اخبار
اولویت گذاری توسعه شهرکهای صنعتی مناطق مرزی
ایرنا|معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: توسعه شهرک های صنعتی در مناطق مرزی از اهداف و برنامه های این سازمان در سطح کشور
به شمار می رود. محسن صالحی نیا افزود: هم مرزی با کشورهای همسایه فرصت توسعه را فراهم کرده است و باید با توسعه زیرساختهای مورد نیاز از این فرصت استفاده شود. او با اشاره به اینکه ظرفیت شهرک های صنعتی در مناطق مرزی به خصوص در آذربایجان غربی بسیار قابل توجه است، اضافه کرد: در بخش واگذاری زمین شهرکهای
صنعتی مناطق مرزی به سرمایه گذاران منطقه نیز تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شده که در حین واگذاری اعمال می شود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با اشاره به تعیین محل ناحیه صنعتی سرمایه گذاری خارجی خوی ادامه داد: مطالعات لازم برای واگذاری زمین و اعطای مجوز برای راهاندازی این شهرک باید در اسرع وقت انجام شود. او ادامه داد: توجه به بخش خصوصی زمینه توسعه اقتصاد و صنعت را فراهم می کند و تا زمانی که توسعه زیرساخت ها به بخش خصوصی واگذار نشود، انتظار استقرار و پایداری واحدهای تولیدی را نباید داشته باشیم.
ثبت 530 هزار انبار در سامانه جامع انبارها
شاتا|رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از پیشرفت 60 درصدی سامانه جامع انبارها خبر داد و گفت: تاکنون 530 هزار انبار در این سامانه ثبت شده است. علی رهبری با اعلام این خبر، گفت: این سامانه سال گذشته مورد بهره برداری قرار گرفت و تاکنون 530 هزار انبار در آن ثبت شده است. او افزود: یکی از وظایف سامانه جامع انبارها، کنترل ورود و خروج کالا از انبارها است. در این زمینه تا کنون در خصوص انبارهای نفتی، دام و طیور و خوراک دام و طیور بسیار موفق بوده ایم. به گفته رهبری، هم اکنون تمام مبادی و مقاصد محموله دامی در سامانه جامع انبارها ثبت شده است. همچنین ورود و خروج شان به شهرهای مختلف با صدور گواهی بهداشتی حمل و اتصال آن به بارنامه صورت میپذیرد و با توجه به دقت مناسب داده ها، ورود و خروج این مواد به مراکز نگهداری یا انبارها نیز بر اساس در سامانه ثبت است.
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با بیان اینکه پس از راه اندازی سامانه جامع انبارها، به مرور صدور بارنامه برای انبارهایی که در این سامانه ثبت نشده بودند ممنوع شد، گفت: برای پیشگیری از حمل بار بدون بارنامه نیز بین سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با پلیس راهنمایی و رانندگی توافقاتی انجام شد که طبق این توافقات در 11 موقعیت از جاده های کشور به طور پایلوت سامانه جریمه هوشمند فرار بارنامه عملیاتی گردید و منجر به ۸ درصد افزایش بارنامه شده است. رهبری ادامه داد: طبق توافقات این دو نهاد و با هماهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تا پایان سال 97 این طرح
به 35 موقعیت و در سال 98 به 100 موقعیت توسعه داده خواهد شد.
به گفته رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، با این روش، شفافیت خوبی در حمل بار کشور ایجاد شده و به دنبال آن شفافیت انبارها به مرور میسر خواهد شد. اگر انباری بخواهد بارنامه برایش صادر شود با اتصال اسناد انبار مربوطه یعنی حواله و رسید، صدور بارنامه با دقت و سرعت بیشتری فراهم خواهد شد. او در ادامه در خصوص سامانه جامع حمل و نقل گفت: این سامانه که اطلاعات بارنامه های داخلی و خارجی در آن ثبت می شود تا کنون 80 درصد پیشرفت داشته که رشد قابل قبولی است. سامانه جامع انبارها زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت اداره می شود. از طریق این سامانه بایستی انبارها شناسنامه دار شده و اطلاعات خروج و ورود آن ها ثبت شود.
نظارت سازمان استاندارد بر بازار شب عید
فارس|معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد گفت: درآستانه فرارسیدن سال نو به منظور حفظ و صیانت ازحقوق مصرف کنندگان، نظارت بیشتری بر مراکز تمرکز، توزیع و فروش کالا و نیز نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا صورت میگیرد.
وحید مرندی مقدم با بیان اینکه این طرح با بررسی و نظارت بر مراکز تمرکز، توزیع و عرضه کالا از نظر کیفیت کالا انجام می شود، گفت: کالاهای مشمول اجرای اجباری استاندارد، کالاهای مشمول اجرای تشویقی دارای نشان استاندارد، نظارت بر مراکز تمرکز، توزیع و عرضه کالا از نظر کمیت کالا ، بررسی کمیت کالاهای ارائه شده از نظر وزن، حجم و ابعاد مطابق استانداردها و وسایل سنجش از قبیل ترازوها و باسکولها شامل این طرح است.
او با اشاره به اینکه کالاهای پر مصرف نوروزی مشمول مقررات اجرای اجباری استاندارد هستند، افزود: این کالاها شامل مواد غذایی، بهداشتی، شویندهها، مواد شیمیایی، قطعات خودرو و همچنین کنترل ترازوها و وزنهها در میادین میوه و تره بار و مراکز عرضه عمده و جزیی و کنترل نازلهای سوخت است. مرندی گفت: در اجرای این طرح، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی نیز حضور دارند.