اخبار

۱۳۹۷/۱۲/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۱۵۸۷

نمایشگاه‌های بهاره؛ راهی برای حذف واسطه‌ها

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه نمایشگاه‌های بهاره با حذف واسطه‌ها هم به سود تولیدکنندگان و هم مصرف‌کنندگان است، گفت: به نظر می‌رسد دست‌هایی در کار است که نمی‌خواهد تولیدکننده مستقیم با مصرف‌کننده ارتباط داشته باشد و مصرف‌کننده با کالای با کیفیت ایرانی مواجه شود. سعید جلالی قدیری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نمایشگاه‌های بهاره با روش عرضه مستقیم هم به تولیدکننده و هم به مصرف‌کننده کمک می‌کند، اظهار کرد: چراکه تولیدکنندگان می‌توانند محصول خود را بدون واسطه عرضه و برند خود را به مردم معرفی کنند. وی با اشاره به اینکه حذف واسطه‌ها باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود و در نتیجه کالا با قیمت مناسب‌تری به دست مصرف‌کننده می‌رسد، تصریح کرد: نمایشگاه‌ها یکی از نقاطی است که اگر به درستی برگزار نشود و به دست دلالان بیفتد، ممکن است فساد در آنها نفوذ کند. به گفته دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران یکی از ویژگی‌های نمایشگاه‌های عرضه عمومی این است که مردم نظر خود را بطور مستقیم به تولیدکنندگان می‌گویند و آنها متوجه ضعف‌های خود می‌شوند.

وی افزود: اگر تولیدکنندگان واقعی ممیزی شوند و به نمایشگاه‌های بهاره راه پیدا کنند، این نمایشگاه‌ها می‌تواند به عنوان یک مطالبه عمومی منجر به تعامل مستقیم تولیدکنندگان و صادرکنندگان شود.

دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه این مشکلات بیشتر در نمایشگاه‌هایی که از سوی اتاق اصناف برگزار می‌شود رخ می‌دهد، مدعی شد: اتاق اصناف هجمه‌ای به وجود آورد که یکی از نمایشگاه‌های تولیدکنندگان پوشاک را پلمپ کند. به نظر می‌رسد دست‌هایی در کار است که نمی‌خواهد تولیدکننده مستقیم با مصرف‌کننده ارتباط داشته باشد و مصرف‌کننده با کالای با کیفیت ایرانی مواجه شود. جلالی قدیری با بیان اینکه کسانی که با قاچاق مبارزه می‌کنند، باید محصول با کیفیت عرضه کنند، اظهار کرد: اما عده‌ای می‌خواهند این اتفاق نیفتد و بعد بگویند که در بازار کمبود وجود دارد تا دوباره بتوانند به واردات غیرقانونی روی بیاورند.

محصولات تراریخته وارد بازار شدند

مرتضی خدایی، رییس مجتمع مبارزه با قاچاق کالا و ارز و تخلفات غذایی و دارویی سازمان تعزیرات حکومتی درباره سرنوشت کشف انبارهای احتکار اظهار کرد: با توجه به اینکه در فصل اقتصادی بسیار بحرانی قرار گرفته‌ایم، در ماه‌های گذشته انبارهای احتکار کالای زیادی کشف شده است که بنا بر دستور قضایی پس از اینکه احتکار آنها توسط بازرس تایید شود، کالاهای موجود در آنها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شوند. وی افزود: البته تنها دلیلی که منجر شده است توزیع این کالاها به تعویق بیفتد، طولانی بودن روند اثبات احتکار بودن است، شاید انباری توسط ماموران پلیس و بازرسان کشف شود که ماهیت آن در ظاهر شبیه به انبار احتکار باشد ولی در اصل اینطور نباشد. اثبات اینکه این کالاها از چه زمانی در این انبار ذخیره شده‌اند کمی زمانبر است.

رییس مجتمع مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به نوع واردات کالاهای احتکار شده نیز گفت: در روند حکم توزیع کالاهای احتکار شده مسوولان به بررسی صحت و سلامت کالاها هم می‌پردازند در اصل باید اثبات شود که این کالاها به صورت قاچاق یا رسمی وارد و سپس انبار شده‌اند. وی در ادامه به رسمی شدن فعالیت توزیع محصولات تراریخته بیان کرد: محصولاتی که در چارچوب محصولات تغییر ژنتیک یافته شروع به توزیع شده‌اند مجوزهای لازم را از مراجع قضایی و بهداشتی دریافت کرده‌اند اما روند ادامه کار این محصولات پس از یک دوره تقریبا یک ساله یا بیشتر مشخص می‌شود. خدایی تاکید کرد: در صورتی فروش این محصولات متوقف خواهد شد که مشکلاتی را برای سلامتی مردم جامعه ایجاد کنند.

وی درخصوص قاچاق یا واردات محصولات تراریخته گفت: تمام کالاهای وارداتی یا قاچاقی که مهر تراریخته بر آنها درج شده است توسط کارشناسان استاندارد، وزارت بهداشت و تعزیرات حکومتی بررسی می‌شوند و اگر حتی ذره‌ای برای سلامتی جامعه ضرر داشته باشد منهدم می‌شوند.

رکود در صنف لوازم یدکی

غلامرضا بخشی‌زاده رییس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات 7 اظهار کرد: هم‌اکنون ۷ هزار و ۵۰۰ واحد مجوزدار و هزار و ۵۰۰ واحد غیرمجاز در صنف لوازم یدکی و ماشین آلات تهران مشغول به فعالیت هستند. وی با اشاره رکود حاکم در این صنف در سال‌های ۹۵ و ۹۶ تصریح کرد: امیدواریم که وضع بازار لوازم یدکی خودرو در سال جدید رونق یابد. اتحادیه صنف فروشندگان لوازم یدکی خودرو یادآوری کرد: در گذشته قیمت نهایی واردات کالا‌ها ارزان‌تر بود، اما هم‌اکنون واردات یا خرید این کالا‌ها به سختی صورت می‌گیرد چرا که ارز نیمایی مشکلاتی را در این امر به وجود آورده است.

بخشی‌زاده افزود: قرار است برای بهبود شرایط بازار لوازم یدکی و ماشین‌آلات خودرو تصمیماتی از سوی مسوولان ذی ربط اتخاذ شود، انتظار می‌رود بیش از هرگونه تصمیم‌گیری، عواقب و پیامد‌های احتمالی تصمیمات مد نظر قرار گیرد