کمبود عرضه گریبان بازار نفت را میگیرد
تسنیم|
کاهش تولید اوپک به سرعت جلوی عرضه بیش از حد نفت را گرفته و احتمالا طی سال جاری موجودی نفت خام را خالی خواهد کرد و آن را به کمتر از میانگین ۵ سال میرساند. یاهو فایننس نگاهی میاندازد به برخی ارقام جالبی که این هفته در بخش انرژی و فلزات منتشر شد:
بازار نفت دچار کسری بودجه میشود
بانک و موسسه مالی بارکلیز اعلام کرد کاهش تولید اوپک بازار نفت را وارد یک کمبود عرضه کرده است. فهرست موجودی سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی طی دو سال گذشته بهشدت کاهش یافته و به سطح میانگین 5 ساله در 2018 بازگشته است. کاهش تولید اوپک به سرعت جلوی عرضه بیش از حد نفت را گرفته و احتمالا طی سال جاری موجودی نفت خام را خالی خواهد کرد و آن را به کمتر از میانگین 5 سال میرساند. به گفته بارکلیز، بازار نفت در نیمه دوم 2019 به تعادل باز میگردد یا نفت اضافی کمی در بازار خواهد بود.
تقاضای نفت چین سقوط نمیکند
برخی از وحشتناکترین پیشبینیهای نفتی برای 2019 بر افت شدید تقاضای چین تاکید دارند. فروش خودرو در چین در واقع به صورت سالانه طی چند ماه گذشته کاهش یافته و این روند نزولی در سال جاری هم ادامه مییابد. ولی هنوز هم انتظار میرود تقاضای نفت چین 0.5 میلیون بشکه در روز در 2019 رشد داشته باشد، یعنی همان نرخ رشد سال 2018. سال آینده رشد تقاضای چین کمی کند میشود و به زیر 0.4 میلیون بشکه در روز میرسد و به روند کاهش تدریجی رشد تقاضا را ادامه میدهد.
شرطبندی روی پلاستیک
افزایش تولید نفت و گاز باعث افزایش دسترسی به ان جی ال شده است که شامل اتان ارزانقیمت هم میشود از این اتان برای تولید پلاستیک استفاده میکنند. دهها میلیارد دلار سرمایهگذاری در فناوری اتان صورت گرفته که باعث افزایش ظرفیت تولید پلی اتیلن شده است. بین سالهای 2016 تا 2022 ظرفیت پلی اتیلن امریکا 60 درصد توسعه مییابد. هدف، صادرات این پلاستیک به چین است چون تقاضا در این کشور رو به افزایش است. ولی قیمت پلیاتیلن از سال گذشته 20 درصد کاهش یافته و به خاطر جنگ تجاری چین و امریکا پایینتر هم خواهد رفت.
زمان بد برای پالایشگاهها
حاشیه سود بنزین به خاطر عرضه بیش از حد آن سقوط کرده یعنی پالایشگاهها در حال ضرر کردن در فروش بنزین هستند. موجودی بنزین بالا رفته و تولید آن هم در بحبوحه افزایش تولید نفت سبک و شیرین امریکا افزایش یافته است.
عرضه کبالت بیش از حد است ولی تقاضای آن هم بالاست
شرکت کوبولد متالز که با پشتیبانی بیل گیتس و جف بزوز راهاندازی شد، امیدوار است بتواند یک گوگلمپ برای سطح زمین بسازد. شرکت کوبولد متالز در حال آمادهسازی یک پایگاه از اطلاعات زمینشناسی در مورد کبالت است که اغلب نادیده گرفته میشد ولی روز به روز بر اهمیت آن برای باتریهای خودروهای الکتریکی افزوده شد چون دنیا به سمت انرژیهای پاک پیش میرود. بیش از دوسوم کبالت جهان از جمهوری دموکراتیک کنگو میآید. شرکت کوبلد قصد دارد امریکای شمالی را هم به دنبال کبالت حفاری کند.
قیمت کبالت بین 2016 تا 2018 چهار برابر شد ولی از آن زمان 64 درصد کاهش یافته است.