اخبار
توقف واردات و عرضه گوشت تنظیمبازاری
تسنیم| دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه واردات و عرضه گوشت قرمز ارزان و نصفقیمت متوقف شده است، گفت: از این به بعد گوشت قرمز با ارز نیمایی وارد و قیمت این محصول در بازار توسط عرضه و تقاضا تعیین میشود. عباس قبادی اظهار کرد: گوشت قرمزی که (تا روزهای گذشته) در بازار عرضه میشد با ارز 4200تومانی به کشور وارد شده و قیمت آن ارزان بود اما از این پس گوشت قرمز با ارز نیمایی به کشور وارد و توزیع میشود. او افزود: ایران خود تولیدکننده گوشت قرمز است و حدود 90درصد نیاز کشور را تولید و تنها 10 درصد آن را وارد میکند و مشکلی برای تأمین گوشت قرمز در کشور وجود ندارد. دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه تعداد دام تولیدی در کشور زیاد و وضعیت مراتع نیز برای چرای دام مناسب است ادامه داد: دامداران نیز دام خود را نگه داشتهاند که پروار شود و وضعیت گوشت قرمز در کشور مناسب است و تنها 10 درصد کسری مورد نیاز از خارج تأمین میشود.
قبادی در پاسخ به اینکه آیا واردات گوشت قرمز توسط دولت و نظارت بر روند عرضه گوشت قرمز در بازار نیز منتفی شده است، گفت: در زمانی که گوشت قرمز با ارز 4200 تومانی وارد میشد، تنها 10 تا 20 درصد آن توسط شرکت پشتیبانی امور دام وارد و مابقی توسط تجار و بازرگانان بخش خصوصی وارد میشد، اما دیگر از آن فضایی که گوشت بهنصفقیمت عرضه و در فروشگاهها صف ایجاد شود، فاصله گرفتهایم و عرضه و تقاضا تعیینکننده قیمت گوشت قرمز است. او در پاسخ به اینکه قیمت گوشت قرمز شقه گوسفندی در بازار چقدر است، اظهار کرد: گوشت بهوفور در بازار وجود دارد و قیمت آن در قصابی و توسط عرضه و تقاضا تعیین میشود و نحوه تعیین قیمت آن مانند سایر کالاها نظیر چای و شیرینی است. قبادی یادآور شد که در یک مقطعی بازار گوشت قرمز به مشکل خورده بود و دولت به همین خاطر مداخله کرد اما در شرایط فعلی بازار خود را تنظیم میکند.
مخالفت با تامین ارز ۲۶۳ پرونده صنعتی
تسنیم| وزارت صنعت در مکاتبهای با بانک مرکزی و گمرک، در خصوص تامین ارز ۲۶۳ پرونده ثبت سفارش به نرخ دولتی و همچنین دریافت مابهالتفاوت ارزی تاکید کرد. مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت در مکاتبهای با مدیرکل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی و همچنین دفتر واردات گمرک ایران، فهرست 263 پرونده ثبت سفارش را ارسال کرد. با توجه به اینکه این پروندهها با توجه به تشخیص مدیرکل صنایع وزارت صنعت، مشمول دریافت ارز با نرخ دولتی نیستند، از مدیران مذکور خواسته شده نسبت به عدم پرداخت ارز دولتی و همچنین دریافت ما به التفاوت نرخ ارز اقدام شود. ترخیص و رفع تعهد ارزی پروندههای مذکور نیز منوط به پرداخت مابهالتفاوت ارزی شده است.
ایجاد 130 هزار فرصت شغلی در اصناف
شاتا| رییس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صنعت اعلام کرد: برنامه ایجاد 130 هزار فرصت شغلی در سال 1398 تدوین می شود . پیمان زندی با اعلام این مطلب افزود : این برنامه با هدف ایجاد اشتغال آسان و ارزان پیگیری می شود و بررسی ها نشان میدهد در سال 1397 نیز نزدیک به سیصد هزار فرصت شغلی در بخش اصناف ایجاد شده است. او این حوزه از اقتصاد را حوزه ای مهم و تاثیرگذار خواند و گفت: باید توجه داشت که بافت مدیریتی در برخی تشکل های صنفی سنتی است و تلاش می شود با سیاستگذاری لازم در مدیریت این تشکل ها ، آنها را به سوی برنامه محور بودن سوق داد. زندی با تاکید بر اینکه در سال 1398، ساماندهی خدمات پس از فروش در حوزه تولید و خدمات فنی در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: با توجه به گسترش علم و تکنولوژی تولید و خدمات فنی، این بخش مهم اقتصادی کشور نیازمند آموزش و آشنایی با تکنولوژی روز دنیا را دارند لذا تلاش شده با همکاری اتاق اصناف و انعقاد تفاهم نامه های مرتبط با موضوع ، با آموزش و پرورش ، دانگاه فنی و حرفهای وزارت علوم و دانشگاه های علمی و کاربردی این نقیصه برطرف شود. او تاکید کرد: با هدف گسترش صادرات ، ایجاد شرکت های مدیریت صادرات بهمنظور بازاریابی و تولیدات و خدمات فنی مورد توجه است؛ چراکه بررسیها نشان میدهد، صنوف تولیدی توان مالی و اطلاعاتی معرفی محصولات، بازاریابی و صادرات را ندارند. از این رو، با تدارک برنامههای مذکور این مشکل حل شده و ساختار بازاریابی محصولات ایرانی در جهان تغییر خواهد کرد تا شرکت های خرد نیز توان راهیابی به بازارهای جهانی را داشته باشند.
برآوردی از خسارت به شهرک های صنعتی
ایرنا| برآورد اولیه وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد، سیل در هفت شهرک صنعتی در استان های گلستان و مازندران بیش از 43 میلیارد و 300 میلیون تومان خسارت به بار آورده است. به گزارش تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاکنون برآورد اولیه از خسارت های وارد شده به زیرساخت ها و تاسیسات هفت شهرک صنعتی شامل معابر، ایستگاه پمپاژ آب، تصفیه خانه و غیره در 2 استان گلستان و مازندران جمع بندی شده است. در این استان ها همچنین به 4200 واحد صنفی و 130 واحد صنعتی در بخش های ساختمان، ماشینآلات، تجهیزات، مواد اولیه و محصول نیمه ساخته و نهایی خسارت وارد شد. در این 2 استان 11هزار قالیباف دچار خسارت ناشی از سیل شده اند.