افزایش صادرات نفت ایران به چین در ماه مارس
تسنیم| چین در ماه مارس ۵۴۱ هزار و 100 بشکه در روز از ایران نفت وارد کرد که این رقم نسبت به ماه قبل از آن ۶ درصد افزایش داشته است.
به گزارش رویترز، واردات نفت خام ایران توسط چین 25 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت، در حالیکه واردات از عربستان سعودی افزایش یافت و این کشور را برای دومین ماه تبدیل به بزرگترین عرضه کننده نفت به چین کرد. با این حال خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی روز گذشته گفت: چین پس از اعلام لغو معافیتها توسط امریکا، هنوز درخواست نفت بیشتری از عربستان نکرده است. چین طی این معافیتها اجازه داشت تا 6 ماه نفت ایران را بخرد.
وزارت امور خارجه ایران پس از اخطار واشنگتن به خریداران نفت این کشور برای توقف واردات از تهران اعلام کرد ایران به هیچ کشوری اجازه نمیدهد جایگزین فروش نفت ایران در بازار جهانی شود.
پس از اینکه امریکا در نوامبر سال گذشته دوباره ایران را تحت تحریم قرار داد، به هشت خریدار بزرگ نفت این کشور اجازه داد تا 6 ماه مقدار محدودی نفت ایران را بخرند. چین، بزرگترین وارد کننده نفت جهان در ماه مارس 2.3 میلیون تن معادل حدود 541 هزار و 100 بشکه در روز از ایران نفت وارد کرد که نسبت به 509 هزار و 700 بشکه در روز ماه فوریه 6 درصد افزایش داشت.
امریکا روز دوشنبه از خریداران نفت ایران خواست تا ماه مه واردات از ایران را متوقف کنند وگرنه تحریم می شوند و با این کار به معافیت های شش ماههای که به هشت خریدار نفت ایران داده بود پایان داد. اکثر این کشورها در آسیا قرار دارند که میتوانستند مقدار محدودی از ایران نفت بخرند. واردات نفت چین از ایران قبل از تصمیم این هفته امریکا برای پایان دادن به معافیت ها از تحریم های نفتی این کشور افزایش یافته بود.
چین بزرگترین خریدار نفت ایران است که میانگین کل واردات نفت آن از ایران در سال گذشته 585 هزار و400 بشکه در روز بود. این مقدار شامل تولید از میادین نفتی ایران که چین در آنها سرمایهگذاری کرده است هم میشود. اطلاعات گمرک چین واردات نفت خام و میعانات گازی را تایید میکند.
واردات بالاتر در مقایسه با فوریه نشان میدهد شرکتهای چینی با پیشبینی کاهش مقدار معافیتها با نزدیک شدن به پایان این دوره 6 ماهه، از قبل در حال پر کردن ذخایر خود هستند.
واردات از عربستان 7.325 میلیون تن معادل یک میلیون و 720 هزار بشکه در روز بود که 60 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت. افزایش واردات پس از امضای توافق بین عربستان و پالایشگاههای جدید چین، هنگلی پتروکمیکال و ژیجیانگ رانگشنگ در 2019 صورت گرفت. واردات نفت خام از روسیه، عرضهکننده برتر نفت به چین طی 2016 تا 2018، به 5.39 میلیون تن معادل یک میلیون و 260 هزار بشکه در روز در ماه گذشته رسید که پس از عربستان سعودی قرار گرفت. این مقدار 7.7 درصد کمتر از سال گذشته بود. چین 1.06 میلیون تن نفت خام از ونزوئلا وارد کرد که 42 درصد نسبت به سال قبل و 2.033 میلیون تن ماه فوریه کاهش داشت. این مقدار کاهش بیشترین حد از آغاز 2018 بود.