اتفاق افتاد و مهم‌ترین دلایل آن افزایش نرخ ارز و سودجویی برخی از فروشندگان پس از اجرای طرح رجیستری بود.

اما پس از ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز، باز هم به نظر می‌رسد گوشی افزایش قیمتی را مشاهده کرده که کارشناسان معتقدند به دلیل مشکلات مربوط به رجیستری گوشی‌های مسافری رخ داده است. به همین دلیل در حالی که برخلاف گذشته که عدم عرضه گوشی و کمبود این کالا به افزایش قیمت آن دامن زده بود، اکنون با وجود اینکه در بازار گوشی کمبودی نیست، به دلیل بسته شدن بخش مسافری سامانه همتا (مربوط به رجیستری)، با وجود تعداد بسیار زیادی گوشی در بازار، هیچ‌کدام رجیستر نشده و افزایش قیمت را موجب شده‌اند.

در این راستا، محمدجواد آذری‌جهرمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در توئیتر خود نوشت: «مرگ بر رجیستری!»؛ شعاری که روی دیگر سکه «زنده باد قاچاق!» است. مشکل صنف عرضه‌کنندگان تلفن همراه جای دیگری است- که باید حل شود- نه طرح ثبت تلفن همراه که هزاران میلیارد تومان از قاچاق جلوگیری کرده است. شفافیت و مبارزه با فساد هزینه‌ای دارد که با پرداخت آن مشکلی ندارم.

او همچنین به یکی از توئیت‌های قبلی خود که چند ماه پیش منتشر کرده، اشاره کرد که در آن نوشته بود: در بازار چارسو جوانی با صدای بلند به من می‌گفت: در برخی ادارات به ما می‌گویند از ما مجوز برای مواد مخدر بخواه اما برای گوشی تلفن همراه نه، کاری می‌کنیم که این «بچه» نتیجه شفاف‌سازی را بفهمد. با خود فکر کردم چرا مدت‌هاست گوشی‌های منتظر عرضه به بازار تعیین تکلیف نمی‌شوند؟

با وجود این، ایجاد نوسان در بازار گوشی را نمی‌توان نادیده گرفت. اینکه هر بار این کالا به دلایلی از جمله رجیستری و افزایش نرخ ارز با افزایش قیمت روبرو شود و در موارد دیگر، ایجاد محدودیت برای واردات گوشی‌های مسافری که پیش از این شرایط احراز کارت ملی را برای آن قرار داده بودند و اکنون برای جلوگیری از قاچاق این شرایط را به یک‌باره تغییر دادند، نه تنها به ثبات بازار کمک نمی‌کند، بلکه به افزایش قیمت آن هم دامن می‌زند.

همچنین روز گذشته مهدی محبی در گفت‌وگو با مهر، اظهار داشت: به دنبال مشکلاتی که برای ثبت گوشی‌های مسافری در سامانه گمرک و رجیستری آن برای فعال‌سازی به وجود آمده بود، مشکلاتی در بازار گوشی موبایل کشور ایجاد شد که هم‌اکنون با تصمیم جدید کمیته رجیستری، این مشکل برطرف شده است.وی ادامه داد: کمیته رجیستری در تصمیم جدیدی امکان ثبت و اظهار مجدد گوشی‌های مسافری را بدون رفت و آمد و خروج از کشور برای دارندگان گوشی ممکن کرد.

محبی با تاکید بر اینکه این تصمیم، آرامش را به بازار بازگردانده است، افزود: مشکل حل شده است و هم‌اکنون سامانه گمرک برای اظهار گوشی مسافری باز بوده و ثبت رجیستری گوشی انجام می‌پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم کمیته رجیستری در مورد واردات گوشی‌های شرکتی و ثبت و سفارش آنها نیز تصمیمات مناسبی اتخاذ کند تا مشکل واردکنندگان عمده گوشی موبایل نیز برطرف شود.

محبی با اشاره به اینکه برخی از گوشی‌های در گمرک مانده، تعیین تکلیف و وارد بازار شده است، افزود: در صورتی که تکلیف تمامی گوشی‌ها مشخص شود، شاهد بازگشت آرامش کامل به بازار گوشی موبایل خواهیم بود.

از سوی دیگر فارس به نقل از یکی از اتحادیه‌های مرتبط با تلفن همراه اعلام کرد «سایت ریجستری برای گوشی‌های مسافری فقط تا پایان فروردین 98 امکان دسترسی دارد.گفته می‌شود یکی از دلایل این اعتراض به تصمیم اخیر کمیته راهبری طرح رجیستری برای گوشی‌های مسافری و فعال‌سازی این گوشی‌ها توسط سامانه «همتا» مربوط می‌شود. بطوری که چندین ماه است که بالغ بر ۷۰۰ هزار گوشی موبایل که وارد کشور شده توقیف بوده و منتظر تعیین تکلیف از سوی نهادهای مسوول هستند.