کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۷/۱۲/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۴۳۱

توقف صادرات نفت ونزوئلا

ایسنا| شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا از زمان قطعی برق هفته گذشته، نتوانسته است صادرات نفت را در بندر اصلی خود ازسربگیرد.

برق پس از خاموشی روز سه‌شنبه که نیکولاس مادورو، رییس‌جمهور ونزوئلا خرابکاری امریکا در سد هیدرولیکی اصلی این کشور را عامل آن خواند، هنوز بطور کامل در سراسر کشور برقرار نشده است.منتقدان مادورو قطعی برق را نتیجه بیش از یک دهه فساد و سوءمدیریت می‌دانند.یکی از منابع آگاه به رویترز گفت: شرکت PDVSA یک برنامه اضطراری را برای احیای برق در بندر خوزه راه‌اندازی کرده است با این حال این شرکت در این برنامه اظهارنظر نکرد.طبق آمار رفینیتیو آیکان، هیچ نفتکشی از هفتم مارس بندر خوزه را ترک نکرده است و روز شنبه که برق به مدت کوتاهی بازگشت، کشتی‌های معدودی میان بنادر داخلی وجود دارند اما یک قطعی دیگر که تا روز یکشنبه ادامه داشتند، فعالیت‌ها را متوقف کرد.قطعی برق همچنین روی فعالیت پالایشگاه پوئرتو لاکروز که پیش از این هم با حداقل ظرفیت کار می‌کرد تأثیر گذاشت.مشکلات مربوط به فعالیت سد هیدرولیکی گوری، فعالیت میدان‌های نفتی که به این شبکه متکی هستند را متوقف کرد. قطعی اخیر برق در ونزوئلا نسبت به گذشته گسترده‌تر و طولانی‌تر بوده است.

انتقاد دبیرکل از اعضای اوپک

تسنیم|محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک طی کنفرانس انرژی هوستون گفت شرکت‌های شیل امریکا از تلاش‌های اوپک و متحدانش برای کاهش نفت و افزایش قیمت آن سود برده‌اند.

به گزارش رویترز، این نظر بارکیندو پیش از نشست اوپک با تولیدکنندگان نفت امریکا برای سومین سال پیاپی در کنفرانس سراویک بیان شد. این نشست نسبت به سال‌های گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته است.بارکیندو، دبیرکل اوپک گفت که متعادل کردن بازار جهانی نفت در حال انجام است و تنظیم عرضه نفت در 2019 ادامه می‌یابد.با محدود کردن عرضه نفت توسط اوپک، تولید امریکا افزایش یافته است. اوپک در شرایط عجیبی قرار دارد که سهم خود را از بازار کاهش داده و سهم جهانی امریکا را بالا برده است. اوپک توانسته طی چند سال گذشته با تولیدکنندگان مستقل نفت امریکا گفت‌وگو داشته باشد. ولی در کنفرانس سال جاری مقامات اجرایی کمتری از شیل در بین سخنرانان حضور خواهند داشت. این در حالی است که وزرای نفت عربستان و کویت، دو کشور برجسته عضو اوپک هم در کنفرانس سراویک حضور ندارند.

اوپک و متحدانش در اول ژانویه کاهش جدید تولید را آغاز کردند تا از عرضه بیش از حد نفت به بازار و فشار آوردن بر قیمت نفت جلوگیری کنند.