اخبار کلان

۱۳۹۸/۰۲/۰۵ - ۰۰:۳۲:۰۸
کد خبر: ۱۴۳۱۰۱

سفر وزیر اقتصاد به پکن

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان روز گذشته در رأس یک هیات اقتصادی برای حضور در اجلاس بین‌المللی یک جاده - یک کمربند وارد پکن شد. دومین اجلاس بین‌المللی سران «یک‌جاده - یک کمربند» هفته جاری و با حضور بیش از پنج هزار مهمان خارجی از ۱۳۷ کشور از جمله ۳۷تن از روسای جمهور و نخست وزیران این کشورها و ۱۵۰وزیر در پکن برگزار می‌شود. «شیء جین پینگ»، رییس‌جمهور خلق چین سال ۲۰۱۳میلادی در جریان دیدار خود از قزاقستان و اندونزی، به ترتیب پیشنهاد ساخت کمربند اقتصادی جاده ابریشم و ساخت راه ابریشم دریایی در قرن بیست و یکم را مطرح کرد که این طرح در نهایت با عنوان یک جاده - یک کمربند به جهان معرفی شد.

این پروژه در ابتدا با سرمایه‌گذاری بیش از یک هزار میلیارد دلار توسط چین آغاز شد و تاکنون ۱۲۴کشور و    ۲۹ سازمان بین‌المللی موافقتنامه همکاری با چین در مورد این طرح را امضا کرده‌اند. دومین کنفرانس بین‌المللی یک جاده - یک کمربند روزهای ۵ تا ۷اردیبهشت در حال برگزاری می‌شود.

تخصیص 500   میلیاردی تومان از منابع صندوق   به مسکن

محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با اشاره به نشست اخیر هیات امنای صندوق توسعه ملی، گفت: براساس اساسنامه صندوق توسعه ملی، هیات امنا این صندوق باید سالی حداقل 2 بار جلسه داشته باشد و براساس دعوتنامه دبیرخانه، هیات امنا با حضور رییس‌جمهور روز گذشته تشکیل جلسه داد. وی با اشاره به مصوبات کمیسیون تخصصی هیات امنا در اسفند سال 97، اظهار کرد: بعد از تصویب اصلاح بودجه سال 97 یکی از نکات عمده‌ای که در این جلسه مطرح شد بودجه 98 صندوق توسعه ملی بود که با توجه به اساسنامه باید این بودجه به تصویب هیات امنا می‌رسید. بحث دیگری که مطرح شد، تمدید 2 ساله میزان سپرده‌های بانک صنعت و معدن و بانک پارسیان بود، سر رسید این سپرده‌ها در سنوات گذشته رسیده بود اما از آنجایی که از این محل، تسهیلاتی به طرح‌های نفتی داده، مقرر شد 2 سال دیگر سپرده‌ها این بانک‌ها تمدید و جریمه‌ها از آنها دریافت نشود. وی گفت: در این نشست به موضوع نرخ تسهیلات پرداختی به صادرات توجه شد، هیات امنا نرخ تسهیلات پرداختی صادرکنندگان در سنوات گذشته را 11 درصد در نظر گرفته بودند، با این حال در نظامنامه صندوق توسعه تاکید شده که نرخ تسهیلات پرداختی هر یک از فعالیت‌ها در مناطق کمتر برخوردار 4 واحد درصد کمتر باشد. حسینی، با بیان اینکه در موضوع صادرات روشن نبود کالا در کدام منطقه تولید می‌شود، ادامه داد: بنا بر این شد که نرخ تسهیلات پرداختی برای صادرات در مناطق کم برخوردار و برخوردار صرفا 11 درصد باشد تا شبهه برطرف شود. این نماینده مجلس به مصوبه هیات امنای صندوق توسعه ملی برای پرداخت تسهیلات به طرح‌های ایجادی و توسعه‌ای بخش کشاورزی اشاره  و بیان کرد: در این جلسه  به هیات عامل صندوق اجازه داده شد از محل سپرده‌هایی که نزد بانک‌ها دارد، تسهیلات لازم را به متقاضیان در بخش توسعه‌ای کشاورزی به خصوص تولید شیر، گوشت قرمز و گوشت سفید و همچنین مباحث گلخانه‌ای پرداخت کنند.