درخواست اصناف برای افزایش واردات شکر

۱۳۹۸/۰۲/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۳۹۶۲

نماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت در اتاق اصناف ایران با تأکید بر اینکه کالاهای اساسی و اقلام پرمصرف ماه رمضان به‌وفور در بازار وجود دارد، از درخواست واردات بیشتر شکر به دولت همزمان با ماه مبارک رمضان خبر داد. ابراهیم درستی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و برنامه‌ریزی اتاق اصناف کشور برای توزیع اقلام پرمصرف این ماه به‌خصوص اقلام اساسی اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر هیچ کمبودی در بازار به‌خصوص در اقلام و کالاهای اساسی وجود ندارد و برنامه‌ریزی لازم برای افزایش تقاضای اقلام پرمصرف در ماه مبارک رمضان از جمله شکر، روغن، خرما و... انجام شده است. نایب‌رییس اول اتاق اصناف تهران با تأکید بر اینکه سعی شده در ماه رمضان، قیمت انواع کالاهای مورد نیاز خانوارها کنترل شود ادامه داد: در ماه مبارک رمضان با وجود آنکه تقاضا برای برخی کالاها تشدید می‌شود، سعی خواهیم کرد که قیمت‌ها کنترل شود و کالاها و اقلام مصرفی با قیمت متعادل به دست مصرف‌کنندگان برسد.

او در پاسخ به این سوال که چرا قیمت برخی اقلام اساسی در بازار با قیمت‌های اعلامی از سوی مسوولان دولتی متفاوت است و مردم مجبورند این اقلام را گران‌تر از نرخ مصوب خریداری کنند گفت: موضوع شکر زیرنظر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و ما هم در جلسات خود و در جلسه‌ای که با وزیر کشور داشتیم درخواست کردیم برای کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از هرگونه کمبود در بازار ماه رمضان، شکر بیشتری به کشور وارد شود تا به‌وفور در بازار عرضه و توزیع شود. درستی با اشاره به اینکه مدیریت برخی اقلام توسط وزارت جهاد کشاورزی است و مدیریت بخشی دیگر از فرایند توزیع کالا در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در شرایط کنونی که ما درگیر جنگ اقتصادی هستیم و دشمنی امریکا و برخی کشورهای دیگر هم بر هیچ‌کس پوشیده نیست، لازم است تا مدیران میانی نیز با دلسوزی بیشتر و با صدور بخشنامه‌های متعدد، باعث التهاب در بازار نشوند. نماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت در اتاق اصناف ایران گفت: البته با هماهنگی‌های انجام‌شده، ان‌شاءالله اقلام پرمصرف ماه رمضان با قیمت متعادل به دست مصرف‌کنندگان خواهد رسید و هیچ مشکلی از نظر کمبود کالا در بازار وجود ندارد و کالاهای اساسی به‌وفور عرضه خواهد شد.

او با تأکید بر اینکه اصناف، نقشی در گرانی کالاها ندارند گفت: باید بپذیریم که قیمت برخی از کالاها به قیمت ارز وابسته است و دلیل برخی از این گرانی‌ها نیز همین امر است؛ این در حالی است که اصناف کشور در ماه مبارک رمضان به‌واسطه اعتقاداتشان بیش از هر زمان دیگری با مردم و مصرف‌کنندگان همکاری دارند.

از آن‌سو اما، رییس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای از توزیع کالاهای اساسی ویژه ماه رمضان با نرخ مصوب خبرداد. امیرخسروفخریان، در مورد تدابیر فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای ایام ماه مبارک رمضان گفت: بر اساس مصوبه کارگروه ستاد تنظیم بازار قرار است کالاهای اساسی از جمله شکر، برنج، روغن مصرف خانوار، خرما، گوشت منجمد گوساله، مرغ منجمد و مرغ گرم در ماه رمضان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عضو این اتحادیه عرضه می‌شود. او با بیان اینکه ما همچون گذشته در اجرای هماهنگ سیاست‌های دولت در ساماندهی و ایجاد آرامش و ثبات در بازار به ویژه ایام رمضان گام بر می‌داریم، افزود: تناژ تخصیص یافته صرفا برای شهر تهران از سوی ستاد تنظیم بازار برای توزیع در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به میزان شکر هزار تن و برنج هزار و 300 تن است که تاکنون فرآینده جذب این دو قلم کالا شروع شده است. رییس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ادامه اظهار کرد: قیمت‌گذاری براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار خواهد بود. فخریان در ادامه با اشاره به اعمال تخفیفات ویژه در کالاهای اساسی برای تقویت توان خرید و بهبود سبد کالای مصرف‌کنندگان در ایام ماه رمضان گفت: کالاهای اساسی با تخفیفاتی بین 5 تا 15 درصد در فروشگا‌ه‌های عضو این اتحادیه در سراسر کشور عرضه می‌شود، ضمن اینکه جشنواره‌های متنوع زیادی در این ایام در نظر گرفته شده است. او در ادامه افزود: درراستای صیانت از حقوق مصرف‌کننده بازرسی خود را تشدید کرده‌ایم و هم وطنان نیز در صورت مشاهده تخلف احتمالی، می‌توانند شکایت خود را به این اتحادیه اعلام کنند. فخریان با تاکید بر رسالت فروشگاه‌های زنجیره‌ای در ایجاد آرامش و ثبات در بازار گفت: این امر تاکنون به‌واسطه توزیع یکنواخت و دسترسی آحاد جامعه به انواع کالاها محقق شده است و اعضای این اتحادیه همواره در این مسیر حرکت می‌کنند، اما باتوجه به تغییر مداوم نرخ‌ها، گاهی تامین برخی اقلام کالایی با مشکل مواجه می‌شود. او در مورد ساعات کاری فروشگاه‌های زنجیر‌ه‌ای گفت: ساعات کاری مطابق با ادوار گذشته است.