طراحی 3 مدل مشارکتی با فعالان اقتصادی
گروه بنگاهها|
یکی از مهمترین ضرورتهای اعلام شده در مناطق سیلزده، بهبود شاخصهای اشتغال و بازگرداندن فضای کسب و کار مردم این مناطق روی نقطه تعادل است. در راستای پاسخگویی به این مطالبه به حق معاون مشارکتهای اقتصادی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت: امسال ایجاد 10 هزار فرصت شغلی در 4 استان سیلزده فارس، خوزستان، لرستان و گلستان از اولویتهای مهم این بنیاد است.
هادی جوهری دیروز افزود: به همین منظور در سفر به این مناطق و دیدار با کارآفرینان و فعالان اقتصادی استانها شرایط آنان برای همکاری بنیاد و کمک به آنها بررسی میشود.
وی با اشاره به اینکه بنیاد برکت سه مدل مختلف را برای کمک و مشارکت با فعالان اقتصادی استانها تعریف کرده، اظهار داشت: در مدل بنگاه محور حداکثر 49 درصد سهم شرکت یا کارخانه توسط بنیاد برکت سرمایهگذاری میشود و پس از گذشت سه تا پنج سال و رونق واحد هدف، این سهم به فعالان اقتصادی واگذار و بنیاد از طرح خارج میشود.
وی تصریح کرد: در این نوع مشارکت بنیاد برکت تا یکهزار و 500 میلیارد ریال در شرکتهای کوچک و متوسط مشارکت میکند. معاون مشارکتهای اقتصادی بنیاد برکت گفت: در مدل اجتماع محور نیز کسب و کارهای خرد و مشاغل خانگی با پرداخت تسهیلات در روستاها ایجاد میشود که سقف این تسهیلات از 280 میلیون ریال در سال گذشته به 300 تا 350 میلیون ریال برای هر نفر افزایش یافته است.
جوهری ادامه داد: در این راستا سال گذشته 10 هزار طرح اشتغالزایی اجتماع محور توسط بنیاد برکت در کشور اجرا شده که با متوسط اشتغالزایی یک تا 1.5 فرصت شغلی هر طرح، حدود 15 هزار شغل در این زمینه ایجاد شد.
وی افزود: امسال 18 هزار فرصت شغلی در مدل احتماع محور ایجاد میشود که 10 هزار شغل آن مربوط به مناطق سیلزده است.
عضو هیاتمدیره بنیاد برکت با بیان اینکه این نهاد در شهرکها و نواحی صنعتی مشارکت یا سرمایهگذاری نمیکند اضافه کرد: در مدل تسهیلات محور نیز حداکثر 20 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت در مناطق روستایی پرداخت میشود.
جوهری اظهار داشت: بنا بر تاکید رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، حضور و فعالیت بنیاد برکت در مناطق سیلزده به صورت مستمر و با فعالیت بیشتر خواهد بود و همچنین تلاش میشود با هم افزایی طرحهای بنگاه محور و اجتماع محور، زنجیرههای تولید ایجاد شود.